Els bibliotecaris recomanen


 • Llibre addictiu, ideal per regalar aquest Nadal. Segur que no pots llegir només una història de les desenes que té sobre la història gastronòmica de Barcelona. Hi trobaràs anècdotes, curiositats i petits relats entorn el menjar i el beure a la ciutat que tenen com a objectiu fer-te passar una bona estona i, potser, obrir-te la gana...

  Primer de tot, els autors fan un repàs dels noms que han marcat la història gastronòmica de la ciutat: des del baró de Maldà fins a Ferran Adrià, passant per Néstor Luján, Manuel Vázquez Montalban o Paco Parellada del Set Portes. Seguidament, per ubicar-nos, un repàs de la cuina de la Barcelona de fa 1000 anys fins l'actualitat. Després, comencen les anècdotes, personatges i secrets més enllà de la història oficial: un barceloní que inventà la primera màquina per fer xocolata sòlida; les visites de Fellini a Can Ravell; un plató porno al Semproniana,...

  Per altra banda, tenim els punts de trobada que defineixen la identitat de la ciutat als mercats, fires, colmados, bars, restaurants i cafès. Tampoc  no podríem completar un història gastronòmica de la capital sense fer referència a les begudes i anècdotes tals com que la cervesa barcelonina ve d'Alsàcia, que els pares de la cocteleria barcelonina són els Boadas i els Gotarda o que l'origen del Cacaolat està a la Granja Viader del carrer Xuclà.

  Per acabar, el llibre fa un repàs als plats i productes barcelonins patrimoni de la ciutat: com ara l'arròs Parellada, la Sarsuela o la Bomba de la Barceloneta.

  És interessant veure també la bibliografia de consulta als annexos.

  Josep Sucarrats Miró s'ha especialitzat en el periodisme gastronòmic. Director de la revista CUINA, col·labora en altres mitjans (Sàpiens, Ara, Time Out, Gastronomistas.com)  i participa habitualment en programes radiofònics i televisius.

  Sergi Martín és guionista i escriptor. Ha treballat en el desenvolupament de diversos documentals, campanyes de comunicació i programes de televisió.

  Més informació:

  Cat. Ràdio "La tribu" 8/10/2014 

  Ves al prestage ►

  02/12/2016

 • Maridatge de paraula i paladar d'un pastisser i poeta d'Olot que encara la vida sense por d'expressar els sentiments més íntims i profunds. Un llibre ideal per delectar-se aquestes festes després d'un bon àpat, al davant d'una safata amb un assortit de xocolates que donen nom a cadascun dels 51 poemes: negra amb cafè, negre amb pebre, blanca amb coco i neula, a la pedra antiga...

  Per més delit, els poemes van acompanyats d'unes suggerents fotografies on la xocolata és protagonista, a càrrec d'un jove talentós artista: en Pol Vila.

  El llibre de mida gustosa, com una rajola de xocolata,  té la virtut de fondre el desig del més indiferent dels amants! 

   

  NEGRA AMB PRALINÉ
  Composició: xocolata 54% amb praliné (puré de fruit de torrat i sucre) d'ametlla i avellana.

  ARA QUE NO HI ETS
  és quan sé
  què és, trobar-te a faltar.           Ara que no hi ets. Ara.

                  Grat i ple.
                  Content.                             És ara,
                                                            quan sé més encara
                                                            que bé que estic amb tu.

  No perquè no hi siguis                  Cos a cos.
  si no perquè no hi ets.                   L'un davant de l'altre.
                                                          I al revés.
  Perquè és amb tu
  amb qui visc a través.                   A través de la felicitat
                                                         del desig i de l'amor.

   

                                                                 I ho dic.
                                                                 Ara que no hi ets
                                                                 ho dic:
                                                                 t'estimo.

   

  Més informació: Pol·len edicions

  Recomanat per Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat

   

  Ves al prestage Cuina i vins ►

  02/12/2016
 • El Nuevo arte de gestionar equipos : un enfoque actual para guiar y motivar con éxito

  El Nuevo arte de gestionar equipos :

  Hunsaker, Phillip L.

  Barcelona : Deusto, cop. 2010


  Dirigir recursos humans amb destresa és un dels reptes més difícils per a un directiu. A això cal afegir que actualment és un procés en evolució constant per adaptar-se als canvis que es produeixen en el cada vegada més divers i complex món laboral.

  És per això que us presentem aquest clàssic de la literatura sobre els Recursos Humans escrit per dos prestigiosos especialistes dels EUA, actualitzat per incloure també nous mètodes.

  Hunsaker i Alessandra defensen un enfoc en el qual són imprescindibles l'establiment d'una bona comunicació interactiva, l'adaptació als diferents estils interpersonals i la creació de relacions de confiança per mantenir un equip motivat i compromès amb la feina.

