Guies de lectura

Fotografia digital

Fotografia digital

Recull de recursos sobre les tècniques i els programes informàtics per treure el màxim profit a les fotografies de viatges.

Data de creació: 28/07/2011

Última actualització: 22/01/2015

Edició i retoc fotogràfic

 101 consejos fotografía digital
101 consejos fotografía digital
Freeman, Michael  
Barcelona : Blume, 2009

Una obra que explica com s'ha d'usar la càmera digital d'una forma eficient i creativa; en definitiva, li ensenya com ha d'usar la seva càmera perquè el resultat sigui professional. Com treure el màxim profit a la seva càmera digital fins a com arreglar arxius danyats o com organitzar les seves fotografies de forma eficaç.

 Arte fotográfico
Arte fotográfico
Madrid : Ediarte, 1952-

Arte Fotográfico és una revista espanyola de fotografía.

 Color: la guía más completa
Color: la guía más completa
Fraser, Tom , Banks, Adam  
Köln : Evergreen/Taschen, cop. 2005

L'era digital ens ha obligat a redefinir el color i la percepció que tenim d'ell. Aquest llibre és el primer que tracta en profunditat els nombrosos aspectes relacionats amb el color digital. Una nova obra de referència per a una nova generació d'usuaris del color.

 Creación de imágenes digitales
Creación de imágenes digitales
Meehan, Les  
Barcelona : Blume, 2004

Abarca tots els aspectes de la imatge digital, des de la simple manipulació d'elements en un escàner a complexos muntatges. Com convertir una imatge en blanc i negre a color i viceversa. Explora l'equivalent digital d'una àmplia varietat de tècniques de laboratori, com virats, impressió litogràfica i retoc d'imatge.

 Domina las técnicas de Photoshop
Domina las técnicas de Photoshop
Crawford, Mike  
Barcelona : Index Book, cop. 2008

Domina les tècniques de Photoshop explora totes les etapes de la fotografia digital. Aquesta completa guia mostra com poden aplicar-se les eines, filtres, diàlegs i processos en Photoshop de forma subtil i professional per crear increïbles impressions i imatges digitals per a un àmplia gamma d'aplicacions.

 Edición de medios digitales con software libre
Edición de medios digitales con software libre
Mateos Barrado, Juan Félix  
Madrid : Anaya Multimedia, cop. 2008

Amb la Guia Pràctica d'Edició de mitjans digitals amb programari lliure aprendrà de forma ràpida i fàcil com realitzar enregistraments d'àudio de qualitat, reduir el soroll dels seus enregistraments d'àudio, anul·lar la veu d'un solista en una cançó, dibuixar logotips,... i un llarg etcètera.

 Efectos especiales
Efectos especiales
Daly, Tim  
Barcelona : Index Book, cop. 2003

Amb trucs i secrets per aconseguir que Photoshop funcioni d'allò més bé, i descripcions gens tècniques de tots els principis fonamentals de cada edició, aquest llibre acaba amb el misteri de la bruixeria digital. Trucs d'escaneig, tècniques de retoc, creativitat amb diferents efectes...

 Fotografía digital : 500 trucos, sugerencias y técnicas
Fotografía digital : 500 trucos, sugerencias y técnicas
Andrews, Philip  
Barcelona : Index Book, cop. 2006

Una guia completa i senzilla per conèixer els secrets de la fotografia digital. Aquest pràctic i entretingut manual t'ofereix 500 maneres de gaudir de la fotografia digital, i centenars d'altres fantàstiques idees per prendre fotos millors amb els coneixements bàsics per obtenir uns resultats impressionants.

 Gestión del archivo digital para fotógrafos
Gestión del archivo digital para fotógrafos
Krogh, Peter  
Madrid : Anaya Multimedia, cop. 2009

Amb aquest manual aprendrà a conèixer el cicle de vida de l'arxiu d'imatges: des de la seva captura fins a la seva edició, impressió i emmagatzematge permanent, nous mètodes per registrar arxius fotogràfics amb ajuda de metadades, paraules clau i dades GPS, dissenyar i integrar un flux de treball.

