Música tradicional


Recorregut pels diferents tipus de música tradicional, instruments, festivals i cançons específiques, particularment centrats a Catalunya.
 


Torna al prestatge  ►
 


RECURSOS WEB

Aula de Música Tradicional i Popular 

Els continguts del pla formatiu de l'Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) s'imparteixen a diferents punts de Catalunya gràcies als convenis que el Departament de Cultura ha promogut amb diversos Ajuntaments, escoles i entitats de cada territori.
 


Les Caramelles

Pàgina web del portal Descobrir Catalunya que explica la història de la cançó popular Les Caramelles, el seu origen, dates i una mostra de les lletres.


La diatònica, associació d'acordionistes dels Països Catalans

Web especialitzada en l'acordió diatònic amb enllaços a grups músicals, vídeos, esdeveniments relacionats que es duen a terme a Catalunya i informació sobre l'acordió i la fira diatònica d'hivern i la publicació especialitzada "la botonera".


Fonoteca de Música Tradicional Catalana

La fonoteca depèn del Departament de Cultura de la Generalitat catalana. Aquesta pàgina ofereix una explicació de les seves funcions i objectius, fons, dades de contacte...
 


Festival Berguedà Folk 

Festival organitzat per ACuR (Associació Cultural Rubricatus) amb espectacles, balls, tallers de dansa i d'instruments.


32è Festival de Músiques de Torroella de Montgrí

Pàgina web oficial del Festival. Inclou la història, notícies, programa, recull de premsa, venda d'entrades...
 


Trobada d'acordions a Arsèguel 

Trobada organitzada per l'Associació Arsèguel i els acordionistes del Pirineu. Durant un cap de setmana aquesta petita població es converteix en la capital europea dels acordionistes.

 


Escolania de Montserrat

Pàgina web de l'Escolania que recull la seva història, cor, l'escola, actuacions internacionals, calendari...
 


La Fira Mediterrània de Manresa

Portal de la Fira que recull el llistat d'espectacles, en què consisteix la fira, concurs Sons de la Mediterrània...
 


FIMPT

Pàgina oficial del 32è Festival Internacional de Música Popular Tradicional (FIMPT) de Vilanova i la Geltrú. Inclou la presentació, programació, informació d'interès, on dormir, venda d'entrades, com arribar...
 


C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius

Pàgina web del CAT. Inclou qui són, història, la seva relació amb l'ajuntament de Barcelona, tallers, festivals, grups que actuen..
 


Instrumentos musicales de Catalunya

Post on es recull instruments representatius de la música popular catalana, conté breu descripció, el seu ús i fotografia.
 


La Coixinera

Pàgina web d'aquesta companyia de música tradicional. Inclou una explicació de les seves actuacions, agenda, notícies, contactes, imatges i cançons pròpies per descarregar en mp3.



ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►