Novel·la

Recorreguts literaris

Torna al prestatge  ►
Continguts anteriors  ►


La sèrie Bernie Gunther de Philip Kerr
 

Bernie Gunther és un detectiu privat –al més pur estil del Philip Marlowe de Raymond Chandler– creat per l'escriptor escocès Philip Kerr, que protagonitza una sèrie de novel·les negres ambientades en l'Alemanya nazi.
La sèrie va començar amb la trilogia "Berlin Noir" —"Violetas de marzo", "Pálido criminal" i "Réquiem alemán"—, publicada de 1989 a 1991 , i estava ambientada al Berlín de 1936 i 1938 i a la Viena de 1947 i 1948.
A partir de 2006 Philip Kerr torna a prendre el personatge i el situa en diverses ambientacions sempre, però, en entorns relacionats amb el nazisme, com Munic 1949 ("Unos por otros"); Buenos Aires 1950 ("Una llama misteriosa"); Berlín 1934 i L'Havana 1954 ("Si els morts no ressuciten") o L'Havana i els Estats Units 1954 ("Gris de campanya").

 Bibliografia destacada

Trilogia berlinesa

"Violetas de marzo"

"Pálido criminal"

"Réquiem alemán"

 Bernie Gunther a més novel·les de Philip Kerr:

"Gris de campanya"

"Una llamada misteriosa"

"Si els morts no ressuciten"

"Unos por otros"

 
Recursos

 Gèrnere negre a la Biblioteca la Bòbila:

El bloc de la Bòbila

  • La Biblioteca la Bòbila manté, des de la seva inauguració un fons especial dedicat al gènere negre i policíac.

La Barcelona de Méndez

Gènerenegre.net

  • Directori de recursos electrònics sobre el gènere negre i policíac.

Cartellera Noir

  • Publicitat, cartells i programes de mà de festivals, exposicions, jornades i altres activitats relacionades amb el gènere negre.

Club de lectura

  • El Club de Lectura de Novel·la Negra de la Biblioteca la Bòbila és pioner en aquesta especialitat a l'Estat espanyol, i va iniciar les seves tertúlies el gener de 2000.

Club de lectura T-10

  • La idea central del T10 és la del viatge cap a... un tema triat. En aquesta primera edició el club T10 girarà, tot ell, a l'entorn de la ciutat de Nova York. La biblioteca et proposa un itinerari de lectures, personals, i et convida a compartir l'experiència en grup, amb la resta de companys de viatge. 

Francisco González Ledesma

  • Francisco González Ledesma (Barcelona, 1927) és periodista, guionista d'historietas i novel·lista espanyol especialitzat en el gènere policíac.

Pepe Carvalho i els llibres

  • Per tots es coneguda la primera relació entre Pepe Carvalho i els llibres: els crema. La relació, però, va més enllà, i en aquests més de trenta anys de coneixença dels nostre universal detectiu, hem après que Pepe Carvalho estima els llibres perquè en té, com els estima el seu creador Manuel Vázquez Montalbán.

La Cua de Palla

  • Col·lecció de novel·la policíaca, d'Edicions 62, la primera publicada en català.

Gimlet: revista policíaca y de misterio

  • Publicació dedicada a temes policíacs i de misteri, dirigida per l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán.

Torna al prestatge  ►
Continguts anteriors  ►