 L'Agenda de la imatge
L'Agenda de la imatge
Unió de Professionals de la Imatge i Fotografia de Catalunya  
Barcelona : Unió de Professionals de la Imatge i Fotografia de Catalunya, 1995-

Informació sobre el món de la imatge, especialment sobre la fotografia. Notícies d'exposicions, de llibres tècnics sobre fotografia i aspectes d'interès per als professionals i aficionats. Articles en català i castellà.

 La Edición digital de la imagen fotográfica
La Edición digital de la imagen fotográfica
Meehan, Les  
Barcelona : Blume, 2005

Meehan condueix al lector a través d'un sèrie de projectes fàcils de reproduir, doncs empra instruccions sense tecnicismes i amb il·lustracions en color en les quals se segueixen tots els passos, així com preses de pantalla molt útils.

 La Fotografía actual
La Fotografía actual
Barcelona : Artual, [199-?]-

Continguts especialitzats en porta folis d'autor, tècniques, novetats, col·leccionables, etc. Per a fotògrafs professionals, aficionats i amateurs avançats.

 La Imagen digital
La Imagen digital
Galer, Mark , Horvat, Les  
Madrid : Anaya Multimedia, cop. 2006

En gairebé tots els projectes de disseny que es creen avui dia s'utilitza la tecnologia digital. Abasta des de les captures, organització i ajustos bàsics, fins a tècniques més avançades i la producció tant per a la impressió com per a la Web.

 Manual de fotografía digital SLR
Manual de fotografía digital SLR
Freeman, John  
Barcelona : Blume, cop. 2008

Les càmeres rèflex digitals (DSLR) són, actualment, l'eina imprescindible per als afeccionats i professionals de la fotografia. Aquest pràctic manual ens aportarà tota l'ajuda, inspiració i consells que necessitem.

 Photoshop CS4 para fotógrafos
Photoshop CS4 para fotógrafos
Evening, Martin  
Madrid : Anaya Multimedia, DL 2009

A més d'estudiar les més modernes eines i tècniques per aconseguir resultats impactants, aprofundeix en tots els aspectes del procés creatiu, des d'organitzar els arxius fins a optimitzar el format de sortida de les imatges, incloent per descomptat el processament gràfic.

 Picasa y Gimp
Picasa y Gimp
Bosman, David  
Ecuelles [França] : KnowWare, DL 2008

Manual per aprendre a utilitzar els programes Picassa i Gimp, que permeten organitzar i manipular les imatges digitals.

 Restauración digital de fotografías
Restauración digital de fotografías
Ctein  
Madrid : Anaya Multimedia, cop. 2008

Aquest llibre ensenya com restaurar fotografies impreses, negatius i plaques de vidre que s'han danyat, tant en blanc i negre com en color.

 Tus fotos y vídeos en Internet
Tus fotos y vídeos en Internet
Martínez Aniceto, Constantino  
Madrid : Anaya Multimedia, 2009

Amb aquest llibre pretenem proporcionar-li un manual eminentment pràctic amb el qual, de forma ràpida, amena i senzilla aprengui els passos mínims necessaris per compartir les seves fotos i vídeos amb tot el que vostè vulgui, i fins i tot amb més gent, sense necessitat de tenir experiència prèvia en aquesta tasca.

 Técnicas de fotografía digital en blanco y negro con Photoshop y Lightroom
Técnicas de fotografía digital en blanco y negro con Photoshop y Lightroom
Alsheimer, Leslie , Hughes, Bryan O'Neil  
Madrid : Anaya Multimedia, cop. 2008

Aquest llibre és una completa obra de treball en color dissenyat per al fotògraf en blanc i negre on s'utilitza tot el potencial tant de Photoshop *CS3 com Lightroom, i on aprendrà la metodologia de conversió a blanc i negre, tècniques digitals no destructives, ajustos creatius, fins a les últimes tècniques d'impressió.

Torna a l'inici