Globus d’Or
Globus d’Or

Enguany, la tradicional catifa vermella de l’entrega de premis que organitza l’associació de premsa estrangera de Hollywood, els Globus d’Or, ha estat marcada pel color negre.

Aquest ha estat el color triat per expressar la condemna contra l’assetjament sexual a Hollywood i la solidaritat amb les víctimes que durant dècades l’han patit en silenci.

Les grans guanyadores de la nit han estat pel·lícules i sèries protagonitzades per dones: ‘Tres anuncios en las afueras’, ‘Lady Bird’ i la mini-sèrie ‘Big Little Lies’.

 

 

A la categoria de drama, la gran triomfadora de la nit va ser la pel·lícula ‘Tres anuncios en las afueras’ que es va endur el guardó a millor pel·lícula dramàtica, millor guió, millor actor secundari per Sam Rockwell i millor actriu protagonista per Frances McDormand.

‘Tres anuncios en las afueras’ ens explica la història d’una incansable mare coratge que busca justícia després de la violació i assassinat de la seva filla i que emprèn una batalla contra la policia del seu poble, més interessada a torturar afroamericans que resoldre el cas.

Le pel·lícula s’estrena al nostre país aquest cap de setmana.

La gran favorita de la nit era ‘La forma del agua’ de Guillermo del Toro que partia amb set nominacions però que només va aconseguir els premis a millor banda sonora i millor director.

Abans d’entregar el premi a Del Toro, l’actriu Natalie Portman va comentar irònicament que només hi havia homes nominats en aquesta categoria i una estona després, Barbra Streisand va recordar que ella ha estat l’única dona a la història dels Globus d’Or a guanyar el premi a millor director i que va ser el 1974 per la pel·lícula Yentl.

En la categoria de millor comèdia o musical el premi va ser per a ‘Lady Bird’, que també es va emportar el Globus d’Or a millor actriu protagonista per Saoirse Ronan. En canvi, la seva directora, la debutant Greta Gerwig no va ser nominada a millor direcció.

Tal com van passar als premis Emmy, els drames El cuento de la criada i Big Little Lies i els seus protagonistes van acaparar els premis a les categories de sèrie i mini-sèrie, respectivament.

 

 

El cuento de la criada va guanyar el premi a la millor sèrie dramàtica i la seva protagonista, Elizabeth Moss, a la millor actriu. Big Little Lies va guanyar el premi a la millor mini-sèrie i els premis a Millor actriu protagonista per Nicole Kidman, millor secundària per Laura Dern i millor actor secundari per Aleksander Skargsgard.

 

 

La periodista i actriu Oprah Winfrey va ser guardonada amb el premi Cecil B DeMille a la seva trajectòria i el seu discurs d’agraïment s’ha tornat viral en una gala on, malgrat la foscor dels vestuaris, les dones han brillat més que mai.

Time’s UP!

 
18/01/2018 13:01h