Els bibliotecaris recomanen

 • 50 itineraris d’esquí pel Pirineu català

  50 itineraris d'esquí pel Pirineu català

  Costa, Pito

  Valls : Cossetània, 2015

  Sembla que el fred i l’hivern ha vingut ja per quedar-se a terres catalanes. La setmana passada va caure un bon tou de neu i, tot aprofitant l’ocasió, us volem recomanar aquest document. Es tracta d’una guia que ens aplega 50 itineraris d’esquí de muntanya. Un recull que recorre tot el Pirineu de Catalunya, d’Andorra i d’alguns indrets del vessant francès. D’aquesta manera podrem anar des del Canigó, al Rosselló, fins al Tuc d’Aubàs a la Vall d’Aran. Propostes per a tots els gustos: per amants de les rutes poc conegudes, esquiadors a la recerca dels descensos més agosarats, per aquells que són debutants en la modalitat d’esquí de muntanya... Una selecció molt equilibrada que els autors han resumit de forma encertada gràcies a la seva dilatada experiència.

  Més informació a:

  Recomanat per Cristina Freixas. Biblioteca P. Fidel Fita d’Arenys de Mar

  21/01/2017
 • Guia sentimental de Perpinyà

  Guia sentimental de Perpinyà

  Bezsonoff, Joan Daniel

  Barcelona : Pòrtic, 2015

  Joan Daniel Bezsonoff i Montalat (Perpinyà, 1963) és un dels escriptors contemporanis en llengua catalana més famosos de la Catalunya del Nord. Ha estat guardonat amb diversos premis literaris i ha publicat una quinzena de novel·les i nombroses col·laboracions en publicacions periòdiques com L’Avenç, Descobrir Catalunya o El Temps. Al seu blog “Can Mitrofan”, molt actiu des del 2009, hi recull entrevistes i ressenyes literàries, així com fotografies, anècdotes i impressions personals sobre el món que l’envolta.

  La Guia sentimental de Perpinyà s’assembla més a una guia d’autor que no pas a una guia a l’ús. Bezsonoff, fidel al seu estil i recorrent a elements autobiogràfics, presenta la capital de la Catalunya del Nord i els seus voltants als catalans del sud. Compromès amb la cultura catalana, i sense caure en l'apocalipsi, ofereix una visió honesta trencant tòpics mentre ens transmet la nostàlgia per allò perdut, el dol per la llengua d’algú que se sent culturalment un català no espanyol.

  Estructurada en tres parts (“Coses que els visitants heu de saber”, “La vila de Perpinyà” i “Rodalia”) de la mà de l’autor emprendrem un viatge molt humà per aquest tros - massa oblidat - del nostre país. Coneixerem escriptors i llibreries, músics, restaurants, tradicions, racons perduts, moments màgics, els gitanos que parlen català o els refugis de la identitat nord-catalana: la cuina, la sardana i el rugbi. Com a colofó, trobem un vocabulari de regionalismes i una petita bibliografia.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Vilanova del Camí

  23/01/2017
 • La Bíblia andorrana

  La Bíblia andorrana

  Villaró, Albert

  Barcelona : Columna, 2015

  “La Bíblia andorrana”, Albert Villaró
  La tercera entrega de la saga protagonitzada per l’Andreu Boix, oficial de la policia andorrana, li ha permès a l’Albert Villaró guanyar el premi Prudenci Bertrana 2015. En aquesta obra ha tornat a parlar d’espies i d’especulació política, com ja havia fet amb “Els ambaixadors”, on va rebre el Premi Josep Pla l’any 2014.

  La “Bíblia andorrana” serveix a l’autor per col·locar el Principat en el mapa i demostrar que, malgrat la seva petita extensió, té una història plena d’intrigues i embolics tan grans com qualsevol altre lloc del món.
  Tot comença amb l’assassinat d’un banquer, però ràpidament l’acció es complica i Andorra es converteix en l’escenari d’una crua batalla entre serveis d’intel·ligència poc amics. Una novel·la entretinguda, amb els elements característics del gènere policíac i moltes pinzellades històriques que serveixen per tramar unes intrigues que, malgrat venen de molt lluny, parteixen de l’actualitat.

  Més informació:

  Recomanat per Montse Ibañez. Bib. El Safareig. Capellades.

  23/01/2017
 • Zodiac

  Zodiac

  [S.l.] : Warner, 2007

  David Fincher (Denver, Colorado, 1962) ha dirigit films tan reconeguts com Seven (1995), El club de la lluita (1999), El curiós cas de Benjamin Button (2008) o La xarxa social (2010). A banda, ha elaborat videoclips per a artistes tan cèlebres com Madonna, Sting o George Michael. 
  Les seves pel·lícules contenen una gran tensió psicològica. Es basen generalment en els malsons més recurrents i les pors més ocultes de l’ésser humà. 

