Fira d’Oristà
Fira d’Oristà

Aquesta fira se celebra el diumenge 25 de novembre, durant tot el dia.

A la fira hi podreu trobar parades amb productes de molts tipus, com són: alimentaris (llonganisses, formatges, mel, caramels, etc..), herbolaris, de cistelleria, artesans de fusta i boix, joguines de fusta, roba (jerseis de llana fets a mà, etc..). Des de l'organització s'ha intentat sempre fer una fira d'artesania on també hi tinguin cabuda artesans d'altres països.
En les més recents edicions s’ha aconseguit fer demostracions de com es treballava antigament. Així s’han recuperat, pels visitants, oficis actualment quasi desconeguts. En vista dels resultats i la bona valoració per part dels visitants, això s'ha anat repetint fins a l'actualitat.
Han passat per la fira diverses demostracions d'oficis, com són: boter, bufador de vidre, picapedrer, tallador de fusta, cisteller, puntaire, espardenyer, escloper, fariner, escultors amb fang, terrissaires, esmolet, ferrador de cavalls, teuler, vitraller, forjador.... Aquest any se seguirà amb la mateixa tradició amb noves demostracions artesanals.
En el decurs de la fira hi sol haver animacions pels carrers i places, per entreteniment de petits i grans.
També es pot visitar la Cripta Preromànica i el Museu “Rocaguinarda” de Terrissa Catalana.

 

 

Vés al prestatge de turisme

19/11/2018 15:15h
Mitjana (0 Vots)