Guies de lectura

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres i més llibres de... llibres!

Llibres dins de llibres, animals i monstres lectors, bibliotecàries intrèpides, nens menjallibres, contes capgirats...

Us presentem una tria de títols on els protagonistes són ells mateixos: els llibres! I el meravellós poder que exerceixen en aquells que s'atreveixen a endinsar-s'hi.
Històries sorprenents i divertides que us encantaran!
 

Data de creació: 06/11/2013

Última actualització: 22/01/2015

Infants especials, somiadors, avorrits, que no saben llegir... que s'acosten als llibres

 El Increíble niño comelibros
El Increíble niño comelibros
Jeffers, Oliver  
México, D.F. : Fondo de Cultura Económica, cop. 2007

A l'Enrique li encanten els llibres, però no com a tu i a mi… a ell li encanta… menjar-se'ls! I en menja de tot tipus, mides i colors, primer a poc a poc i després d'una sola mossegada. Però… vols saber què li passa? No et perdis la seva història!

 El Llibre que se sentia sol
El Llibre que se sentia sol
Bernheimer, Kate , Sheban, Chris  
Barcelona : Joventut, 2012

El llibre se sentia feliç quan el llegien, i tot sovint algun nen se l'enduia a casa. Però el llibre es va anar envellint i ja gairebé mai ningú l'agafava del prestatge de la biblioteca. Fins que un dia, una nena va trobar el llibre solitari i va començar a llegir aquelles pàgines desgastades...

 El Pez rojo
El Pez rojo
Yoo, Taeeun  
Vigo : Factoría K de Libros, 2011

L'avi d'en Ramiro era l'encarregat d'una biblioteca molt antiga que hi havia enmig del bosc. Un dia, en Ramiro va acompanyar al seu avi i s'emportà amb ell al seu amic el peixet vermell. Era la primera vegada que el nen entrava a la biblioteca i estava enlluernat per aquelles enormes sales plenes de llibres. Va mirar a totes i cadascuna de les prestatgeries i no va deixar ni un sol racó sense explorar…

 En Nat i el secret de l'esperança
En Nat i el secret de l'esperança
Le Ray, Anik , Dautremer, Rébecca  
Barcelona : Baula, 2010

En Nat se'n va de vacances junt amb la seva família a casa de la seva àvia Esperança, però tots tindran una pena molt gran quan descobriran que la casa sembla que fa mesos que ha estat abandonada i que l'àvia va morir, el que podria ser un estiu ben trist es convertirà en una increïble aventura gràcies als secrets que amaga la sorprenent biblioteca que l'àvia ha deixat a en Nat.

 Endrapallibres
Endrapallibres
Farré, Lluís  
Barcelona : Cruïlla, 2005

La protagonista d'aquesta història tenia sempre una gana de llop ferotge, fins que va descobrir que li agradaven els llibres. I ara ja s'ha cruspit una biblioteca sencera! I tant s'empassa un llibre amb zebres i girafes com un que estigui fet a base de nens que no volen créixer o que dugui una tasseta de fada. 

 Fem la maleta
Fem la maleta
Girbés Aparisi, Joan Carles , Ortega, Sílvia  
Barcelona : Animallibres, 2011

companya als protagonistes, en Marc i l'Andrea en els seus viatges més enllà de selves, deserts i països llunyans, junts descobrireu que amb els llibres podeu anar molt lluny!

 L'Alícia Patapam en els contes
L'Alícia Patapam en els contes
Rodari, Gianni , Cantone, Anna Laura , Cantone, Anna Laura  
Barcelona : Lumen, 2006

L'Alícia Patapam cau de cap dins d'un llibre de contes il·lustrats i vet aquí que començarà a conèixer els personatges més famosos de les rondalles. 

 La Gramàtica de l'amor
La Gramàtica de l'amor
Carmona, Rocío  
Barcelona : Narrativa Singular, 2011

La gramàtica de l'amor és la història de la Irene, una jove de 16 anys que és enviada pels seus pares a un internat de Cornualla. Allà començarà a conèixer en primera persona un nou llenguatge: el de l'amor. Amb l'ajuda del seu professor de gramàtica i dels llibres que aquest li recomana i en els quals s'endinsa, aprendrà a interpretar les seves diverses manifestacions.

 Lletraferit
Lletraferit
Arbat, Carles  
Barcelona : Baula, 2008

Un comte que no sap llegir decideix prohibir les històries. Per fer complet el desastre, conjura els vents perquè bufant s'emportin tot rastre de lletra escrita. L'efecte boomerang fa tornar totes les lletres, la j de justícia el fereix al cor i el converteix en el més ferm defensor dels contes.

 Los Bebedores de tinta
Los Bebedores de tinta
Sanvoisin, Éric , Matje, Martin  
Zaragoza : Edelvives, 2005

Als protagonistes d'aquest relat els hi agrada beure's la tinta dels diferents relats que troben. Però al començar a fer-ho amb la Caputxeta Vermella es veuen atrapats a dins de la història

 Matilda
Matilda
Dahl, Roald  
Barcelona : Empúries, 2006

Matilda és la història d'una nena excepcional: aprèn a llegir sola, abans dels 5 anys i troba en els llibres la companyia que no té a casa. Un dia, el seu pare decideix portar-la a escola, i allà coneix la Srta. Honey, que li descobrirà un món meravellós, de coneixement, però, sobretot, d'afecte.

Aquest va ser el penúltim llibre que va escriure en Roald Dahl, el 1988.

 

 Sorra a les sabates
Sorra a les sabates
Molist, Pep , Espluga, Maria  
Barcelona : Bambú, 2012

Avui és el dia. La Maria per fi s'ha quedat sola a la biblioteca i està decidida a fer el mateix que fan els seus germans: ficar-se dins d'un llibre. Però aviat s'adonarà que és més complicat del que es pensava. O potser molt més senzill del que s'imagina, i tu… ja saps com fer-ho per entrar dins un llibre?

Torna a l'inici