Castellers


Un dels elements més representatius del folklore català. És una barreja de fervor, competició i superació, acompanyat dels elements festius que fan, d'aquest art, Patrimoni de la Humanitat.

 

 

Torna al prestatge  ►



RECURSOS WEB

Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Entitat que agrupa més de seixanta colles castelleres d'arreu de Catalunya. Dedicada a la protecció, el consell de les colles, i a la difusió d'aquest patrimoni català. També propociona informació a través dels seus perfils al Twitter i Facebook i el seu canal de YouTube.
 


Web casteller

Lloc web que recull informació, vídeos i notícies sobre el món casteller, publicades en diferents mitjans de comunicacions i llocs web especialitzats. 
 


Documental Enxaneta

Documental, realitzat per Televisió de Catalunya, sobre aquesta tradició popular catalana, amb més de 200 anys d'història. Aquest documental també el teniu disponible en DVD a algunes biblioteques de la xarxa de la província.
 


Revista Castells

Revista electrònica amb reportatges, entrevistes i notícies d'actualitat del món dels castellers.
 


Lèxic casteller

Vocabulari de les diferents parts i elements dels castells, els tipus de construccions, indumentària del casteller i els instruments musicals de les formacions que acompanyen en la festa castellera. Aquest vocabulari ha estat elaborat pel Consorci per a la Normalització Lingüística.
 


Canal Castellers

És un canal web creat per La Xarxa de televisions locals on es recull informació diversa i programes emesos sobre el món casteller. A més té un perfil de twitter complementari @canalcastellers
 


Diccionari casteller

Aquest és un recull d'un centenar de termes específics del món casteller realitzat pel TERMCAT, el Centre de Terminologia de Catalunya. Proporciona la definició de cada terme i les diferents designacions a territoris d' arreu de Catalunya d'un mateix concepte.
 


C de Castells

Portal d'informació sobre el món casteller. També té perfil a les xarxes de twitter, facebook, google+, pinterest.
 


Quarts de nou

Lloc web del programa homònim de TV3.
 


Canal Castellers (La Vanguardia)

És un canal web creat pel diari La Vanguardia dedicat integrament al món casteller. El complementa amb un perfil de twitter: @canalcastellersLV
 


Castells

Secció "Castells" de la revista digital La Fura.cat. Conté notícies, esdeveniments i actualitat.
 


Concurs de castells

Pàgina oficial del concurs  bianual que conté informació sobre la competició, la normativa, la venda d'entrades, la història, activitats que es desenvolupen al voltant d'aquest certamen.
 


Els castells

Una secció dedicada als castells humans dins la web de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, realitzada amb motiu de la inclusió d'aquesta tradició en la llista de Patrimoni Immaterial de a Humanitat. S'explica de manera resumida la història i altres detalls dels castellers.

 


   


ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►