25 anys de LA NIT
25 anys de LA NIT

Hi ha tota una generació, nascuda entre els 70 i els 80, acostumada a la derrota. “Som de quan el Barça no guanyava res...”.

Però ara fa 25 anys, el 20 de maig de 1992, l’esfèrica va colpejar la xarxa de Pagliuca, porter de la Sapdoria de Gènova. Al minut 111 de la final Ronald Koeman va marcar un gol de falta que mai oblidaran els qui el van veure des de l’estadi de Wembley, des del sofà de casa o des del bar amb els amics. I és que allò... allò va ser EL gol, amb majúscules! Perquè en aquell minut 111 es van esvair tots els records de 1961 i  de 1986, derrotats pel Benfica i per l’Steuaua de Bucarest.

Aquella era la cinquena vegada que el Barça arribava a la final del que ara coneixem com a Champions però que aleshores s’anomenava Copa d’Europa. I tothom confiava en Johan Cruyff! I en els seus  jugadors... el “Chapi”Ferrer, Eusebio, Pep Guardiola, Salinas, Stoichkov,... i Koeman, l’heroi de la pròrroga.

I avui fa 25 anys d’aquella nit! I des d’aleshores el FCBarcelona ha continuat movent passions a tort i a dret, amb molta intensitat durant uns anys (una intensitat segurament insostenible!) i menys en els darrers temps. Però des d’aquell 20 de maig del 1992 s’han succeït molts moments inoblidables. El darrer, una remuntada contra el Paris Saint Germain que no haurà servit per guanyar cap Champions, però si per fer embogir els aficionats que, al camp, al sofà de casa, per la tele del bar o de la veu de Joan Maria Pou van seguir un partit que els permetia somiar.

I és que en el fons el futbol hauria de ser això, somiar...

Vés al prestatge d'esports

10/05/2017 14:25h