Visita de l'escriptor de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra
Visita de l'escriptor de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra

El dilluns dia 8 d’abril, a les 18h, la Biblioteca Can Sant Joan tindrà el plaer de comptar amb la presència de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, un dels autors més importants i reconeguts de la literatura infantil i juvenil actual tant en llengua catalana com castellana. Ha venut més de 12 milions de llibres.

La seva visita s’emmarca dins la celebració de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil a Montcada durant l’any 2019 i va adreçada a públic adult.

En Sierra i Fabra ens parlarà sobre la seva àmplia trajectòria professional, la seva vessant com a escriptor de literatura infantil i juvenil i comentarà breument la seva obra “Camps de maduixes” (1997), lectura obligatòria de molts centres educatius de secundària, que tracta el tema del flirteig d’alguns joves amb les drogues, d’una forma molt realista i propera.

Però el dia 8 d’abril no només ens parlarà de la seva faceta d’escriptor de literatura infantil i juvenil. En Sierra i Fabra té una trajectòria professional extensa i variada relacionada amb el món de la música (sobretot rock), així com a autor de novel·la policíaca, entre d’altres. Precisament, el mes d’abril sortirà a la venda el 10è títol de la sèrie de l’Inspector Mascarell “Un dia de setembre i uns quants d'octubre”.

Els seus llibres han rebut premis com el Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2007, Protagonista Jove 2009, El Barco de Vapor 2010, Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil 2011 i Edebé de Literatura Infantil 2016, entre d’altres. També ha estat guardonat amb els premis Cervantes Chico 2012 i Nacional de las Letras Lorenzo Luzuriaga 2013 al conjunt de la seva obra, traduïda a una vintena d'idiomes. L’any 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi. El seu palmarès és senzillament impressionant.

Activitat realitzada gràcies a la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

13/12/2018 10:21h