Notícies

Joan-Lluís Lluís guanya el Sant Jordi amb la novel·la “Jo sóc aquell que va matar Franco”
Joan-Lluís Lluís guanya el Sant Jordi amb la novel·la “Jo sóc aquell que va matar Franco”

La 67a edició de la Nit de Santa Llúcia es va celebrar el passat 15 de desembre al Poliesportiu Municipal Virrei Amat del districte de Nou Barris de Barcelona, on es van lliurar els premis més rellevants de les lletres catalanes. L’edició d’enguany ha estat marcada per la realitat excepcional que viu Catalunya i Òmnium Cultural, per l’empresonament del president de l’entitat, Jordi Cuixart.

El guanyador del  58è premi Sant Jordi va ser Joan-Lluís Lluís amb la seva novel·la "Jo sóc aquell que va matar Franco". La debutant Clara Queraltó ha guanyat el 20è premi Mercè Rodoreda de contes amb l’òpera prima "El que pensen els altres" i Josep M. Fulquet el Carles Riba de poesia amb "Ample vol de la nit".

En l’àmbit de literatura infantil i juvenil, el Folch i Torres de novel·les per a nois i noies ha quedat desert, per manca de qualitat dels originals presentats. Mentre que el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil ha estat per a Ivan Ledesma amb l’obra “Negorith”, que s’inscriu en el gènere fantàstic, amb elements sobrenaturals, de terror.

18/12/2017 09:21h
Mitjana (0 Vots)