Els bibliotecaris recomanen

 • Oxitocina

  Oxitocina

  Roma, Guillem

  [Barcelona] : Joan Albert and Tato, DL 2012

  Optimisme, singularitat i creativitat són conceptes que defineixen a la perfecció les cançons de Guillem Roma. A l’estil particular del músic i cantautor manlleuenc hi descobrireu també una clara influència de sons llatinoamericans, balcànics i d’altres racons del món que us permetran endinsar-vos en nous llenguatges musicals. De fet, la capacitat de combinar elements de procedències tan diverses és un dels seus segells d’identitat. 

  El seu primer disc s’anomena Secret Place (2007), tot i que va ser amb Oxitocina (2012) que es va donar a conèixer. Es diu que l'oxitocina és la molècula responsable dels vincles afectius i psicològics entre dues persones. En aquest disc, les seves cançons ens parlen d'aquests vincles, precisament. Posteriorment també ha publicat Nòmades (2014) i darrerament Connexions (2017). 

  Guillem Roma va ser nominat com a millor Videoclip per El teu llit i artista revelació als premis Enderrock. Si no el coneixeu encara, us convidem a deixar-vos seduir pel seu univers particular.  

   

  Més informació:

  Recomanat per Assumpta Molist. Bibliobús Tagamanent

  28/06/2017
 • Entre cel i terra

  Entre cel i terra

  Fombelle, Timothée de

  Barcelona : Estrella Polar, 2013

  Timothée de Fombelle, autor francès que es va donar a conèixer amb la novel·la juvenil Tobie Lolness, ens ha regalat aquesta vegada una història amb un estil gairebé cinematogràfic, plena de misteri i de personatges rodons.

  A Entre el cel i la terra (col. Vango, 1) Vango és el protagonista d’una fugida que comença en la primera escena del llibre i es va convertint en l’enigma d’una trama d’aventures amb un rerefons històric. Ambientada en l’Europa a portes de la Segona Guerra Mundial, recorrerem amb ell les teulades de París, les illes Eòlies, els boscos d'Escòcia, el Palau del Kremlin i fins i tot entrarem al ventre del Graf Zeppelin, capitanejat pel també misteriós Doktor Eckener.

  La narració va fent salts en el temps i en la trama en present, Vango fuig de la policia francesa que l’acusa de l’assassinat d’un sacerdot, i també d’uns homes misteriosos i despietats que tenen un especial interès en fer-lo desaparèixer. També fuig dels qui s’estima per por a posar-los en perill. La narració fa salts a la seva infància i a capítols enigmàtics de la seva vida. Poc a poc s’aniran desvetllant algun dels enigmes, però no serà fins al final del segon volum que coneixerem tota la veritat:  Qui és realment en Vango?

  És una bona lectura, molt recomanable per a joves lectors i també per a amants de les novel·les d’aventures amb regust històric. Tot i estar catalogada com a novel·la juvenil, l’entramat de personatges i el context on se situa demanen una mica de bagatge en història. La primera part la podem llegir en català però, malauradament, encara no existeix l’edició en català de la segona i haurem de continuar en castellà.

   

  Més informació:

  Recomanat per Sònia Martínez. Bib. Bac de Roda. Roda de Ter.

  28/06/2017
 • Faré tot el que tu vulguis

  Faré tot el que tu vulguis

  Batallé Prats, Iolanda

  Barcelona : Columna, 2013

  Narra la història d'una dona, la Nora, de mitjana edat, amb una família i una posició social satisfactòria que sense adonar-se'n s'endinsa en un món molt complex que l'acaba prioritzant per davant de tot allò que d'entrada li donaven seguretat i confort com és la família: el marit i les dues filles.  
  Comença amb una primera part, per a mi la més aconseguida on situa els orígens familiars de la protagonista, amb emocions i secrets que es van desvetllant a mesura que la protagonista es va fent gran. 
  De sobte, ja a la maduresa, narra com és infidel al seu marit, i comença una altra part de la novel·la força sorprenent, i culpidora, on es va descobrint la pròpia manera de ser. Amb tot, la definició del personatge principal vol donar resposta a les mancances emocionals de la infantesa que va viure, malgrat tot el suport de l'avi, de qui en fa citacions al llarg de tota la novel·la. 
  El joc permanent que fa de relacionar la ment, la predicció amb els seus desitjos et manté dins l'argument. 

  Aquesta novel·la va guanyar el Premi Prudenci Bertrana 2013.  

