Mundials de gimnàstica artística 2019
Mundials de gimnàstica artística 2019

Ara mateix, i fins al 13 d’octubre, s’està celebrant el mundial de gimnàstica artística a la ciutat alemanya d’Stuttgart.

Pels particpants d’aquests mundials, aquesta és la darrera gran prova abans dels jocs olímpics de Tokio, ja que es decideixen bona part de les places olímpiques. Els 20 millors gimnastes classificats, els països dels quals no hagin obtingut la classificació, també aconseguiran la seva plaça.

En aquests mundials cal destacar el paper de la gimnasta  Simone Biles. En la seva aparició inaugural va fer història en aterrar el seu triple doble mortal a terra, anomenat “Biles II”. Al mundial ha aconseguit per segona vegada completar aquest moviment i ha estat inclòs en el codi de puntuació amb la màxima nota.

Per altra banda, en barra ha fet un doble mortal enrere amb dos girs, el qual s’anomenarà “Biles”. Aquests exercicis duen el seu nom però el Comitè Tècnic va decidir baixar-li la puntuació per evitar que altres esportistes itentin imitar-la i acabin lesionades per l’altíssim nivell de dificultat.

Aquesta jove de 22 anys és la màxima favorita a sumar el seu rècord de 14 medalles d’or a Stuttgart, en el seu cinquè campionat mundial.

 

Ves al prestage ►

10/10/2019 15:24h