20è Aniversari Agermanament Matanzas-Vilanova i la Geltrú
20è Aniversari Agermanament Matanzas-Vilanova i la Geltrú

Aquest 2018 se celebra el XXè aniversari de l’agermanament entre la ciutat de Matanzas (Cuba) i Vilanova i la Geltrú.

Ambdues ciutats mantenen una relació que es va iniciar a finals del segle XVIII i principis del XIX, quan el primers emigrants catalans es van establir a diferents ciutats cubanes, en especial a Matanzas.  Hi van arribar: Font i Gumà, Josep Tomàs Ventosa i Soler, entre d’altres.

L’objectiu de l’agermanament amb Matanzas és donar suport a una ciutat que sempre ha estat present en la nostra història i amb la qual existeixen lligams molt estrets, tant personals com institucionals.

Dijous dia 8 de novembre, al Saló de Plens de l’ajuntament es dugué a terme l’acte de ratificació de l’agermanament entre les dues ciutats. I des d’aleshores que la nostra ciutat compta amb un seguit d’activitats organitzades pel Casal d’amistat Cuba-Garraf i amb la col·laboració de la Regidoria de Participació i Cooperació.

Les activitats que ofereix la biblioteca Joan Oliva i Milà són les que us presentem a continuació:

Loreley Rebull León, escriptora i narradora oral matancera, ens acompanyarà en:

  • Dissabte 17 a les 12h, HORA DEL CONTE. Va presentar els seus llibres per a infants carregats d’ètica, d’amor i de principis, dels quals en va explicar alguns. A sota podeu veure-la en acció.

 

  • Dilluns 26 i dimecres 28, de 17.30h a 19h, TALLER D’ORALITAT.  Les paraules com a vehicle entre generacions. A Cuba, la narració oral té un valor molt important en les comunitats de l’illa. Explicarà com contar contes i relats.

 

RECITAL DE POESIA. Dijous 29 a les 20h.  Recital poètic a càrrec de les 12 poetesses vilanovines i matanceres que han participat en el projecte d’un llibre i presentat per Loreley Rebull.

 

HORA DEL CONTE. Dissabte 1 de desembre, a les 12h. ‘Cartes damunt el mar’.

Presentació del llibre de Rosa Herráiz, el text i Glòria Fort, les il·lustracions. La narració anirà a càrrec de Carme Jariod, actriu.

L’objectiu és donar a conèixer als nens i a les nenes una part de la història de la nostra ciutat i un parell de pinzellades de personatges que hi van participar, com és el cas de Josep Tomàs i Ventosa.

19/11/2018 15:12h