Guies de lectura

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge

Expliquem la vida amb un conte: els trastorns en l'aprenentatge

En l'actualitat, l'índex de fracàs escolar se situa entre el 10% i el 15% de la població infantil. Un percentatge prou alt de la població escolar té problemes d'aprenentatge. D'aquest percentatge n'hi ha degut a Trastorns de l'Aprenentatge (de la lectura -dislèxia, de les matemàtiques -discalcúlia-) i a d'altres trastorns que, no considerats com a Trastorns d'Aprenentatge, afecten en la manera de rebre i treballar la informació (TDAH, Trastorn de l'Aprenentatge no verbal -TANV- Trastorns de l'espectre autista com la Síndrome d'Asperger -SA-, Síndrome de Tourette -ST-, Trastorn específic del Llenguatge -TELL-) i per tant, en la manera d'aprendre.

Tant en l'àmbit familiar com en el marc de l'escola inclusiva, és absolutament imprescindible la formació, de pares i mares i dels professionals de l'educació per atendre els alumnes.

L'objectiu d'aquesta guia és facilitar els recursos per conèixer-los, i així ajudar, perquè només quan hi ha coneixement hi ha comprensió, i només d'aquesta manera és possible la intervenció i la integració escolar, familiar i social.

Data de creació: 07/09/2013

Última actualització: 22/01/2015

Autisme, Trastorn aprenentatge no verbal i Síndrome d'Asperger


 El Cerebro autista : el poder de una mente distinta
El Cerebro autista : el poder de una mente distinta
Grandin, Temple , Panek, Richard  
Barcelona : RBA, 2014

El llibre ofereix una explicació clara i en primera persona del què és un cervell autista, la seva racionalitat biològica i les seves implicacions personals i socials.

 El Síndrome de Asperger : [còmic]
El Síndrome de Asperger : [còmic]
González Navarro, Ana  
Madrid : Ciencias de la Educación Preescolar y Especial, DL 2009

Es tracta d'un còmic molt útil per treballar a l'aula, ja que el mateix alumne pot explicar com se sent, les seves característiques al grup de la classe orientat pel tutor.

 Maria i jo
Maria i jo
Gallardo, María , Gallardo, Miguel  
Barcelona : La Galera, 2011

Es tracta d'un còmic que explica les vivències d'un pare d'una nena amb autisme. Molt recomenable per entendre les característiques i el dia a dia d'una família amb infants dins de l'espectre autista. També hi ha la pel·lícula.

 ¿Quieres conocerme? : síndrome d'Asperger
¿Quieres conocerme? : síndrome d'Asperger
Río, Carmina del  
Barcelona : Salvatella, 2006

Aquest conte ens presenta la història de l'Eduardo, amb frases curtes i dibuixos explicatius d'aquest síndrome. El llibre és especialment indicat per fer tutories a les escoles on hi ha un nen al grup amb aquestes característiques.

Torna a l'inici