Recordem Teresa Pàmies
Recordem Teresa Pàmies

Amb motiu del centenari del naixement de Teresa Pàmies, una de les grans escriptores de la literatura catalana del segle XX,  la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró organitza el proper 21 de novembre, en el marc del Club del Llibre, un acte per homenatjar la figura i la tasca de la que es considera la gran cronista d’una època.

A les 19 h, el Teatre Monumental de Mataró acollirà aquest acte que consisteix en la lectura dramatitzada “Cròniques de Teresa Pàmies”, de Q-ars Teatre a càrrec de l’actiu Tilda Espluga. Posteriorment hi haurà una xerrada amb Montserrat Barderi , comissària de l’Any Teresa Pàmies, conduïda pel periodista Pep Andreu.

Teresa Pàmies ( Balaguer, 1919 – Granada, 2012) és una de les grans escriptores de la literatura catalana del segle XX i una de les més llegides. La seva obra inclou una cinquantena de llibres. Ha publicat novel·la, dietaris, cròniques, llibres de viatges i assaig. El 1984 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi, el 1997 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona i el 2001 el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, la màxima distinció literària en català.

Més informació:
15/11/2019 12:22h
Mitjana (0 Vots)