Guies de lectura

Un viatge per l'Antic Egipte

Un viatge per l'Antic Egipte

Egipte fou una de les grans civilitzacions de l'Antiguitat, així com Grècia, Roma o Mesopotàmia.  

Al llarg de la història, s'ha volgut estudiar i conservar el llegat d'aquests 3.000 anys d'història, i a dia d'avui encara no ens deixa de sorprendre l'avanç tecnològic i psicològic d'aquesta cultura antiga.

No és així d'estranyar que grans personalitats de la història egipcia hagin passat a la posteritat. Faraons, reines, princeps i princeses, sacerdots i sacerdotesses, constructors... on els escrits i pintures han permés recuperar la seva història.

La Biblioteca Municipal Les Voltes us convida a realitzar una viatge per l'Antic Egipte per conèixer l'art, l'escriptura, la religió, la vida quotidiana i les biografies d'aquest periode històric a les terres del Nil. 

Guia creada per:
  • Sant Vicenç dels Horts. Biblioteca Les Voltes

Data de creació: 24/07/2014

Última actualització: 16/06/2022

Art


Conegut amb el nom de Gran Museu Egipci, inicià les seves obres el 2002 i està prevista la seva inauguració a mitjans del 2015 amb les últimes tecnologies pels visitants i pels tècnics i científics del museu.

El museu conserva la col·lecció d'Art de l'antic Egipte més gran del món després de la del Museu d'Antiguitats Egípcies del Caire.

Dins els Neues Museum hi podem trobar el Museu Egipci de Berlín, que es va originar al segle XVIII per la col·lecció d'art reial dels reis de Prússia. L'obra més famosa és el bust de la reina Nefertiti

El Museu pertany a la Fundació Arqueològica Clos, i va ser el primer de temàtica faraònica inaugurat a Espanya.

Torna a l'inici