Jornades de Salut i Alimentació a Mataró (octubre de 2017)
Jornades de Salut i Alimentació a Mataró (octubre de 2017)

Xerrades, caminades, tallers, contes...

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), més del 80% dels factors determinants de la salut de les persones es troba fora del sistema sanitari. Amb això fa èmfasi en la importància dels comportaments individuals i en la necessitat d'assolir un estil de vida saludable, ja des de la infantesa.

Però hi ha factors externs a les persones i a les seves decisions que poden influir en la seva salut. Són els riscos que no es veuen: la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, els camps electròmagnètics i la presència de substàncies químiques o metalls pesants en productes de consum. També els disruptors endocrins, compostos d'origen natural o artificial que poden interferir en el funcionament hormonal i que es troben en productes quotidians, des de plàstics i cosmètics fins a pesticides.

Existeix realment relació entre agents externs i problemes de salut?

El 16 d'octubre és el Dia Mundial de l'Alimentació i a Mataró se celebren, un any més, les Jornades de Salut i Alimentació centrant-nos en aquests aspectes d'interès emergent i reforçant les accions de promoció de l'alimentació saludable i la pràctica d'activitat física, consolidades al llarg d'aquests anys.

Tots els actes programats són gratuïts.

 

16/10/2017 10:00h