Guies de lectura

Plantes remeieres

Plantes remeieres

Aquesta guia bibliogràfica us servirà per introduir-vos en un món proper però desconegut per a molts, el de les plantes remeieres. Sabíeu que moltes de les plantes del nostre entorn tenen propietats curatives o culinàries? Us proposem una passejada pel vostre entorn natural i redescobrir un dels costums més ancestrals, la utilització de plantes per a usos gastronòmics, curatius i ornamentals.

 

Data de creació: 06/06/2014

Última actualització: 22/01/2015

Contes infantils


Autoria: Museu de Les Trementinaires.

El Museu de les Trementinaires, inagurat el desembre del any 1998, forma part de la Ruta dels oficis d'ahir, promoguda pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i es troba situat a la població de Tuixent. La visita a aquest museu ens permetrà conèixer qui eren les trementinaires, quines herbes i remeis comercialitzaven i com organitzaven les seves rutes, sempre a peu, des de la vall de la Vansa i Tuixent, fins a les terres planes de l'interior i el litoral de Catalunya.

Autoria: Lola Puig i Xavier Uriarte

Proposem recuperar de l'oblit els remeis casolans que ens acompanyen al llarg de la nostra vida, i la dels pares, dels avis. Remeis que van de braçet de la cultura popular i les nostres arrels. Però com que en altres geografies aquest esperit també hi és, estem oberts a tothom. Qui sàpiga un remei casolà per senzill que sigui serà benvingut. Aquí difonem tots els remeis que ens arriben, i llibres, documentals, anècdotes, desinteressadament, sense lucre, només pel simple esperit de COMPARTIR.

Torna a l'inici