Guies de lectura

3, 2, 1 i acció

3, 2, 1 i acció

El cinema, considerat el 7è art, consisteix en la tècnica de gravar imatges en moviment. Des dels seus inicis fins a l'actualitat no ha parat d'evolucionar i transformar-se però mai ha deixat de sorprendre i d'atraure a tothom amb històries, emocions i sentiments que els directors reflecteixen en cadascuna de les seves pel·lícules.

T'oferim una selecció d'algunes de les millors obres dels directors més representatius del cinema mundial. Busca-les a les biblioteques i gaudeix amb elles!


  També et pot interessar:

Data de creació: 31/08/2011

Última actualització: 22/01/2015

Grans directors nord-americans


 Clint Eastwood
Clint Eastwood
MacGilligan, Patrick  
Barcelona : Lumen, 2010

Biografia detallada sobre l'actor i director, que aporta un retrat, alhora públic i íntim, d'un home fet a si mateix, que va passar de ser un actor de pel•lícules d'acció a un dels directors més respectats i personals del cinema contemporani.

 De Hitchcock a Tarantino
De Hitchcock a Tarantino
Comas, Àngel  
Madrid : T&B editores, 2005

Aquest llibre tracta del "Neo Noir" o "Film Criminal Norteamericano". Teoria en que se analitza l'evolució del film criminal i la interacció amb el "Film Noir" clàssic: tendències, prototips i autors bàsics pel gènere (directores, escriptors o guionistes)

 Deesses i tombes
Deesses i tombes
Bou, Núria  
Barcelona : Proa, 2004

Reexamina el paisatge iconogràfic d'algunes de les pel•lícules més significatives de la història del cinema per demostrar que, al cor del classicisme, s'hi troben dels rostres més singulars i enlluernadors de la feminitat.

 Diccionario Akal de 50 años de cine norteamericano
Diccionario Akal de 50 años de cine norteamericano
Tavernier, Bertrand , Coursodon, Jean-Pierre  
Tres Cantos : Akal, cop. 2006

Obra de consulta que tracta aspectes com grans premis, sistema d'estudis de les productores cinematogràfiques, censura, guionistes i directors amb una biografia i anàlisi de la seva carrera.

 Diccionario de películas del cine norteamericano
Diccionario de películas del cine norteamericano
Rodríguez, Eduardo , Tejero, Juan  
Madrid : T&B, 2002

Col•lecció de crítiques i ressenyes periodístiques. Història del cinema americà ordenat alfabèticament pel títol de les pel•lícules més representatives.

 El Cine americano
El Cine americano
Finler, Joel W.  
Barcelona : Robinbook, DL 2010

Repàs exhaustiu al desenvolupament dels grans estudis i inclou els èxits i fracassos dels grans estudis de taquilla des de 1920, amb especial atenció a les pel•lícules d'alt pressupost dels últims anys.

 El Cine negro americano
El Cine negro americano
Porfirio, Roberto , Silver, Alain , Ursini, James  
Barcelona : Laertes, 2005

En aquest llibre es recullen els directors de referència del període clàssic del cinema negre. Productors, directors de fotografia, guionistes, compositors i actrius.

 Historias del cine norteamericano
Historias del cine norteamericano
Rodríguez, Hilario J.  
Madrid : Calamar, 2009

Anàlisis del cinema nord-americà actual i la influència del 11-S actual i la influència que aquells esdeveniments han tingut en la creació dels directors i guionistes.

 Las Listas negras de Hollywood
Las Listas negras de Hollywood
Humphries, Reynold  
Barcelona : Península, 2009

El matí del 27 d'octubre de 1947, el guionista John Howard Lawson va comparèixer a Washington davant el Comitè d'Activitats Antiamericanes de la Càmera de Representants per respondre a unes preguntes en el context de les investigacions que aquest comitè estava realitzant sobre el comunisme en la indústria cinematogràfica.

 Me odiaría cada mañana
Me odiaría cada mañana
Lardner, Ring  
Barcelona : Barataria, cop. 2006

Recorregut des de un punt de vista irònic el món del cinema nord-americà des de els inicis del sonor fins finals del s.XX.

 Moteros tranquilos, toros salvajes
Moteros tranquilos, toros salvajes
Biskind, Peter  
Barcelona : Anagrama, cop. 2004

L'espectacular èxit de Easy Rider en 1969, una pel•lícula de moteros d'escàs pressupost, va marcar l'inici d'una generació de joves directors, Scorsese, Coppola i Spielberg que van començar a filmar amb actors encara poc coneguts, com Robert De Niro, Al Pacino i Jack Nicholson.

 Sexo, mentiras y Hollywood
Sexo, mentiras y Hollywood
Biskind, Peter  
Barcelona : Anagrama, 2006

Història dels directors i les distribuïdores independents que van revitalitzar Hollywood en els noranta. Segueix la trajectòria expansiva de Sundance, que de festival cinematogràfic regional es va convertir en el principal aparador del cinema independent.

Torna a l'inici