Guies de lectura

Teatre català

Teatre català

En aquesta guia de lectura hi trobaràs tot els protagonistes del teatre català: els dramaturgs i les seves obres, actors i actrius que han fet història, directors, escenògrafs i companyies de teatre amb els seus espectacles, i les fires i espais escènics que els han promocionat i acollit.

Data de creació: 14/12/2011

Última actualització: 22/01/2015

Actors i directors destacats

Montserrat Carulla
Autor: TVC ©
Capítol del programa de televisió "(S)avis" dedicat a l'actriu Montserrat Carulla, que és entrevistada per la periodista Cristina Puig.
Les tres germanes amb Alba Pujol
Autor: TVC ©
Hores prèvies amb l'Alba Pujol, una de les protagonistes de "Les tres germanes" que dirigeix la Carlota Subirós, i l'acompanyem fins al camerino just abans de trepitjar per primer cop l'escenari del Teatre Lliure.
Pou dirigeix un clàssic desconegut aquí
Autor: TVC ©
Josep Maria Pou torna a fer doblet dirigint i protagonitzant el que molt probablement serà un altre gran èxit del Teatre Goya. Aquest cop s'ha fet seu un text històric del suspens teatral i que fins ara no havia arribat a Barcelona: "Truca un inspector".
Intèrprets
Autor: Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ©
Documental sobre els principals actors i actrius de l'escena catalana des del segle XIX: Margarida Xirgu i Enric Borràs, Núria Espert, Rosa Maria Sardà, etc.
Directors
Autor: Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ©
Documental sobre els directors d'escena de Catalunya, des d'Adrià Gual fins a les diferents tipologies estilístiques de la represa democràtica.
Torna a l'inici