Una fotografia del Collsacabra guanya el Wiki Loves Earth Catalunya
Una fotografia del Collsacabra guanya el Wiki Loves Earth Catalunya

Autor: Miquel Pons / Wikipedia Commons

El  fotògraf Miquel Pons, que es presentava al concurs com a  ‘Mikipons', ha estat el guanyador del concurs de fotografia de patrimoni natural Wiki Loves Earth en l'àmbit català, amb una imatge del Collsacabra. El concurs és una invitació oberta a tothom perquè comparteixi les seves fotografies d'alta qualitat, amb l'esperit que es pugui accedir de forma universal al coneixement comú.

A Catalunya, el concurs WLE ha estat fruit d'un projecte d'Amical Wikimedia, amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori. En total, a Catalunya es van recollir més de 2.194 instantànies de 297 espais protegits i elements del patrimoni natural català.

El valor afegit d'aquesta segona edició és que s'han aconseguit fotografies d'elements del patrimoni natural que no en tenien, cosa que completa i amplia el catàleg d'imatges per la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons. Cal destacar les noves aportacions a 155 espais i elements naturals que no tenien cap fotografia. Els Cingles de Bertí amb 177 fotografies ha estat l'indret més fotografiat i Montserrat el que més fotogràfs ha aplegat, 9 en total.

21/07/2015 18:16h