Guies de lectura

Una collita de cinema

Una collita de cinema

Selecció de pel·lícules al voltant del vi i les vinyes.

“In vino veritas” Plini el Vell

“El vino y el cine son dos productos que maduran en la oscuridad para salir a la luz” Bernardo Sánchez

Et convidem a tastar el maridatge entre vi i cinema per acompanyar el menú del MOST: Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava del Penedès i el Priorat  El vi ha estat un licor desitjat i lloat des de l’inici dels temps. (Charles Baudelaire, Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Rosalía de Castro, o el poeta xinès Li Po, entre d’altres, n’han glossat les seves meravelles. Però, i els cineastes? Quina ha estat la presència del vi en el cinema?  

 

Data de creació: 23/10/2017

Última actualització: 27/11/2019

Seccions de la guia

 3055 Jean Leon
3055 Jean Leon
Vila, Agustí , Baltzer, Robert , Cella, Tommy , Cowan, Warren  
Barcelona : Cameo, DL 2008

Jean Leon és un vi i un personatge de pel·lícula. La seva llar va ser Hollywood i el Penedés; els seus amics, estrelles com Marylin Monroe, Frank Sinatra o els presidents Kennedy i Reagan. Va importar de França el chardonnay, el merlot i el cabernet, amb les quals va realitzar un dels millors vins d'aquest país.

 Esta tierra es mía
Esta tierra es mía
Hudson, Rock, , Simmons, Jean, , MacGuire, Dorothy, , King, Henry,  
Madrid : Universal, DL 2010

La història gira al voltant d’una rica dinastia viticultors de Califòrnia que cada any continua fent vi d’alta qualitat, malgrat els dotze anys de la Prohibició de la venta d’alcohol al públic. 

 Guerra de vinos
Guerra de vinos
Miller, Randall , Rickman, Alan , Pullman, Bill , Pine, Chris  
Madrid : Paramount, DL2009

Una comèdia basada en un fet real succeït el 1976, conegut com el Judgment of Paris, en el que per primera vegada, els vins de Califòrnia van superar als vins francesos en un tast a cegues, canviant per sempre la historia del món del vi.

 Mala uva
Mala uva
Domingo, Javier , Gracia, Sancho,  
Barcelona : Cameo, DL 2005

Cèsar, un home dur però de bon cor, es guanya la vida distribuint el vi que produeix en la seva explotació. Li ha costat molts anys de dedicació i sacrifici aixecar el seu “petit imperi”. Les seves vinyes i la seva família són la seva vida, i el seu orgull.

 Mapa de los sonidos de Tokio
Mapa de los sonidos de Tokio
Coixet, Isabel , López, Sergi , Kikuchi, Rinko  
Barcelona : Cameo, DL 2009

En aquesta pel·lícula Sergi Lopez dóna vida a un empresari espanyol que té una vinacoteca a Tòquio. Apareixen molts vins espanyols i bona part dels Cellers Torres i el seu vi estrella, el Gran Murallas.

 Mondovino
Mondovino
Nossiter, Jonathan  
Barcelona : Filmax, DL 2006

Documental, realitzat per un sommelier, que recorre tres continents mostrant el món del vi des de la seva vessant de negoci familiar i industrial, reflectint tots els processos de producció, distribució i consum d'aquest producte universal i mil·lenari. Inclou el documental Mondoespaña (37 min.)

Torna a l'inici