Els beneficis de la bicicleta

Passejar en bicicleta és un esport apte per a totes les edats i comporta una despesa energètica considerable.

Si es pedaleja a un ritme mitjà, es cremen entre 300 i 600 calories per hora. Si es pedaleja a un ritme més elevat (uns 20 km/h) es passa de les 500/600 kcal/h. Serveix per muscular el cor lleugerament, ventilar els pulmons i oxigenar els músculs, per la qual cosa prevé les malalties cardiovasculars.

A més, com que quan anem en bicicleta no aguantem el pes del nostre cos, és una activitat ideal per a persones amb sobrepès, amb articulacions febles o per a aquelles que es recuperen d'una lesió o ferida.

Gràcies a la bicicleta es musculen les cuixes, els panxells i les natges, i a més es treballa el tors, els braços, la part baixa de l'esquena i els abdominals, sobretot els laterals. A banda dels beneficis físics, quan un s'acostuma a anar en bicicleta s'eviten els embussos de trànsit, es respira aire fresc, s'estalvia temps i diners en combustible, i a més se segreguen endorfirnes.

Abans de sortir a fer una passejada en bici, estudieu l'itinerari, sobretot si és per la muntanya, per conèixer els desnivells, l'estat del terreny, la distància, etc.

 

font: AMIC / vidactiva.cat

 
 

  Search the catalog:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date: 14/11/2016 Modification date: 20/01/2017