  Zodiac és un thriller basat en un fet real sobre el famós “Assasí del Zodíac”, un criminal en sèrie que, entre 1966 i 1978 va matar a nombroses persones al nord de Sant Francisco, alhora que enviava als mitjans de comunicació cartes amb pistes sobre els delictes. El film examina de manera intensa, mantenint en tot moment la tensió de l’espectador, dues obsessions: el desig d’un assassí per matar i el de la cerca de la veritat per part d’un periodista (Robert Downie Jr.), un policia (Mark Ruffalo) i un dibuixant de còmic (Jake Gyllenhaal). 

  A banda de l’excel·lent repartiment, cal destacar també l’acurada selecció musical, tant la d’autors diversos (Santana o Marvin Gaye, entre d’altres) com l’original composada per al film per David Shire, passant per una elaboradíssima ambientació, en la que es veu clarament el canvi dels anys seixanta als setanta, i posteriorment als vuitanta.  

   

  Més informació:

  Recomanat per Bibliobús Montserrat

  23/01/2017
 • Muerte de un hombre feliz

  Muerte de un hombre feliz

  Fontana, Giorgio

  Barcelona : Libros del Asteroide, 2016

  Giorgio Fontana (Saronno, 1981) és un dels joves escriptors italians més destacats del panorama literari actual . Llicenciat en Filosofia, ha fet alguna incursió en el món de l’assaig i el reportatge, però és en la ficció on ha destacat amb les seves obres Buoni propositi per l’anno nuovo (2007), Novalis (2008), Per legge superiore (2011) guardonada amb diversos premis i la seva darrera novel.la Muerte de un hombre feliz (2014) guardonada amb els Premis Campiello i Arturo Loria.

  Aquesta novel.la ens endinsa en l’època coneguda com els “ Anys de Plom “ a Itàlia, els anys vuitanta, marcats pels segrestos i atemptats contra el poder de les Brigades Roges . El fiscal Giacomo Colnaghi , que investiga l’assassinat d’un polític democristià per un grup d’extrema esquerra, és fill d’un partisà comunista durant la Segona Guerra Mundial que va ser liquidat pels fascistes als anys 40. Amb aquesta novel.la viatgem a un moment històric cabdal en la història d’Itàlia, però la novel.la va més enllà, és una narració magníficament construïda que reflexiona al voltant de la venjança, la justícia i la identitat.

  Més informació:

  Recomanat per Glòria Sánchez. Bib. Josep Roca i Bros. Abrera

  13/01/2017
 • Mansfield Park

  Mansfield Park

  Austen, Jane,

  London : Penguin Books, 2003

  Mansfield Park ens narra la història de la Fanny Price, una noia de família humil a qui uns tiets benestants acullen a casa seva. Un personatge que despertarà l’admiració d’uns lectors i el rebuig dels altres, però que no deixarà ningú indiferent, igual que el desenllaç de la història.

  És la tercera novel·la que va publicar Jane Austen i una de les menys conegudes (segurament perquè no ha tingut adaptacions cinematogràfiques destacables), però és una obra imprescindible de la literatura anglesa que val la pena llegir i més en la llengua original en que va ser escrita. Aquesta edició de l’editorial Penguin books està basada en la primera edició de 1814 i compta amb una completa introducció i notes, i suggeriments de lectura addicionals.

  Jane Austen està considerada una de les grans escriptores clàssiques de la literatura anglesa del segle XIX. Les seves novel·les entre les quals destaquen Orgull i prejudici, Seny i sentiment i Emma es caracteritzen per una penetrant anàlisi de la societat de l'època, i un ús magistral de la narració indirecta i de la ironia.

  Més informació:

  Recomanat per Judith Viñas. Bib. Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí

   

  21/01/2017
 • Textos a part. Teatre per a joves

  El Delegat

  Garcia, Ignasi

  Tarragona : Arola, 2016

  Aplaudim la iniciativa de l’editorial Arola Editors de crear la col·lecció Textos a part. Teatre per a joves i omplir un buit editorial que era necessari omplir.

  Arola és una editorial nascuda a finals dels 90 i el seu fundador és l’Alfred Arola. La col·lecció Textos a part compta amb més de 130 títols. La família ha crescut amb Teatre per a joves

  La col·lecció s’adreça a joves dels 12 en endavant, especificant les edats a les quals s’adreça en la pròpia coberta dels llibres: +12 anys, +13 anys, +14 anys, +16 anys.

  Fins al moment s’han publicat 5 títols creats per dramaturgs de prestigi:

  El principal atractiu de les obres teatrals de la col·lecció rau en la seva temàtica i estil, tracten aspectes amb els quals els joves se sentiran fàcilment identificats, a més el seu llenguatge és proper i directe.

  Esperem que aquest projecte tingui una llarga vida i ens arribin a les mans molts títols més.

  Recomanat per Irene Gálvez Domingo. Biblioteca Josep Janés i Olivé. L'Hospitalet de Llobregat.