  Més informació:

  Recomanat pel Bibliobús Guilleries

  28/06/2017
 • El Ball de la vida

  El Ball de la vida

  Salvadó, Albert

  Barcelona : Meteora, 2016

  Esperar i paciència, són paraules difícils de portar quan una mare té el seu fill al llit de l’UCI.
  El llibre que ens porten Anna Tohà i Albert Salvadó és una lliçó de vida, un llibre que demostra la fortalesa humana davant les adversitats, com mantenir l’esperança i la confiança en moments en què és pràcticament impossible i ser valent quan el que realment desitges és ficar-te sota la manta i que ningú et digui res.

  L’accident de trànsit que pateix l’Evarist i les seqüeles que li deixa, trenca el cor a qualsevol persona que estimi a algú.  Anna Tohà relata les seves vivències i deixa anar tots els seus sentiments en aquesta biografia.  Ens relata la lluita d’una mare, la força d’uns germans, la lucidesa d’un pare i com tota una família es veu abocada a una situació inesperada que capgira la seva vida en un segon. I com aquesta situació es nega, es lluita, s’accepta i es treballa per posar les coses al seu lloc.
  Un llibre que obre l’ànima d’una família i ens la deixa descobrir.
   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. l'Esqueller. Sant Pere de Torelló

  28/06/2017
 • Argelagues

  Argelagues

  Ruiz, Gemma

  Barcelona : Proa, 2016

  La novel·la Argelagues és el debut literari de la periodista Gemma Ruiz. 
  És la historia de la vida de tres dones (besàvia i àvies de l'autora) d'una mateixa família al llarg del segle XX. 
  Ens narra com degut a la misèria que pateixen a pagès es veuen obligades a marxar de Castellterçol i a immigrar a Sabadell per treballar a les fabriques tèxtils.

  Aquestes dones es troben en un món masclista i que deixen a les dones en un segon pla, però seran elles que amb el seu esforç i sacrifici s'adapten a la ciutat i a la duresa de les fàbriques i tiren endavant a la família.
  Tot i la cruesa i els moments difícils que passen està escrit amb molta tendresa. Es una crítica social i un homenatge al paper de les dones de l'època 
  Destaquem el llenguatge oral molt ric en expressions i paraules propis del temps i els llocs.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Marquès de Remisa. Sant Hipòlit de Voltregà

  28/06/2017
 • Eres un gran comunicador (pero aún no lo sabes)

  Eres un gran comunicador (pero aún no lo sabes)

  Garcia-Milà Pujol, Pau

  Barcelona : Profit, 2014

  La comunicació ens acompanya des que naixem fins que morim, hi ha moltes maneres de comunicar-se, i no totes són a través de la paraula, moltes vegades no sóm totalment conscients que ens estem comunicant amb gestos o mirades espontànies, és una part de la comunicació que és difícil de controlar. En tot cas si hem de fer una presentació d'un treball o una conferència, aquests gestos, mirades i manera de comunicar-nos definiràn la nostra participació.   

  En aquest llibre s'exposen temes que de ben segur ens ajudaran a fer una bona presentació, com ara la vergonya que tenim de vegades, la por que no ens surti bé, la inseguretat que ens provoca estar davant de tanta gent. També trobarem consells prèctics com el to de veu que hem de fer servir, la posició que em de tenir, la gesticulació de les mans, la velocitat de la presentació, un bon grapat d'eines que ens ajudaran.

  L'autor del llibre és un jove emprenedor que va fundar la seva primera empresa als 17 anys, ha obtingut diversos premis que reconeixen el seu talent  i és presentador i col·laborador en ràdio i televisió, també realitza conferències i és el professor més jove de l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses.

  Consulta la seva web aquí 

   

  Recomanat per Marta Maroñas. Bib. Can Mulà. Mollet del Vallès

  28/06/2017
 • Les Generacions espontànies

  Les Generacions espontànies

  Bosch Oliveras, Mar

  Barcelona : Edicions del Periscopi, 2016

  La Mar Bosch ens ofereix  una novel·la fresca, àgil que es llegeix d’un tirada amb un llenguatge viu i ple d’humor.

  L’Eva té la seva primera entrevista de feina després d’estar molt temps sense oportunitats de treball. En la novel·la ens explica els moments que precedeixen l’entrevista de feina i a continuació ens trobem amb la conversa entre ella i el director d’una empresa, que lluny de ser una entrevista típica de recerca de feina es converteix en una llarga i complexa conversa durant la qual l’Eva ens parla de totes les seves experiències de treball fins al moment. Ens parla d ela seva vida i descobrim  una personalitat de supervivent, tossuda, capaç d’afrontar les feines més rares i extravagants, plena d’estratègies per sobreviure, amb  una visió sorprenent del món que l’envolta i de com afrontar la vida de la manera més desacomplexada.

