Guies de lectura

Una collita de cinema

Una collita de cinema

Selecció de pel·lícules al voltant del vi i les vinyes.

“In vino veritas” Plini el Vell

“El vino y el cine son dos productos que maduran en la oscuridad para salir a la luz” Bernardo Sánchez

Et convidem a tastar el maridatge entre vi i cinema per acompanyar el menú del MOST: Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava del Penedès i el Priorat  El vi ha estat un licor desitjat i lloat des de l’inici dels temps. (Charles Baudelaire, Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Rosalía de Castro, o el poeta xinès Li Po, entre d’altres, n’han glossat les seves meravelles. Però, i els cineastes? Quina ha estat la presència del vi en el cinema?  

 

Data de creació: 23/10/2017

Última actualització: 27/11/2019

Seccions de la guia

 Cuentos de las cuatro estaciones
Cuentos de las cuatro estaciones
Rohmer, Eric, , Teyssèdre, Anne , Quester, Hugues , Véry, Charlotte  
Barcelona : Cameo, DL 2010

Eric Rohmer va tancar les seves quatre estacions amb aquesta pel·lícula, situada en unes vinyes de la Borgonya francesa.

 Entre copas
Entre copas
Payne, Alexander , Giamatti, Paul , Church, Thomas Haden , Madsen, Virginia  
Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2008

Potser la millor pel·lícula realment dedicada als vins i, especialment, als amants del vi. Considerada com el manifest final del Pinot Noir, aquesta roadmovie barreja la comèdia escandalosa amb la crítica de vins, amanit per un repartiment extraordinari que inclou Virginia Madsen i Sandra Oh. Com a curiositat, aquesta pel·lícula, que va posar de moda el turisme enològic als EUA, va aconseguir que durant la seva estrena augmentés un 23% la venda dels vins de pinot noir. Guanyadora de 2 Globus d’Or; a la Millor Pel·lícula Comèdia i al Millor Guió. Guanyadora d’un Oscar al Millor Guió Adaptat.

 French kiss
French kiss
Kasdan, Lawrence , Ryan, Meg , Kline, Kevin  
[S.l.] : MGM, cop. 2001

Comèdia romàntica protagonitzada per Kevin Kline i Meg Ryan situada a les vinyes franceses. Tot el que es diu sobre el vi és exquisit –com en aquesta diàleg “No estàs equivocada; el vi és com les persones. El vi agafa totes les influències de la vida i les absorbeix per adquirir personalitat.”

 Tierra
Tierra
Gómez, Carmelo , Suárez, Emma , Elejalde, Karra , Medem, Julio  
Madrid : Sogepaq, 2001

Una pel·lícula protagonitzada per Carmelo Gomez i Silke en la més que de vi es de les plagues que afecten a les vinyes, de la panerola, que provoca que el vi tingui un estrany gust de “terra”… 

 Un Buen año
Un Buen año
Crowe, Russell , Finney, Albert , Cornish, Abbie , Scott, Ridley  
Madrid : Twentieth Century Fox, 2007

Un expert en inversions que treballa a Wall Street (Russel Crowe) viatja a la Provença per vendre unes petites vinyes que ha heretat del seu oncle.

 Un Paseo por las nubes
Un Paseo por las nubes
Arau, Alfonso , Reeves, Keanu , Sánchez-Gijón, Aitana , Quinn, Anthony,  
Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2001

Un drama romàntic protagonitzat un soldat que torna de la guerra (Keanu Reeves) i la filla del propietari d’unes vinyes a Califòrnia (Aitana Sánchez Gijón). La passió entre ells s’encendrà enmig de la màgica sensualitat del ritual de la collita.

Torna a l'inici