Zona Gaming
Zona Gaming

Si t’agraden els videojocs i les noves tecnologies pots gaudir tots els dimarts a la tarda a la Biblioteca Zona Nord de Barcelona de Zona Gaming, un laboratori de creació i experimentació entorn dels jocs, videojocs i les noves tecnologies. Es tracta d’un dels divuit projectes d’innovació social  del programa BiblioLab impulsat per la Diputació de Barcelona.

El projecte que neix amb la voluntat de proporcionar a les persones que hi participen una alfabetització digital crítica per fer front als reptes de la societat de la informació i la comunicació respon a la filosofia BiblioLab de la Diputació de Barcelona  ja que fomenta l’accés al coneixement de la ciutadania a través de l’experimentació i metodologies innovadores.

A través del joc i el videojoc com a eina d'enfortiment i dinamització comunitària, s'articula aquest programa d'innovació cultural i social, dissenyat conjuntament per les persones usuàries de les biblioteques adherides així com pels tècnics de les biblioteques implicades amb l'acompanyament de personal especialista en la matèria, que s'encarrega de guiar i dinamitzar el procés.

Des de el mes d’octubre de 2018 el projecte s'ha desenvolupat amb èxit a la Biblioteca Zona Nord i actualment compta amb una comunitat d'uns vint  joves que hi participen regularment cada setmana.  Amb l'ampliació de pressupost que ha suposat la concessió de la subvenció Bibliolab de la Diputació de Barcelona l'experiència s'estendrà també a la Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra al barri de Sant Andreu durant aquest any. Els dos espais participaran de forma conjunta en el disseny d’un festival que tindrà lloc el proper 29 de març.

 

22/02/2019 10:23h