Els bibliotecaris recomanen

 • Marcello Quintanilha ens sorprèn de nou amb aquesta novel·la gràfica, després de la premiada i admirada Tungsteno. El títol descriu la contradicció vital que viu la seva protagonista. Rosángela és “afortunada”, te una bona feina, família i status social. Però hi ha alguna cosa que no funciona i serà el somriure de la seva cosina, bastant menys afortunada, la que farà saltar l’alarma i remourà els  fonaments de la seva vida plena d'aparences.

  Per viure una altra vida haurà de passar per un procés d’autodestrucció amb molt mal final. Algun crític ha volgut comparar aquest relat amb les pel·lícules de Michael Haneke, un petit esdeveniment pot significar un canvi catastròfic en la vida.

  A Talco de vidre repeteix el blanc i negre de Tungsteno,  jugant amb diferents trames i sobretot destacant les expressions de la protagonista i de la seva evolució vital.

  Quintanilha té la capacitat de transmetre el malestar i angoixa en forma de thriller psicològic fins el final del llibre.

   

  Un dels còmics preferits de Marcello Quintanilha

  Los misterios de Pâhry, inclòs a Las Murallas de Samaris de Schuiten-Peeters a les biblioteques

  Música que apareix en aquest còmic

  CD Pendulum de Creedence Clearwater Revival a les biblioteques

  La Cinta blanca de Michael Haneke a les biblioteques

  Recomanat per Josep Benabarre, Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes

  21/07/2017
 • “Els Guardians de l’Aigua” reuneix en 552 pàgines una quarantena d’experiències d’èxit en la gestió integrada i en la innovació dins el món català de l’aigua. El llibre representa una mirada plural que recull la diversitat de solucions que han de permetre aconseguir, tant a curt com a mig termini, un abastament d’aigua de qualitat i un bon estat dels ecosistemes fluvials.

  Hi ha un capítol molt interessant que exposa com l’aigua sempre ha estat una font de desenvolupament local i de qualitat de vida, però que sovint la utilització econòmica dels cursos fluvials ha generat impactes negatius. Tot i això, la relació entre societat i aigua ha creat un conjunt de paisatges de gran valor ecològic, econòmic, cultural i simbòlic cada cop més apreciats i utilitzats com a bé públic.

  L’objectiu d’aquest llibre és fer conèixer aquest món desconegut que hi ha al darrera de l’aixeta de casa i després del clavegueró del carrer.

  Recomanat per Vicky Romo. Biblioteca Antonio Martín

  21/07/2017
 • Manual práctico de defensa personal para mujeres

  Manual práctico de defensa personal para mujeres

  Montero Kiesow, Manuel

  Boadilla del Monte : Tutor, cop. 2017

  Manuel Montero, des de jove, va començar a practicar karate, entrenant amb diferents mestres. Més tard, s’interessa per la defensa personal, que compagina amb les classes de karate. I d’aquí surt el Goshindo Taikijutsu Ryu, un sistema Marcial de Defensa Personal amb una identitat pròpia.

  Comença a impartir cursos per a dones que mai han practicat cap art marcial. Es tracta de dotar a la dona d’eines, tant físiques com psicològiques, que li permetin fer front a una possible agressió de la forma més favorable.

  És un manual d'autodefensa vàlid per a totes les edats, amb més de 365 fotografies descrivint les tècniques i un text concís i pedagògic. La màxima és: “Debes y puedes”!

  Més informació:

  Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

  19/07/2017
 • L’obra Manual de chino comercial s’adreça a persones castellanoparlants que vulguin establir relacions comercials amb la Xina. El llibre que presentem correspon a un nivell bàsic de coneixement de l’idioma, per tant, encara que vagi dirigit al món dels negocis, també pot ser d’interès per a qualsevol persona que vulgui iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua xinesa.   

  El contingut de l’obra està organitzat en base a situacions quotidianes i conté un llistat tot de frases o paraules en xinès, la seva traducció al castellà i la transcripció fonètica. L’obra és didàctica, consta d’il·lustracions i també de material d’audiovisual que la fan atractiva, funcional i amena.

  Recomanat per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

  30/06/2017
 • Tan poca vida

  Tan poca vida

  Yanagihara, Hanya

  Barcelona : Lumen, 2016

  A dia d’avui, aquesta novel·la  ja és considerada pels crítics com una de les “grans” novel·les de la narrativa americana contemporània. Ha estat finalista del prestigiós Man Booker Prize i del National Book Aware, millor novel·la de l’any 2015 segons The New York Times i guanyadora del Premi Kirkus. El llibre és un drama en tota regla ple de bellesa que atrapa inevitablement al lector.

  L’autora americana d'origen hawaià, Hanya Yanagihara, ens situa al Nova York actual per parlar-nos sobre l’amistat entre quatre homes durant uns trenta anys des que es van conèixer per atzar a la universitat. Ens sembla molt interessant com una dona aconsegueix aprofundir en la masculinitat moderna actual i copsar les conductes dels homes i la seva forma de comunicar-se.

