Guies de lectura

Dieta mediterrània

Dieta mediterrània

La dieta mediterrània ha esdevingut un model alimentari sostenible i de qualitat. Des de fa segles els països mediterranis basen la seva alimentació en el consum de: verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva com a greix essencial, alguns especialistes també inclouen el vi. Es valora tant la qualitat i varietat dels ingredients, com la senzilla forma de cuinar-los.
Les virtuts d'aquesta dieta han estat constatades científicament, i els beneficis derivats del seu consum moderat son destacables: eviten malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i altres patologies.
Als països mediterranis de l'Àfrica del Nord i el Pròxim Orient la dieta varia degut a les prohibicions de les religions, Islam i Judaisme. Aquestes cuines han incorporat influències provinents de l'Àsia Central i de l'Índia, concretament espècies i condiments.
Va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2010.
 

Data de creació: 23/11/2011

Última actualització: 22/01/2015

General


Dieta Mediterránea - Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad
Autor: Fundación Dieta Mediterránea ©
Vídeo promocional de la candidatura conjunta d'Espanya, Grècia, Itàlia i Marroc per a que la Dieta Mediterrània fos declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO.
La diète méditerranéenne
Autor: Fundación Dieta Mediterránea ©
Vídeo de promoció de la dieta mediterrània com a patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO.
Producció tradicional de l'oli d'oliva
Vídeo que mostra el procés d'elaboració tradicional de l'oli d'oliva en una almàssera de Turballós (País Valencià).
Torna a l'inici