Guies de lectura

Esports i cinema

Esports i cinema

Pel·lícules hi ha per tots els gustos. Però si el que més t'agrada és l'esport trobaràs que pots gaudir d'un munt de modalitats sense moure't del lloc i amb protagonistes molt variats.

Denzel Washington, Brad Pitt, Morgan Freeman, Matt Deamon, Hilary Swank... practiquen i viuen al voltant de l'ambient d'esports com boxa, futbol, futbol americà, beisbol o atletisme.

Data de creació: 07/11/2013

Última actualització: 22/01/2015

Combats: boxa i lluita

 Ali
Ali
Smith, Will , Foxx, Jamie , Voight, Jon , Mann, Michael  
Barcelona : Manga, cop. 2002

Basada amb la història del boxejador Cassius Clay / Muhammad Ali de 1964 a 1974, inclou l'obtenció del títol de la categoria de pes pesant derrotant Sonny Liston, la seva conversió al Islam i la seva oposició a la guerra del Vietnam. També inclou els incidents socials que van provocar els assassinats de Malcolm X i Martin Luther King, Jr.

 Cinderella man
Cinderella man
Howard, Ron , Crowe, Russell , Zellweger, Renée , Bierko, Craig  
[S.l.] : Buena Vista, DL 2005

Basada en una història real, després d' haver-se retirat de la  boxa James J. Braddock va decidir tornar al quadrilàter, amb l'època de la gran depressió, per poder alimentar a la seva família. No era un boxejador amb talent, però el seu coratge, sacrifici i dignitat el van portar al més alt.        

 El Luchador
El Luchador
Aronofsky, Darren , Rourke, Mickey , Tomei, Marisa , Wood, Evan Rachel  
Barcelona : DeAPlaneta, 2009

Protagonitzada per Mickey Rourke, aquesta pel·lícula mostra la duresa de la vida esportiva d'un professional de la lluita que, quan vol endreçar la seva desordenada existència s'adona que tots els cops que ha rebut, físics i morals, comencen a passar-li factura; el retrobament amb una filla abandonada i la seva relació amb una strepeer acompanyen a Rourke al llarg de tot el film.

 Karate Kid
Karate Kid
Macchio, Ralph , Morita, Noriyuri "Pat" , Avildsen, John G.  
Madrid : Columbia Tristar, cop. 2005

Basada en el conte de Kenzaburo Oé El corazón de la tortuga, Karate Kid, explica que, quan en Daniel Larusso se'n va viure a Califòrnia amb la seva mare, no s'imagina que els repetits conflictes amb uns alumnes de karate l'obligaran a confiar en el seu veí i mestre Miyagi (Pat Morita) ; aquest li ensenyarà totes les tècniques de lluita oriental per poder defensar-se en una batalla final, en motiu del campionat local de karate.

Pel·lícula juvenil que va esdevenir un gran èxit entre els que avui ens situem entre els 30 i els 40 i que no podrem oblidar el famós Daniel San i el seu "posar cera, polir cera" que tantes vegades vam repetir en la nostra adolescència!
 

 Million dollar baby
Million dollar baby
Freeman, Morgan , Swank, Hilary , Eastwood, Clint  
Madrid : Filmax, 2008

Un dels grans èxits d'aquesta guia; Million dollar baby narra la història de Frankie Dunn, un veterà entrenador de boxa que, arribant al final de la seva carrera, decideix deixar de banda els seus prejudicis i entrenar una jove boxejadora que, mica en mica, s'anirà guanyant l'estima de Dunn.

La pel·lícula, protagonitzada per Clint Eastwood, Hilary Swank i Morgan Freeman, va ser guardonada amb més de quaranta premis nacionals i internacionals, entre els quals destaquen els quatre Òscars per millor pel·lícula, millor direcció, millor actriu protagonista i millor actor secundari.
 

 Rocky
Rocky
Avildsen, John G. , Stallone, Sylvester , Shire, Talia , Young, Burt  
[S.l.] : MGM, cop. 2007

Escrita i protagonitzada per Sylvester Stallone, Rocky explica la vida de Rocky Balboa, un italo-nordamercià que persegueix un somni: triomfar en el món de la boxa. I la oportunitat li arriba quan ha d'enfrontar-se al campió del món... Rocky va ser només el començament d'una saga de sis pel·lícules (de moment) i del reconeixement de la figura de Balboa, que sempre interpretat i dirigit per Stallone, s'ha convertit en un "clàssic" del cinema d'acció.

 Toro salvaje
Toro salvaje
Scorsese, Martin , De Niro, Robert  
Madrid : Metro Goldwyn Mayer, 2008

Jake la Motta (Robert De Niro) és un jove boxejador que viu entrenant-se a diari, ja que el seu somni és convertir-se en campió dels pesos mitjos. Però és un personatge massa violent, paranoic i agressiu, que descarrega la seva ràbia dins i fora del ring. Aquest caràcter , i els seus contactes amb la màfia, arruïnen la seva vida i la de la seva família.

Torna a l'inici