2 d'abril Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme

28 de febrer Dia Mundial de les Malalties minoritàries

El 2 d'abril és la data escollida per a celebrar el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme. L'objectiu d'aquesta efemèride, promoguda per l'Assemblea General de les Nacions Unides a partir del 2007, és la de sensibilitzar a la societat sobre les necessitats que pateixen aquestes persones i les seves famílies i millorar la seva qualitat de vida.

El lema oficial escollit per aquest any és "El treball: els avantatges de l'autisme"


Es calcula que més del 80% dels adults amb autisme no tenen feina. Les investigacions indiquen que els empresaris deixen passar les capacitats que tenen les persones amb el trastorn de l'espectre autista i que de forma més habitual es presenten en aquestes persones com són una major competència en el patró de reconeixement i en el raonament lògic i més atenció al detall, enfront dels treballadors "neurotípics". Aquest tipus de qualitats poden fer que aquestes persones siguin les més adequades per a determinats tipus de feina com ara les proves de Software, el registre de dades, el treball de laboratori o la correcció de proves, entre d'altres.

Les dificultats que s'han de superar per a desencadenar aquest potencial es troba en la manca de formació professional, poc suport a la inserció laboral i la discriminació generalitzada amb què es troben aquestes persones.


Per celebrar aquest dia hi ha programades diverses activitats. El color escollit per a la sensibilització d'aquest tema és el blau i una de les accions més vistoses és la que es realitzarà la nit del 2 d'abril on molts edificis emblemàtics s'il·luminaran d'aquest color.

D'altres accions a destacar són les activitats programades el dia 12 d'abril a tot el litoral de Barcelona dins el programa Connecta't al blau de l'Associació Aprenem.

 

Un Doodle pel Dia Mundial de l'Autisme

La Fundació Autismo Diario ha impulsat la campanya per demanar a Google que faci un Doodle el dia 2 d'abril per celebrar el Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme.

Els Doodles són els logotips alternatius que apareixen a la pàgina principal de cerca del Google, i que es fan per recordar aniversaris, festivitats, efemèrides de persones cèlebres i altres esdeveniments.

A Google reben les idees que els usuaris proposen i a més peticions hi ha més possibilitats de que la idea es realitzi.

En aquesta pàgina trobareu més informació sobre la iniciativa que porta Autismo Diario.

També podeu afegir-vos a la campanya a través d'aquest enllaç signant la petició a través de Change.org.

 

A les biblioteques trobaràs:


"Per què salto?"
Naoki Higashida
 

"Calidad de vida y educación en personas con autismo"
Luis Simarro Vázquez

 

"Todo sobre el autismo : los trastornos del espectro del autismo (TEA) : guía completa basada en la ciencia y en la experiencia
Mª Ángeles Martínez Martín, José Luis Cuesta Gómez y colaboradores

 

"Autismo y síndrome de Asperger"
Simon Baron-Cohen

 

Més sobre l'autisme a les biblioteques

 Selecció de webs:

 

Informació extreta de: CENTRE D'INFORMACIÓ DE LA DISCAPACITAT. CID de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

 

Vés al prestatge de Salut ►
 

Data d'actualització: 31/03/2015