  Phil Hunsaker és investigador, professor i consultor especialitzat en àrees organitzatives. Per la seva part, Tony Alessandra ha estat professor en màrqueting, emprenedor a Internet i conferenciant.

  Una obra imprescindible per construir un ambient laboral satisfactori.

   

  Per saber-ne més

   

   

  Recomanat per Montse Vega. Bib. Pau Vila de Molins de Rei

  01/12/2016
 • Todos los hijos de puta del mundo

  Todos los hijos de puta del mundo

  González Vázquez, Alberto

  [Bilbao] : ¡Caramba!, 2016


  Alberto González Vázquez (1972), nascut a Lugo, és guionista i realitzador de pel·lícules d'animació.. També ha treballat com a guionista de TV a diferents programes, com ara  La hora chananteMuchachada nui i El Intermedio.  L'any 2012 va publicar el còmic Humor cristiano.

  Todos los hijos de puta del mundo (2016) és una recopilació de vinyetes aparegudes a les publicacions satíriques El Mundo Today  i Orgullo y Satisfacción; un conjunt d'historietes de caire polític sota un comú denominador: la visió crítica, àcida i irònica del món que ens envolta.

  Una obra imprescindible, tant per a fanàtics de l'humor negre en general com  per als desencantats amb la política recent en particular.

  Recomanat per Pau Fernández. Bib. Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet.

  02/12/2016
 • Sofía o El origen de todas las historias

  Sofía o El origen de todas las historias

  Schami, Rafik

  Barcelona : Salamandra, 2016


  Rafik Schami  (Damasc, 1946) és un dels escriptors sirians més importants de l'actualitat. Era militant del Partit Comunista i escrivia en revistes clandestines on denunciava el govern i per por a les represàlies va emigrar a Alemanya a principis dels anys 70, on va continuar els seus estudis de química. Va desenvolupar la seva vida professional en una multinacional farmacèutica i també a la Universitat.

  La seva obra més coneguda és El lado oscuro del amor (2004) és la història d'un amor prohibit per les convencions socials i religioses però és també un recorregut històric des de la fi de l'imperi Otomà fins als nostres dies.

  Sofía o el origen de todas las historias parla de la vida de Salman Báladi, un sirià home de negocis que viu a Roma, però que torna al seu país després de quaranta anys on es retroba amb la seva família i amics. Es tracta d'un mosaic on veiem la convivència de jueus, cristians i musulmans i , en certa manera, hi trobem una mica la vida del mateix Rafik Schami.

  Més informació:

  Recomanat per Glòria Sánchez Horcas. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera.

  15/11/2016
 • Lecciones de vértigo

  Lecciones de vértigo

  Santiago, Josele

  Madrid : El Volcán, cop. 2011


  No és tan fàcil sobreviure al rock. Els seus tics són molt efectius i la seva energia és adictiva. A més, les lletres queden emmarcades en una força sonora que les impulsa favorablement. Així doncs, Josele Santiago, pare de Los Enemigos, no tenia una papereta fàcil quan va decidir disoldre el seu mític grup de rock i encara la resta de la seva vida artística d'una altra manera. I la sorpresa és preciosa: des del seu primer disc (Las golondrinas etc) Josele s'ha revelat com un cantant subtil, naif, singular. Les seves lletres han anat avançant fins a esdevenir postals humanes ben alambicades. I la música, ah, la música: les cançons oscil·len entre els gèneres com pentinant-los. Un rínxol per aquí, un tall per allà. El seu quart disc és també la quarta confirmació del seu talent en solitari. Cal sentir-lo de dalt a baix i de baix a dalt (és un disc que puja), escoltant cada paraula i cada nota. Qui vagi ràpid s'ho perd. Destaquem, per si a algú l'interessa, el segon tema: "El lobo", dedicat a Antònio Vega, que acabava de morir. I no us perdeu la banda, plena de matissos i bon ofici. Un privilegi, de premi Cervantes.


  Més informació:

  Recomanat per Julián Figueres. Bib. Vapor Vell de Barcelona.

  22/11/2016
 • Heima es hogar en islandés

  Heima es hogar en islandés

  Soler Torrente, Laia

  Barcelona : Plataforma, 2015


  Aquesta novel·la és una petita delícia que pot recomanar-se per cercadors d´històries romàntiques, de roadtrips, drama, fantasia... ja que té una mica de tot ben conjuntat i amb una prosa que va guanyant en força i profunditat conforme avança el viatge.
  És la segona novel·la de la Laia Soler, jove periodista,  bloguera literària i redactora de la revista on-line Off the Record, de literatura juvenil.
  Heima és una paraula islandesa, que significa LLAR. És el sobrenom que rebrà la Laura, una jove que veu com la seva vida personal es va enfonsant i decideix defugir  volant casualment cap a Islàndia, sense cap planificació.
  Islàndia és un  gran desconegut a les nostres latituds i amb la Laura i els seus nous amics islandesos , l´Orri i el Guòjon, ens endinsarem en la magnitud dels paisatges gelats, esplèndidament descrits,  mentre la màgia i la fantasia irrompen en la història per deixar un record que realment commou i no deixa indiferent.

