El Congrés Internacional de Slow Food a Chengdu
El Congrés Internacional de Slow Food a Chengdu

Slow Food ha celebrat aquest cap de setmana passat, a la ciutat xinesa de Chengdu, el seu setè Congrés Internacional. Han assistit a aquest important esdeveniment més de quatre cents activistes alimentaris procedents de noranta països.

 

En aquesta trobada l'organització de Slow Food es reafirma en el seu rebuig a l’actual model de desenvolupament ja que, segons testimonis de la mateixa xarxa de Slow Food i Terra Madre, existeixen models alternatius d’èxit, i que amb el menjar és possible canviar el món.

Un dels punts vitals per a la xarxa és la defensa de les empreses justes, a petita escala, perquè a l’àmbit local és on radica el poder. Cal fer al costat dels agricultors, defensar la seva presència als mercats i reforçar les aliances entre els agricultors i els cuiners.

 

El Congrés va aprovar la Declaració de Chengdu on s’estableix la necessitat de lluitar per garantir un accés al menjar bo, just i sa a tothom, entre d’altres necessitats. De Chengdu també es deriven les prioritats de futur de l’associació com són treballar per millorar les nostres eleccions alimentàries, l’agricultura que desitgem, el manteniment de la biodiversitat i molts d’altres aspectes vitals per a la sostenibilitat del planeta. Durant el Congrés es va confirmar el compromís per a la campanya Menú pel canvi amb la proposta de captar l’atenció sobre el problema de l’escalfament global i la relació amb la producció i consum d’aliments.

 

Vés al prestatge de Cuina i vins ►

05/10/2017 14:30h