Dia Internacional de la Gent Gran

iStock © Squaredpixels

 

Aquesta data es commemora des de l'any 1990, i pretén ser una jornada reivindicativa per sensibilitzar la població sobre el lloc que ocupa la gent gran dins la nostra societat.


 

 

L'Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l'1 d'octubre Dia Internacional de la Gent Gran.

La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment.

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.


Moltes biblioteques organitzen al llarg de l'any activitats gratuïtes destinades a les persones d'edat. Podeu consultar l'Agenda d'activitats o bé adreçar-vos a la vostra biblioteca.

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Qué pensiones, qué futuro: el estado de bienestar en el siglo XXI" / Miren Etxezarreta

"Lo que debes saber para que no te roben la pensión" / Vicenç Navarro, Juan Torres López

"Sexualidad  madura" / Manuel Lucas Matheu


Guies de lectura:


 Selecció de webs:

 

Vídeoclip de la cançó "Superpep" del disc "Tres paraules" del grup musical Desconeguts

Primer videoclip musical de l'organització Amics de la Gent Gran

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 01/10/2015

Los más prestados
eBiblio. Préstamo de libros electrónicos

 

Campaña otoño en los bibliobuses
Entrevistas virtuales
Red de Bibliotecas Municipales
   Facebook   Youtube  Twitter  Instagram  
Hazte el carné Tràmits en línia Catálogo Guia de bibliotequesPregunta a la bibliotecaSubscríbete a los boletinesGenius Biblioteca Infantil