  Amb grans dosis d’originalitat i imaginació, amb moments plenament surrealistes, l’autora aconsegueix entretenir-nos amb aquesta peculiar barreja de fets reals i situacions inversemblants.

  Mar Bosch (Girona, 1981), llicenciada en filosofia i especialitzada en periodisme cultural,  amb la novel·la Bedlam: darrere les hores càlides va guanyar el premi de novel·la curta Just Manuel Casero (2012). Aquesta és la seva segona novel·la.

  Més informació:

  Recomanat per Mª Antònia Bisbal. Bib. Central. Igualada.

  14/06/2017
 • La Riera: orígens i secrets de la família, les receptes del restaurant

  La Riera: orígens i secrets de la família, les receptes del restaurant

  Furió, Núria

  [Barcelona] : TV3, 2010

  La Riera, la sèrie que ha acompanyat cada tarda durant vuit anys els espectadors de TV3, ha arribat al final amb l’emissió del capítol 1534. Ja sabem qui és el culpable de l’assassinat de l’hereu de la família, en Claudi, com acaba la història d’amor del Sergi i la Maribel, com afronta el futur la Mercè Riera, matriarca de la família, i el desenllaç d'altres trames i incògnites.

  Creada pel dramaturg i guionista televisiu David Plana, la telenovel·la es va estrenar el diumenge 10 de gener del 2010 i al llarg de vuit temporades ens ha esgranat la història d'una família que regenta un restaurant de la costa del Maresme al poble fictici de Sant Climent. El patriarca de la família, l'Ignasi Guitart, la seva dona la Mercè Riera i els quatre fills Claudi, Ernest, Lluís i Sergi són els personatges principals al voltant dels quals giraran les trames principals.

  El llibre que us recomanem es va editar l'any 2010. Escrit en primera persona per la mestressa de la fonda, la Mercè Riera -el personatge protagonista que interpreta l’actriu Mercè Sampietro-, ens transporta al passat de la seva família, sobre el qual s’escriu la trama que ens mostra la sèrie cada tarda. Amb l’ajuda de l’arbre genealògic de la família ens passegem per Sant Climent a través de cinc generacions prenent com a punt de partida l’any 1916 quan la Mercè Massaguer, àvia de la Mercè Riera, va conèixer el seu marit, en Quimet Riera.

  La segona part recupera alguns plats del receptari tradicional català i d’altres pensats expressament per la sèrie. Hi trobem una selecció de primers, elaboracions amb peix, carn i postres com per exemple la sopa de pescador amb cloïsses, l'arròs amb bacallà, la paella (de peix i closques), el rodó amb figues o cebetes, la broqueta de tres botifarres amb verdureta, la sarsuela, el bacallà Can Riera, els canelons trufats, el sorbet de mandarines o les estrelles de xocolata. Cuina catalana tradicional marinera il·lustrada i explicada pas a pas.

  Els dos fills petits la Mercè Riera, l’Ernest i el Sergi a la 5a temporada (2013-2014) de la sèrie, obren un nou restaurant a Sant Climent, La Barra del Port. El llibre  “Les tapes de la barra del Port”,  recull les saboroses receptes dels fogons del restaurant dels germans.

  La Riera: les tapes de La Barra del Port / receptes: Oriol Carrió i Marc Serra ; fotografies de les receptes: Carlos Marsellés

  Valls : Cossetània ; Barcelona : TV3, 2014

  Veure disponibilitat al catàleg Aladí

  Il·lustrat a tot color, de manera senzilla i amb llenguatge clar s’expliquen receptes de cremes i sopes, arrossos, fideus, entrants freds i calents, carn, dolços perquè el lector es pugui convertir en un mestre dels fogons. En el receptari hi tenen cabuda croquetes de peix de roca, broqueta de pollastre amb marinat oriental, bunyols d'escarola, ensaïmada a la planxa amb sobrassada, la crema de porros i peres o la crema catalana amb figues.

  Són gustoses tapes creatives i d'altres de tradicionals, de la cuina de tota la vida, però amb un toc d'innovació que no només entren per la boca, també ho fan a través de la vista. Un receptari que permetrà al lector menjar cada dia un plat diferent i, a més, sorprendre els seus convidats amb receptes dignes del millor restaurant.

