Guies de lectura

Àvia, te'n recordes?

Àvia, te'n recordes?

La malaltia d'alzheimer, i alguns processos neurodegeneratius propis de l'envelliment ténen trets característics comuns i són una realitat en moltes famílies que costa d'entendre, sobretot en els infants. Els contes ens ofereixen la possibilitat de parlar-ne i de desdramatitzar-la i, per això, i perquè estan plens de sensibilitat, humor i tendresa hem escollit els que trobareu en aquesta guia, que hem dividit en dos blocs:

Contes sobre avis que necessiten una provisió extra de petons miraculosos.

Aquí hi ha els contes que descriuen les manifestacions més evidents de la malaltia i dels processos d'envelliment, a través de la mirada, els pensaments i els sentiments d'un nen o d'una nena i que poden ser útils per buscar la complicitat d'aquests en la cura i atenció de l'avi o de l'àvia.

Contes sobre àvies i avis intrèpids, contistes, somiadors, aventurers i sobretot, molt savis.

Amb la intenció de fer-los un homenatge hem inclòs en aquest apartat, històries d'àvies i d'avis que són protagonistes de fets sorprenents, gairebé inimaginables, on es presenten d'una forma especial i destaquen per la seva condició d'avi, pel seu esperit jove i per l'amor incondicional cap al seus néts.

 

Guia creada per:
  • Vilanova i la Geltrú. Biblioteca Armand Cardona Torrandell
  • Vilanova i la Geltrú. Biblioteca Joan Oliva i Milà

Data de creació: 26/11/2013

Última actualització: 23/04/2014

Contes sobre avis que necessiten una provisió extra de petons miraculosos

Autoria: TV3

Presentació del programa d'aquest 15 de desembre.

Autoria: Fundació Pasqual Maragall

Es vol fomentar i donar suport a la recerca científica en l'àmbit de l'Alzheimer i de les malalties neurodegeneratives relacionades,

Organització formada per professionals amb la finalitat d'informar, assessorar i acompanyar les persones afectades per una demència.

Issuu amb el conte complet que posa la imatge a aquesta guia: "L'Àvia necessita petonets"

Arxiu adjunt amb el primer capítol del llibre: "Em deia Simbad"

Programa de les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú dedicat a la Literatura Infantil i Juvenil que en aquesta edició parla dels avis, la marató de tv3 i es fa resó d'aquesta guia.

Torna a l'inici