  Recomanat per Bib. Ilturo. Cabrera de Mar

  15/11/2016
 • Intercanvi de parelles i altres contes

  Intercanvi de parelles i altres contes

  Dahl, Roald

  Barcelona : Columna, 2005


  En motiu del centenari del naixement del genial escriptor gal•lès Roald Dahl que ens va deixar una bona colla de títols per a infants i joves però també per a adults recomanem aquesta obra que és un recull d'alguns dels seus millors contes per a adults.

  Autor de textos com Els gremlins, Matilda, Les bruixes o Charlie i la fàbrica de xocolata, per donar a conèixer la seva obra i vida, fins hi tot existeix The Roald Dahl Museum and Story Centre situat a Buckinghamshire.

  A les seves obres per a infants, Dahl hi deixa una important petja personal fent referència a alguns fets que va viure en primera persona però qui sap si en els contes per a adults que recull aquest llibre també hi ha part de veritat?

  Aquests relats aconsegueixen mantenir al lector impacient per acabar-los i descobrir-ne el final, sempre sorprenent. Què podem fer amb una cuixa de xai a banda de cuinar-la? I si ens passés que tinguéssim ganes d'anar al llit amb la dona del nostre veí? T'imagines que de cop i volta et trobes fent una aposta tan arriscada que potser et faci perdre un dit?

  Més informació:

  Recomanat per Sílvia Alfrons. Bib. Tordera

  14/11/2016
 • Presas fáciles

  Presas fáciles

  Prado, Miguelanxo

  Barcelona : Norma, 2016


  Miguelanxo Prado (La Corunya, 1958) és  un reconegut il·lustrador i autor de còmic, també ha fet pel•lícules d'animació. Ha rebut el Premi Nacional de Còmic i l'"Alph Art" d'Angoulême, entre d'altres guardons.

  La seva darrera obra, Presas fáciles és una historia policíaca darrera la qual s'amaga una crítica social. Dos agents de la policia nacional investiguen uns assassinats que tenen com a nexe comú els bancs. I aquest ambient detectivesc està acolorit en grisos, blancs i negres; uns tons acords amb la crítica i la denúncia social.

  Presas fáciles té un argument lleuger; el que destaca d'aquesta obra és el regust que et deixa, a ràbia, a impotència e indignació quan reconeixes dins la seva trama el món que t'envolta, quan la ficció deixa és real.
  "Él era el último eslabón de una cadena de gentes deshonestas e infames. Unos idearon las estrategias, otros les dieron el visto bueno..."

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Cabrils.

  14/11/2016
 • Fargo

  Fargo

  Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2015


  Avui us proposem Fargo, una minisèrie de 10 capítols per temporada produïda per FX (una branca de la cadena americana Fox). Des del 2014 se n'han emès dues temporades, àmpliament guardonades, i s'està a l'espera de la tercera.

  Inspirada en la pel·lícula homònima dels germans Coen però situada l'any 2006, la minisèrie ens porta a un poblet de Minnesota on viu un venedor d'assegurances bastant mediocre, Lester Nygaard (interpretat per Martin Freeman). Aquest coneixerà un personatge misteriós (Billy Bob Thornton) que li canviarà la vida. També s'acabarà l'absoluta tranquil·litat del poble al succeir-se tot un seguit d'assassinats, que casualment recorden a una altra sèrie de morts violentes que va haver-hi l'any 1979 en un poble proper. Tant la successió de fets com la pròpia investigació van a bon ritme i et mantindran atent a la pantalla.

  Tot i que sigui una sèrie que tracta de morts i investigacions policials, té tocs d'humor que fan que t'ho passis realment bé veient com s'encadenen els fets. En alguns moments, no sabreu si riure o escandalitzar-vos, i això fa que t'enganxis des del primer episodi. 

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Tirant lo Blanc. Montgat.

  15/11/2016
Mostrando el intervalo 1-10 de 500 resultados
Página de 50
Los más prestados
eBiblio. Préstamo de libros electrónicos

 

Campaña otoño en los bibliobuses
Entrevistas virtuales
Red de Bibliotecas Municipales
   Facebook   Youtube  Twitter  Instagram  
Hazte el carné Tràmits en línia Catálogo Guia de bibliotequesPregunta a la bibliotecaSubscríbete a los boletinesGenius Biblioteca Infantil