  20/01/2017
 • Turismo responsable

  Turismo responsable

  Tudurí, Carles

  Barcelona : Alhena Media, 2007

  L'Assemblea General de l'ONU ha declarat el 2017 com l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, una oportunitat única per fer avançar el sector del turisme cap a una gestió orientada al desenvolupament sostenible.

  Però ja fa anys que professionals i empreses del sector treballen per avançar en aquesta direcció. Aquest és el cas de Carles Tudurí i Joan Miquel Gomis, periodistes i professors universitaris, especialitzats en turisme que l'any 2006 van crear l'ONG "Turisme Just" amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament turístic sostenible i just des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.

  Fruit de l'interès inicial que va generar aquesta associació, es va editar aquesta guia, una selecció cuidada i variada de 30 propostes de turisme responsable. Trobarem viatges en modalitat de circuit (Egipte, Índia o Nepal), senderisme (Perú o Andes Tropicals), ecoturisme (Equador, Belize o Mèxic), cicloturisme (Àustria), agroturisme (Marroc o Argentina), sol i platja (Çirali o Tailàndia) i safaris (Namíbia, Uganda o Sud-àfrica). A la fitxa de cada destinació trobareu informació pràctica per poder organitzar el viatge així com informació bàsica dels projectes a partir dels quals s'articulen les propostes.

  Una bona guia per detectar possibles interessos particulars però sobretot per entendre a partir de propostes concretes com aquest sector pot jugar un rol clau en el desenvolupament sostenible.

  Recomanat per Juanma Moreno. Biblioteca Can Pedrals de Granollers.

   

  16/01/2017
 • Buceo: los mejores destinos para bucear

  Buceo: los mejores destinos para bucear

  Wood, Lawson

  Madrid : El País/Aguilar, 2014

  Hola,
  Sóc l’Albert i m’agradaria presentar-vos aquest llibre d’aquí,  que es titula “Buceo:  los mejores destinos del mundo para bucear”. 
  Per què és un llibre interessant?  Perquè és un llibre que recull de tot al món les zones on podrem practicar submarinisme de la millor manera. El llibre tracta des de la zona del pacífic fins a la zona de les Bahames, tot sencer, tot el món sencer.  Aquest llibre ens ensenya els llocs on podem practicar submarinisme des de Cuba fins a la zona del pacífic. 
  Perquè és interessant?  perquè és un llibre que de cada zona que explica, ens explica quina visibilitat tindrem, quina temperatura tindrem, que és el que veurem i totes les problemàtiques i totes les incidències que ens podrem trobar practicant submarinisme.
  És un llibre com podeu veure d’una mida bastant gran i és un llibre on la il·lustració pren un pes molt important perquè ens ensenya exactament que és el que veurem a la zona on anem a fer busseig. 
  El llibre fa servir un lèxic una mica especialitzat, és a dir, cal que estiguem familiaritzats amb aquest lèxic, saber que és un vestit de busseig sec i humit, que són les termoclines etc...
  Finalment, és un bon llibre tant pel que és submarinista ja experimentat com el submarinista que està començant a fer els seus primers passos en aquest esport.
  Us recomano aquest llibre perquè és un llibre que us pot ajudar tant si sou amateurs com si sou professionals a trobar el lloc adient on fer aquest esport.

  Vídeo recomanació feta per Albert Ballarín. Bib. de Ponent. Sabadell.

  16/01/2017
 • Todas sus grabaciones con discos Epic

  Todas sus grabaciones con discos Epic

  Ferrer, Mercedes

  Madrid : Ventura, 2001

  Com? Una artista anomenada Mercedes Ferrer? No ens sembla un nom poc artístic? Potser sí, i si és poc artístic ho és a molta honra, per què l'art no importa si no està al servei de la vida. I aquí, a la carrera de Mercedes Ferrer tot és veritat. Es diu com al seu DNI i canta com la seva extraordinària gola ho permet. Tot en ella és natural, visceral, gens impostat. Si ens la trobéssim a la cantonada, ens cantaria igual que damunt d'un escenari. 

  Dotada d'una capacitat vocal inaudita, amb allò que, no sense lleugersa, s'anomena "garra", la Mercedes Ferrer ha fet una carrera al marge, movent-se sempre entre el rock i la música cantautada més directa. Té més d'una desena de discos al seu nom, i tots ells evidencien la seva potència, la sinceritat de la seva veu, la seva capacitat guitarrística. Recomanen aquests enregistraments dels anys vuitanta, la dècada en que potser podria haver estat més coneguda, però també recomanaríem el seu últim disc, per què ella és ben viva, cruixent, punyent. 

  Només una de les mil proves: 

   

  Més informació:

  Recomanat per Julián Figueres. Bib. Vapor Vell. Barcelona.

  10/01/2017
Mostrando el intervalo 1-10 de 500 resultados
Página de 50