Guies de lectura

Joan Solà i Cortassa

"Probablement des de la mort de Joan Coromines no hi ha hagut un lingüista tan important ni tan popular com Joan Solà. Feia 36 anys que col·laborava regularment en diversos diaris i publicacions del país ("Diari de Barcelona", "El Món", "Avui"), i les seves propostes lingüístiques, gràcies a la difusió periodística, eren molt conegudes i, sovint, seguides pels professionals de la llengua."

Aquestes sentides paraules de Jordi Llavina són el començament d'un interessant article, publicat a la revista "Sàpiens", i que va dedicar a un dels més importants lingüistes del nostre país: Joan Solà i Cortassa.

La guia que et presentem a continuació recull una selecció de les seves obres més destacades i que trobaràs a les biblioteques, així com una selecció de webs, un vídeo i una selecció d'articles que t'ajudaran a conèixer la vida i obra d'aquest lingüista i filòleg català.

Guia creada per:
  • Cornellà de Llobregat. Biblioteca Marta Mata

Data de creació: 11/04/2012

Última actualització: 05/03/2024

Seccions de la guia

Bibliografia destacada


Autoria: Associació d'escriptors en llengua catalana

Pàgina dedicada a Joan Solà amb molts recursos i informació sobre la seva vida i obra, amb vincles, entrevistes i comentaris de les seves obres més representatives.

Autoria: Albert Pla Nualart

Article aparegut al diari "Avui" el 10 de maig de 2009 amb motiu de l'acte d'investiment de Joan Solà per la Universitat de Lleida.

Autoria: Albert Pla Nualart

Programa especial dedicat al lingüista i filòleg desaparegut l'any 2010, on es recullen les seves últimes intervencions a Catalunya Ràdio.

Autoria: Universitat Autònoma de Barcelona

Articles que va escriure Joan Solà i que pots consultar a la base de dades "Traces" de llengua i literatura catalanes.

Autoria: Universitat Autònoma de Barcelona

Articles que tracten sobre Joan Solà i la seva obra i que pots consultar a la base de dades "Traces" de llengua i literatura catalanes.

Autoria: Òmnium

Entrevista que Laura Borràs va fer a Joan Solà i que es va publicar a la revista "Òmnium" (tardor 2009, núm. 12).

Torna a l'inici