Guies de lectura

Història de l'esport

Història de l'esport

Et convidem a que facis un recorregut per la història de l'esport, per les seves diferents disciplines i pels esdeveniments que han marcat aquesta activitat mil·lenària.

Trobaràs documents relacionats amb les activitats esportives de casa nostra però també referències a esdeveniments més globals.

Data de creació: 06/11/2015

Última actualització: 16/11/2015

L'esport en general


Autoria: Universitat Autònoma de Barcelona

El Centre d'Estudis Olímpics (CEO) va ser creat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb motiu de la nominació de Barcelona com a seu de la XXV Olimpíada. Centre dedicat a la investigació, la documentació, la formació i la difusió sobre el fenomen olímpic i esportiu.

Autoria: José Luis Salvador Alonso

Tesis doctoral sobre la història de l'esport. Llegida en la Universitat de La Corunya. Accés complet al text del treball.

Autoria: Consejo Superior de Deportes

Selecció d'obres sobre la història de l'esport del Consell Superior d'Esports. Algunes es poden descarregar de forma gratuïta.

Autoria: FIFA

Orígens, futbol clàssic, evolució regles de joc. Secció de la Fédération Internationale de Football Association (FIFA), dedicada als orígens del futbol, mites i figures...

Autoria: Solobasket

Orígens, arribada a Espanya, escola Vallparadís. Secció del portal solobasket.com, on trobem informació de la història del bàsquet. Com a curiositat va ser Eladi Homs qui va portar el bàsquet a Espanya (1910?), concretament a la ciutat catalana de Terrassa

Autoria: Aepedi

Complet article sobre la història de l'esquí al portal de l'Associació d'escoles, professors i entrenadors d'esports d'hivern.

Autoria: ITF

Història, campions i rècords. La Copa Davis és una competició tennística disputada anualment des de l'any 1900 entre seleccions de països, que organitza la International Tennis Federation.

Autoria: Historia del deporte

Llegendes esportives, curiositats, història. Portal on es fa un repàs dels fets més importants de la història de l'esport, a més d'aprofundir en els inicis de cada disciplina.

Museu virtual de la història de l'esport. De l'època preromana a l'any 1939 del S.XX. Elaborat per diversos docents universitaris.

Autoria: Museu Olímpic i de l'Esport

Història de l'esport, jocs olímpics, cibervisita, actualitat, directori de recursos. Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch, gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica.

Autoria: UEFA

Retrospectiva, imatges, personatges. Repàs a la història de la UEFA a través d'imatges, campionats, personatges i curiositats.

Autoria: Xarxa de Biblioteques Municipals

Cerca al catàleg Aladí de documents sobre la història de l'esport

Torna a l'inici