Cinc finalistes competiran pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2017
Cinc finalistes competiran pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2017

Cinc flequers competiran el proper 14 d’octubre pel títol de Millor Pa de Pagès Català 2017, dos dies abans de la celebració del Dia mundial del pa que anualment és el 16 d’octubre.

Els cinc finalistes del Concurs, organitzat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, són: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Miquel Guich (Forn del Passeig, Barcelona), Jordi Morera (L’Espiga d’Or, Vilanova i la Geltrú), Ernest Righetti (Ca la Churra, Gavà) i Manel Turull (Fleca Turull, Terrassa).

La final de Gavà comptarà amb el campió de l’edició 2014 (Ernest Righetti) i de dos dels finalistes de l’any 2016 (Andreu Bertran i Jordi Morera). Miquel Guich i Manel Turull accedeixen per primer cop a la final del Concurs. Un total de 14 fleques van participar a l’eliminatòria que dóna dret a una de les cinc places de la final del Concurs.

Aquest 2017, la final es farà a la ciutat de Gavà (Barcelona), a l’Espai Maragall el 14 d’octubre vinent. Serà un acte obert on es podrà assistir en directe a la deliberació del Jurat i, com a novetat d’enguany, el públic podrà degustar els pans candidats.

Els concursants hauran d’aportar el dia de la final tres peces de Pa de Pagès Català. Com a novetat de l’edició de 2017, una de les peces serà un pa fet 24 hores abans del dia del Concurs; d’aquesta manera el Jurat valorarà la qualitat de conservació dels pans. A més, el Jurat també ha de considerar el compliment del Plec de Condicions de la nostre IGP, i altres aspectes com el color, sabor, cocció i presentació dels pans.

El Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català va aprovar convocar anualment el Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’any, dotat amb un premi en metàl·lic de 2.000 euros pel guanyador, amb l’objecte de donar a conèixer la professionalitat de les fleques integrades a la Indicació Geogràfica Protegida.

Vés al prestatge de Cuina i vins ►

05/10/2017 16:50h