Guies de lectura

Cinema i món laboral

Cinema i món laboral

Per trobar els orígens de la relació entre el cinema i el món laboral ens hem de remuntar a l'any 1895 a la primera pel·lícula muda que es va projectar comercialment amb públic. ‘La sortie des usines Lumière' (La sortida dels obrers de la fàbrica), dirigida pels germans Lumière, donava el tret de sortida a la temàtica de l'univers laboral que sempre ha estat molt present en el setè art.

Data de creació: 07/03/2019

Data d'actualització: 29/04/2019

Mitjana (0 Vots)

Món laboral femení

 Armas de mujer
Armas de mujer
Ford, Harrison , Weaver, Sigourney , Griffith, Melanie , Nichols, Mike  
[S.l.] : Twentieth Century Fox, cop. 2002

Tess McGill és una frustrada secretària que intenta obrir-se pas en el món dels grans negocis de Nova York. Quan la seva cap es trenca una cama esquiant a les seves vacances veu l'oportunitat d'aprofitar la seva absència per donar una empenta a la seva carrera. Formarà equip amb el broker Jack Trainer per aconseguir un gran contracte. La situació es complicarà quan torni la seva cap.

 El Principio de Arquímedes
El Principio de Arquímedes
Herrero, Gerardo , Belaustegui, Marta , Enriquez, Roberto , Jiménez, Alberto  
Barcelona : Cameo, cop. 2004

Una important empresària del món de la moda, Sònia, amb prou feines disposa de temps per dedicar al seu fill i el seu marit. La seva veïna Rocío, malgrat estar també molt qualificada i preparada, no ha aconseguit triomfar professionalment encara que sí en el pla familiar. Cadascuna de les dues amigues desitja la vida que porta l'altra, pensant que així seran felices, però no és tan fàcil d'aconseguir com sembla.

 En tierra de hombres
En tierra de hombres
Caro, Niki , Theron, Charlize , MacDormand, Frances , Spacek, Sissy  
[S.l.] : Warner Bros., cop. 2006

Quan fracassa el seu matrimoni, Josey Aimes torna a la seva localitat natal al nord de Minnesota. Amb dos nens al seu càrrec i amb el suport de la seva vella amiga Glory, Josey busca feina a les mines de ferro. Aviat començarà a sentir l'assetjament dels seus companys masculins.

 Erin Brockovich
Erin Brockovich
Roberts, Julia , Soderbergh, Steven , Finney, Albert , Eckhart, Aaron  
Madrid : Columbia Tristar, 2001

Erin Brockovich és una mare soltera i aturada que busca feina amb poca fortuna. Després de no aconseguir una indemnització per un accident de cotxe, li demana al seu advocat, Ed Masry que la contracti com a compensació. Al principi ningú la pren seriosament amb el seu aspecte i modals estrambòtics, però això canviarà quan comenci a investigar un escàndol d'aigües contaminades en la comunitat local. Erin i Ed intentaran aconseguir la major indemnització de la història.

Disponible a eFilm

 La Vida soñada de los ángeles
La Vida soñada de los ángeles
Zonca, Erick , Régnier, Natacha , Bouchez, Élodie , Colin, Gregoire  
Barcelona : Filmax, DL 2000

A la ciutat francesa de Lille, dues joves franceses sense diners ni perspectives de futur es fan amigues. Isa es muda al costat de Marie, que està amargada per l'accident de cotxe que ha deixat en coma a la seva mare i la seva germana, mentre que Isa somia amb anar-se'n a viure al sud, a un clima més càlid.

 Mataharis
Mataharis
Bollaín, Icíar , Nimri, Najwa , Ulloa, Tristán , Vázquez, María  
Madrid : Sogepaq, 2008

Carmen, Inés i Eva són tres detectius privades, però en comptes de portar barret i pistola, fan la compra, canvien bolquers i tracten de mantenir una parella. Mentre intenten desvetllar secrets aliens, descobriran que hi ha mentides pròpies que no han sabut veure i veritats que és millor no revelar. Inés és una detectiu infiltrada en una firma multinacional que gràcies a la col·laboració de Manuel ha arribat al moll d'una intriga laboral. Però aquesta investigació la portarà a haver de prendre una difícil decisió ètica. Eva acaba de reincorporar-se després d'una baixa per maternitat i descobreix alguna cosa que la seva parella li ha estat ocultant. La veterana Carmen observa el naufragi conjugal d'en Sergio i no veu el seu propi fracàs.

 Norma Rae
Norma Rae
Ritt, Martin , Field, Sally , Bridges, Beau  
Madrid : Twentieh Century Fox, cop. 2003

Norma Rae és una jove mare soltera i treballadora tèxtil que treballa a una fàbrica d'Alabama en condicions pecàries. La seva anodina vida canviarà quan un dia conegui a un sindicalista anomenat Reuben, que ensenyarà als treballadors de la factoria el valor de la solidaritat en un lloc on els empleats creuen que les paraules unió i problemes van juntes.

 Rosetta
Rosetta
Dardenne, Luc , Dardenne, Jean-Pierre , Dequenne, Emilie , Rongione, Fabrizio , Yernaux, Anne  
Barcelona : Manga, DL 2005

La jove i impulsiva Rosetta viu en una caravana amb la seva mare alcohòlica. És acomiadada de la fàbrica on treballa perquè el seu contracte temporal ha expirat. Això la trasbalsa fins al punt que hauran de trucar a la policia perquè se l'emporti. La violència i l'assassinat comencen a circular per la seva ment.

Tornar