Aquest Nadal, regala conscienciació i responsabilitat
Aquest Nadal, regala conscienciació i responsabilitat

Autor: Liliferret a Flickr

S'acosta una època de gran consum, per això et proposem diferents opcions per poder celebrar el Nadal de forma responsable, amb regals que ajudin a millorar la vida de persones que viuen en països del Sud o en situació de vulnerabilitat, que siguin respectuosos amb el medi ambient i amb els drets laborals de les persones que els elaboren.

Per fer-ho pots visitar alguna de les botigues de comerç just que tenen ONG's com Setem o Intermón Oxfam, on trobaràs des de paneres de Nadal a objectes de regal, joguines o pessebres.

Si vius a Barcelona tens a la teva disposició un mapa interactiu on pots trobar punts de consum responsable, comerç de proximitat i economia solidària. Si prefereixes la compra on line en aquesta web podràs adquirir objectes de regal fets per persones en risc d'exclusió social de l'Estat espanyol.   

Si prefereixes fer un viatge durant aquests dies també pots realitzar un viatge solidari, que et permeti conèixer la realitat d'una zona sense malmetre l'entorn, allotjant-te amb persones del país i visitant les seves associacions. El Marroc, Palestina, El Salvador són alguns dels destins d'aquests viatges que duen a terme diferents ONG's.

I si no tens temps ni diners per marxar durant aquestes vacances, sempre pots dur a terme un voluntariat, enviar felicitacions solidàries, adoptar un animal abandonat, llegir algun llibre de temàtica social, donar joguines o bé participar en alguna de les activitats que organitzen les biblioteques de la Xarxa per recaptar aliments.

Bones festes!!

Ves al prestatge Les arrels de la pobresa ►

18/12/2013 13:26h