Guies de lectura

Joan Solà i Cortassa

"Probablement des de la mort de Joan Coromines no hi ha hagut un lingüista tan important ni tan popular com Joan Solà. Feia 36 anys que col·laborava regularment en diversos diaris i publicacions del país ("Diari de Barcelona", "El Món", "Avui"), i les seves propostes lingüístiques, gràcies a la difusió periodística, eren molt conegudes i, sovint, seguides pels professionals de la llengua."

Aquestes sentides paraules de Jordi Llavina són el començament d'un interessant article, publicat a la revista "Sàpiens", i que va dedicar a un dels més importants lingüistes del nostre país: Joan Solà i Cortassa.

La guia que et presentem a continuació recull una selecció de les seves obres més destacades i que trobaràs a les biblioteques, així com una selecció de webs, un vídeo i una selecció d'articles que t'ajudaran a conèixer la vida i obra d'aquest lingüista i filòleg català.

Guia creada per:
  • Cornellà de Llobregat. Biblioteca Marta Mata

Data de creació: 11/04/2012

Última actualització: 05/03/2024

Seccions de la guia

Bibliografia destacada


Primera part de l'article que va escriure Albert Branchadell al suplement "Culturas del diari "La Vanguardia" el 26 de juny de 2002, arran de la publicació de "Gramàtica del català contemporani".
Segona part de l'article que va escriure Albert Branchadell al suplement "Culturas del diari "La Vanguardia" el 26 de juny de 2002, arran de la publicació de "Gramàtica del català contemporani". També s'inclou la primera part d'una àmplia entrevista a Joan Solà.
Segona part de l'entrevista que Manuel Guerrero va fer a Joan Solà al suplement "Culturas del diari "La Vanguardia" el 26 de juny de 2002.
Torna a l'inici