Còmics

Avui fa...

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►

100 anys del naixement dels creadors de Superman
 

Arribat del planeta Kriptò a les llibreries nord-americanes el 1938 de la mà de Jerry Siegel i Joe Shuster sempre ha aconseguit volar més i més alt, i vèncer a tots els seus contrincants, per més poderosos que hagin estat.

L'home d'acer que no es ni un ocell ni un avió, no ha deixat d'aparèixer fins al dia d'avui en milers de còmic sota el segell de DC (Detective Comics) aconseguint ser una destacada icona de la tant idolatrada cultura nord-americana.
 

El personatge ha evolucionat de la mateixa manera que ho ha fet el nostre món cada cop més global. Clark kent ha anat perdent la innocència que presidia qualsevol publicació adreçada a joves de mitjans de segle passat, passant d'una època daurada a una altra de plata governada per la autocensura del còmic code impulsada per la caçera de bruixes del sennador McCarthy i capitanejada per l'infame llibre del professor Fredric Wertham on s'acusava als còmics de tots els mals dels joves de l'època i que va desembocar en una simplificació casi còmica dels arguments. Afortunadament tot aixó va anar quedant enrere fins arribar als anys 80 on una sèrie d'autors com Alan Moore i Frank Miller revolucionaren el mitjà per sempre més fent madurar de cop a tots els superherois, res tornaria a ser igual, i el kriptonià passarà a ser més humà que mai.

  


Molts son els autors que han escrit les millors pàgines d'aquest personatge els darrers 20 anys: John Byrne, Kurt Busiek, Tim Sale, Grant Morrison, Frank Quitely, Alex Ross, Carlos Pacheco, Jim Lee, Gary Frank, ...i tants d'altres.

Avui en dia superman, ha mort, ha resucitat, s'ha casat, ha viscut realitats alternatives i es present en tot tipus de marxandatge, pel·lícules, i videojocs. Podríem dir que Superman avui en dia te a més a més el poder de convertir en or tot el que toca.

Les biblioteques ens sumem a aquesta efemèride amb exposicions i bibliografies de tota mena, aquí en tenim una mostra.

Aquí tens un playlist sobre Superman:


 

També pots consultar aquesta guia de lectura feta per pel Servei Municipal de Biblioteques de Girona.

 


Bibliografia


"Legado"

Mark Waid


"Superman: juicio final"

Dan Jurgens

"Superman: la batalla final"

Geoff Johns

"All star Superman"

Grant Morrison

"Superman para todas las estaciones"

Jeph Loeb
 


"Paz en la tierra"

Paul Dini


"Superman: el hombre de acero"

John Byrne

"Superman: identidad secreta"

Kurt Busiek

"Kingdom come"

Mark Waid

"Superman"

Dave Gibbons
 


"Es un pájaro..."

Steven T. Seagle

       
  • Aquí pots veure tots el còmics en les diferents entrades al catàleg Aladí
     


Filmografia destacada


"Superman"


"Superman II"

"Superman returns"
  • Aquí pots veure totes les pel·lícules en les diferents entrades al catàleg Aladí

     


Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►