Festes del Tura, 100% Olot
Festes del Tura, 100% Olot

Del 6 al 10 de setembre, arriba una de les festes tradicionals més esperades: les Festes del Tura d’Olot, capital de la Garrotxa. Declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2010, la Festa Major d'Olot és una de les més famoses i concorregudes del país.

L’any 1997, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya les va declarar Festes d’Interès Nacional.

El centre de la ciutat es transforma i s'engalana per donar la benvinguda a la Festa Major, que es caracteritza per oferir totes les activitats gratuïtes, populars i que es fan als carrers, places i espais públics de la ciutat.

Sens dubte, el més esperat (tant per petits com per grans) de les festes del Tura són indiscutiblement els components de la faràndula olotina: els gegants, el Cap de Lligamosques, els cavallets i els cabeçuts. Les cercaviles pels carrers del centre i els balls a la plaça Major han esdevingut un dels actes més estimats pels olotins i els visitants d’arreu de Catalunya. Els nens i nenes els segueixen embadalits en les seves sortides al carrer i el visitant que viu per primer cop aquesta festa s’endú d’Olot un sentiment especial envers aquest espectacle propi del folklore català i, més concretament, l’olotí.

Sabies que... el 8 de setembre és la diada de la Mare de Déu del Tura, patrona de la ciutat? És per això que es coneixen com les Festes del Tura.

Per a més informació visiteu Turisme Olot.

 

06/09/2017 14:56h