Esports

Els Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2014

 

Sotxi gaudeix d'un dels hivern més suaus de tot Rússia. És una sort: centenars d'atletes d'arreu del món es disposen a deixar-se la pell ens els XXII Jocs Olímpics d'Hivern, que enguany es celebren a la ciutat on el Mar Negre esdevé protagonista del paisatge, juntament amb les muntanyes de la regió del Caucas.

A continuació podeu veure el trailer oficial que s'ha preparat per presentar aquesta cita:

Entre el 7 i el 23 de febrer de 2014 les marques personals i els rècords mundials han estat notícia, així com altres anècdotes i esdeveniments lligats a les cerimònies d'obertura i clausura dels Jocs, la vida a la ciutat esportiva, entrevistes amb els atletes... tots els aficionats a l'esport hem estat  atents a les diferents delegacions i al papers dels atletes més propers. Però els Jocs Olímpics d'Hivern no són només marques i més marques: hi ha una història que no estaria de més conèixer. La del fons blanc, la dels cercles de colors... Al subapartat d'avui fa, podeu veure quina és la història de la bandera olímpica ara que compleix un segle de vida. 

El programa l'integren quinze modalitats blanques, representades per set esports d'hivern, destacant com a gran novetat la presència del freestyle d'esquí. Els esports que s'han vist són: biatló, bobsleigh&skeleton, cúrling, hoquei gel, luge, skating (patinatge artístic, short track i speed skating), i esquí en les seves diferents modalitats (esquí alpí, de fons, combinada nòrdica, salts d'esquí, freestyle i snowboard).

El focus d'atenció de Sotxi ha estat bàsicament el Coastel Cluster, el més proper al mar on s'han fet els esports de gel, i el Mountain Cluster, a menys de 50 quilòmetres d'aquest, on hi ha la resta d'instal·lacions.

Amb 33 medalles en total (13 ors, 11 plates i 9 bronzes), Rússia ha ocupat el primer lloc en el medaller final de la cita olímpica a Sotxi 2014. Per darrera dels amfitrions, l'equip de Noruega ha acabat amb 11 ors, 5 plates i 10 bronzes (26 en total) i en tercer lloc ha quedat Canadà amb un total de 25 medalles.

Espanya no aconsegueix cap medalla en aquests jocs olímpics, totes les esperances estaven posades amb el patinador Javier Fernández i va quedar quart en el programa curt.

Vuit esportistes catalans han participat  als Jocs Olímpics de Sotxi: la fondista Laura Orgué, Ferran Terra, Àlex Puente i Pol Carreras en esquí alpí; els surfistes Queralt Castellet i Rubén Vergés; el patinador Adrià Díaz i el pilot d'skeleton Ander Mirambell.

    

La catalana Laura Orgué s'ha convertit en la millor esquiadora de fons espanyola en uns Jocs Olímpics, després d'acabar en el top 10 del món a la prova dels 30 Km amb sortida de grup.

Els esquiadors han tingut discretes actuacions amb la desqualificació de Pol Carreras, el 32è lloc d'Àlex Puente i la regularitat de Ferran Terra inscrit en cinc proves diferents , que ha acabat entre els llocs 26è i 35è.

Ander Mirandell ha obtingut la 26a posició en Skeleton, representa la penúltima posició.

Adrià Díaz amb la seva parella Sara Hurtado ha entrat a la final de dansa sobre gel i ha quedat en 13a posició, un gran resultat.

A surf de neu Rubén Vergés finalment no ha estat olímpic de nou i Queralt Castellet ha lluitat per les posicions de medalla després d'una qualificació excelent, però dues petites ensopegades l'han relegada a la setena posició.

RECOMANACIONS

Recomanacions de llibres que trobareu al catàleg aladí sobre els esports d'hivern:


Esquí nòrdic a Catalunya

 

Snowboard : trucos y técnicas  
 
Esquí de muntanya : manual pràctic


RECURSOS WEB

Els Jocs d'hivern al Gènius

Dintre d'un especial dedicat a la última competició estival, també trobaràs un apartat sobre Sotxi 2014, adreçat als nens.

 

Web oficial de Sotxi 2014

Actualitat de l'esdeveniment amb totes les competicions en temps real. Classificacions, imatges vídeos i el medaller.

 

Jocs Olímpics

Història de tots els jocs olímpics que s'han celebrat i informació sobre properes edicions. Pàgina Oficial del Moviment Olímpic.

 


A LES BIBLIOTEQUES  TROBARÀS


Vés al prestatge  ►