Campionats del Món de Tennis de Taula
Campionats del Món de Tennis de Taula

Del 29 de maig al 5 de juny s’han celebrat a Düsseldorf (Alemanya) els Campionats del  Món de Tennis de Taula.

El tennis de taula, popularment conegut com a ping-pong, és un esport que es va inventar a finals del segle XIX a Anglaterra.

Xina és el país que més medalles ha guanyat en aquesta competició: ha guanyat 109 dels 131 títols possibles des de l’any 1981. Val a dir que és l’esport nacional d’aquest país des dels anys 50 quan Mao Tse Tung el va impulsar. Actualment hi ha taules a totes les escoles i a la majoria de parcs. A més, els jugadors professionals xinesos, uns 10 milions de persones, entrenen com a mínim 7 hores diàries, ja que és un esport en el qual es millora com més hores es practica.  També és un esport on el tipus de fisonomia de qui el practica no l’afecta per arribar a ser un bon esportista , a diferència del bàsquet o de l’atletisme.

El campionat d’enguany ha tingut alguns resultats inesperats.  Per exemple, el japonès Tomokazu  Harimoto, de 13 anys,  ha arribat als quarts de final, on ha estat derrotat pel tercer jugador mundial, Xu Xin. En aquest esport  s’està donant un fet que ens pocs esports es dóna: jugadors menors de 18 anys estan assolint llocs al rànking mundial que abans era impensable que assolissin, i jugadors amb edats properes a la quarantena es troben al top 20 mundial.

Vés al prestatge

12/06/2017 05:43h