Mor la llegenda del rock David Bowie
Mor la llegenda del rock David Bowie

El cantant britànic David Bowie ha mort als 69 anys després d'una lluita de 18 mesos contra el càncer. El cantant acabava de publicar el seu darrer disc, "Blackstar".

David Bowie, nascut com a David Robert Jones a Londres, ha estat un dels músics més influents del seu temps, amb una carrera marcada per la reinvenció constant, camaleònica.

Va saltar a la fama el 1972 amb "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", tot i que al seu disc de debut, titulat "David Bowie" (1969), ja hi ha un dels seus temes més cèlebres "Space Oditty". Bowie va crear diferents alter ego amb què presentar-se, com l'andrògin Ziggy Stardust, The White Duke i Aladdin Sane.

 

Va triomfar als Estats Units el 1975, amb "Fame", escrita i interpretada amb John Lennon. El 1977 va sorprendre amb "Low", la primera de les tres col·laboracions amb Brian Eno, que donarien lloc a "Berlin Trilogy".

El seu disc més venut va ser "Let's Dance", publicat el 1983. Es calcula que ha venut més de 140 milions de discs al llarg de tota la seva carrera. 

Us deixem amb un playlist per recordar les millor cançons de David Bowie 

11/01/2016 10:55h