Jocs Olímpics d’Hivern 2018
Jocs Olímpics d’Hivern 2018

Del 9 al 25 de febrer es celebren a Pyeongchang, Corea del Sud, els Jocs Olímpics d’Hivern 2018. És la primera vegada que aquesta ciutat asiàtica serà la seu d’uns Jocs Olímpics

El passat 14 d’octubre ja es va encendre la flama olímpica al Temple d’Heras, a Grècia. El relleu de la torxa la fan 7.500 atletes en total amb un recorregut de 2.018 quilòmetres, els mateixos que l’any que es disputen els Jocs. Les mascotes d’aquests Jocs són Soohorang (un tigre blanc) i Bandabi (un ós negre) la dels Paralímpics.

Pyeongchang tindrà 12 seus repartides en dues ciutats. Al voltant de la muntanya de Pyeongchang hi haurà l’Estadi Olímpic i l’estació d’Alpensia i les seus d’esquí alpí. A Gangneung hi haurà les seus de competicions com hoquei sobre gel, cúrling i patinatge. Només mitja hora de distància separa les dues ciutats. Les entrades ja fa temps que estan a la venda. L’entrada més cara és la de la inauguració que es pot comprar per 1.200 euros.

En aquests Jocs destaca la treva entre les dues Corees que marxaran juntes sota una única bandera creada el 1991 per ser utilitzada únicament en esdeveniments esportius. A la bandera unificada hi ha la silueta de la península coreana (inclosa l’illa Jeju i altres illes a l’est) en blau sobre un fons blanc neutre.

Ves al prestage ►

06/02/2018 10:49h