Any Pompeu Fabra 2018
Any Pompeu Fabra 2018

L'any 2018 estarà dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya l'agost passat per celebrar el 150è aniversari del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre. El gramàtic i lexicògraf Jordi Ginebra serà el comissari de l'efemèride.

Una de les primeres accions que ja s'ha posat en marxa és el web commemoratiu Any Pompeu Fabra i el compte de Twitter @anyfabra. El web vol ser una finestra on s'exposaran totes les activitats organitzades i inclou un formulari perquè les institucions i entitats que n'organitzin les puguin incorporar i participin en la difusió conjunta de la commemoració. Un dels aspectes més singulars del web és el Mapafabra, que localitza un munt d'espais dels territoris de parla catalana on és present Pompeu Fabra (a la universitat, als transports públics, a la xarxa viària, a la biblioteca...).

Al llarg de l'any s'organitzaran diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració farà especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posarà en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya.          

Font: Afinem la llengua. Diputació de Barcelona

13/06/2018 11:58h