   

  Sempre he pensat que cuinar és un acte d’amor. En primer lloc perquè és un regal que fas amb les teves pròpies mans invertint temps, esforç i concentració. Però, sobretot, perquè mai una cosa tan senzilla ha tingut efectes tan beneficiosos. Les paraules poden tenir molta bona voluntat, però si voleu confortar algú que està trist, si voleu distreure algú que està capficat, si voleu compartir l’alegria d’algú que està content…cuineu per a ell.” 

  Mercè Riera

   

  Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  27/06/2017
 • Tal como somos: un libro de autoayuda para gays, lesbianas, transexuales y bisexuales

  Tal como somos: un libro de autoayuda para gays, lesbianas, transexuales y bisexuales

  Soriano Gil, Manuel Ángel

  Barcelona [etc.] : Egales, cop. 2007

  Viure respectant-se un mateix i fer-ho d’una forma conseqüent de vegades és difícil quan el que destaca és alguna diferència respecte la majoria. La sexualitat és un tema que, malgrat s’ha desprès de moltes capes tenyides de vergonya, tabú i obscenitat encara no és prou oberta com per ser expressada amb transparència. Encara menys en el col·lectiu de gays, lesbianes o transexuals. En aquest sentit aquesta lectura és un altaveu de llibertat d'expressió respecte aquest col·lectiu no heterosexual. Un altaveu que mostra realitats viscudes i emocions patides com ara la confusió, la por a la no acceptació, tant pròpia com aliena, i moltes més. El proper 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBT, desitgem que aquest i d’altres llibres en aquesta línia siguin també un orgull per a les biblioteques i siguin exposats, visibles, que es prestin amb l’alegria de qui expressa la veritat obertament.

  L’obra inclou un parell de seccions sobre què es considera que ha d’incloure un llibre d’autoajuda des del punt de vista de l’autor i quines són les aportacions respecte el mateix per part de gays i lesbianes. El cos principal de l’obra, però, són entrevistes a gays, lesbianes, parelles seropositives, parelles serodiscordants, transsexuals, bisexuals, famílies homoparentals i una rica diversitat més de situacions diferents. Sense cap mena de dubte, la formació, experiència i el bagatge de l’autor que ha treballat amb aquests col·lectius fa que el missatge de tots els entrevistats sigui proper, directe i franc. 

  Manuel Ángel Soriano, llicenciat en psicologia i diplomat en psicologia clínica, treballa com a terapeuta i té àmplia experiència amb el tractament de persones amb problemes d’angoixa, baixa autoestima i depressió. S’ha dedicat intensivament a l’ajuda de gays, lesbianes, transsexuals i persones amb el VIH i ha escrit altres obres molt vinculades temàticament a aquesta com ara La Marginación homosexual en la España de la transición, La Juventud homosexual : un libro de autoayuda sobre la diversidad afectiva sexual en las nuevas generaciones LGTB del siglo XXI i la més recent novel·la Yo fui tu Pigmalión

   

  Més informació al catàleg Aladí per les matèries:

   

  Recomanació feta per la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts. 

   

  19/06/2017
 • H de halcón

  H de halcón

  Macdonald, Helen

  Barcelona : Ático de los Libros, 2015

  Helen Macdonald és una escriptora anglesa naturalista i investigadora afiliada  al Departament de Història i Filosofia de la Ciència a la Universitat de Cambridge des de l’any 2004 fins al 2007. Ha escrit i presentat programes de radio i també va protagonitzat 4 documentals a la BBC. El 2014 guanya el Premi Samuel Johnson de no ficció i el Premi Costa al millor llibre de l’ any amb "H de halcón". 

  El llibre narra en primera persona com l' autora va superar la mort del seu pare. Tot i ser una història de dolor, de dol i de superació, “H de halcón” , és una història d’ amor, el d’una filla en vers el seu pare com, també,  pel seu falcó i per la vida salvatge. Les descripcions del paisatge són d’ una gran emoció ,així com, el pas de les estacions i els canvis de llums que descriu l’autora i que reflecteixen el seu estat d’ànim. És un llibre sobre llibres ja que, Macdonald , compara la seva experiència, amb un altre escriptor turmentat, T.H.White, conegut per ser el creador de les llegendes del Rei Artur i del mag Merlí i autor de “El Azor”. 

  Macdonald ha fet un llibre especial que té aquell ingredient que el converteix en excepcional; mostra un món de dolor i bellesa. 

  Els llibres especials no es poden deixar passar i aquest n' és un.

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Pompeu Fabra. Sant Quirze de Besora.

  22/06/2017
Mostrando el intervalo 1-10 de 500 resultados
Página de 50