Guies de lectura

Tom Wolfe

Tom Wolfe

Tom Wolfe (1931 – 2018) sempre ha estat envoltat d’una aura mística. Habitualment el veiem passejar per l’Upper East Side de  Nova York vestit amb vestit blanc fet a mida i barret: Lent, però orgullós i dret. En els últims anys s'havia retirat cada vegada més de la vida pública, encara que de tant en tant seguia tornant tan polèmic com sempre. En 2016 va atacar les teories de l'evolució de Darwin i el lingüista Noam Chomsky.

Nascut a Richmond, estat de Virgínia, en el si d'una família rica de professors i propietaris de plantacions, la seva mare el va iniciar en les arts, apuntant-lo a classes de ballet i claqué, i dibuixant i llegint molt amb ell. De ben petit va començar a escriure i posteriorment va estudiar a la universitat de Yale i posteriorment es va postular com a periodista.

Considerat el pare del "nou periodisme", des que va començar a treballar a “The New York Herald Tribune” el 1962, va escriure innombrables articles i assaigs per a les revistes com “New York”, “Esquire” i “Harper 's” en els quals va brillar per la seva creativitat amb el llenguatge i el seu ull per descriure la cultura pop i el narcisisme de la societat estatunidenca.

Després d'altres treballs periodístics Wolfe va aterrar finalment a Nova York i es va dedicar a la literatura d'entreteniment i divulgativa treballant les tècniques experimentals d'escriptura com cap altre autor.

Destaquem les quatre novel·les que va escriure l'actor al llarg de la seva carrera.

 

Més informació:

Data de creació: 16/05/2018

Última actualització: 16/05/2018

Mitjana (0 Vots)
Tornar