  En la història dels quatre amics, conforme avança la novel·la, en Jude es converteix en el centre de les relacions de tots els personatges, tots plegats acompanyants d’un gran dolor i de molt amor. La seva vida passa a ser el fil conductor i el seu relat sovint ens farà deixar el llibre a sobre la tauleta de nit per poder agafar aire i respirar profundament davant la duresa del seu secret, el seu passat i el seu present.  
  El dramatisme dels abusos viscuts queda pal·liat per la gran qualitat narrativa de l’autora, que meravellosament combina nombrosos moments de fraternitat i d’humanitat amb el testimoni i les conseqüències d’una infància atroç. 

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Valentí Almirall. El Papiol.  

  17/07/2017
 • Captain Fantastic

  Captain Fantastic

  Madrid : Aurum, cop. 2016

  Film molt entretingut però a l'hora amb una profunda crítica a la societat capitalista i consumista actual. El model econòmic i educatiu, es posat en dubte amb aquesta pel·lícula que dona l'oportunitat de tornar de nou a la Natura i de viure una vida sostenible i independent. A més aporta valors i proposa que l'autocrítica és el millor model per arribar a l'autoconeixement.

   

  Més informació:

  Recomanat per Toni Pérez. Bib. Pompeu Fabra. Torrelles de Llobregat

  17/07/2017
 • Sàpiens

  Sàpiens :

  Harari, Yuval N.

  Barcelona : Edicions 62, 2014

  Yuval N. Harari, professor d’ història,  escriu un assaig entretingut i amè  de l’ evolució de l’ home ,HOMO SAPIENS,  a través dels temps des del seu origen fins als nostres dies. Qui som els humans? Què hem fet al llarg de la història per nosaltres i per les altres especies del planeta?
  L’ obra està estructurada en  quatre parts;  una primera part on ja apareix el gènere Homo i la seva evolució a Homo sapiens, moment en que es fonamenta la seva superioritat amb la creació del llenguatge.

  La revolució agrícola, conforma la segona part, el moment en que els caçadors-recol·lectors es van convertir en agricultors i pastors sedentaris, creant petites societats jerarquitzades. Apareixen les classes privilegiades per sobre de les treballadores i el patriarcat, amb la  submissió de la dona.

  A la tercera part de l’ obra ens apropa a l’ Edat moderna, amb l’ aparició del grans imperis mundials, on remarca la seva ambició de poder polític, religiós i monetari; la necessitat de la tolerància i la nocivitat dels fanatismes religiosos.
  I ens introdueix en tots el coneixements científics apareguts en els últims 500 anys,a la quarta part, des dels que van fer possible la revolució industrial, els avenços tecnològics, mèdics, en enginyeria genètica fins l’ evolució dels ordinadors i les seves aplicacions en l’ àmbit de la intel·ligència artificial.

  Fa palès el deteriori climàtic provocat per tots aquests avenços, així com la infelicitat creixent d’ un major nombre de persones a nivell mundial.
  La lectura d’ aquest assaig divulgatiu, és una bona  manera d’ apropar-nos i fer-nos reflexionar sobre la història de la humanitat i de fer-nos venir ganes de continuar investigant-aprofundint  i contrastar  la visió d’ altres autors sobre el nostre pas per l’ Univers.


  Més informació:

  Recomanat per Bib. Miquel Martí i Pol. Sant Joan Despí

  10/07/2017
 • Primer paisatge

  Primer paisatge

  Grau, Isidre

  Barcelona : Gregal, 2016

  Els llibres autobiogràfics sempre m’han agradat. Saber les característiques de les  relacions de les persones i conèixer els seus pensament ho he trobat interessant, és per això que us recomano fer la lectura d’aquest llibre, té una escriptura cuidada i molt fàcil de llegir.

  L'autor a través d’un conjunt de relats ens transmet una percepció subjectiva del paisatge i de la seva gent, partint dels records d'infantesa transcorreguts a la casa familiar de Cerdanyola. A la vida de totes les persones sempre hi ha una casa, un espai i una gent que sovint esdevé mític, però que ens ha servit per a forjar la nostra personalitat. Doncs és a través d’aquestes vivències explicades amb la llunyania del temps que l’autor ens revela com han estat d’importants per a forjar l’escriptor que és avui dia.

  Són unes experiències que esdevenen universals, compartides, des del moment en que ens hi podem reconèixer. Darrera de cada narració hi ha les formes de viure pròpies dels anys quaranta i cinquanta en un entorn rural com el de Cerdanyola i la comarca del Vallès, però que no impedeix, ben el contrari, que lectors d’altres contrades es sentin motivats a connectar amb les seves experiències.

  Cada relat curt és una història que té uns protagonistes i un final, però que en el conjunt formen un mosaic que adquireix la forma d’una novel•la.
  Isidre Grau escriu amb una prosa molt acurada i descriu de forma magistral un pessebre de figures, on els personatges adquireixen categoria de patró com La rossa de les galetes o la Trini dels gats.

  Llegiu aquesta biografia i veureu alguns personatges o situacions que us són familiars!!!

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Pilarin Bayés. Santa Coloma de Cervelló.

  10/07/2017
 • Ventanas de Manhattan

  Ventanas de Manhattan

  Muñoz Molina, Antonio

  Barcelona : Seix Barral, 2004

  Ventanas de Manhattan és el resultat de les cròniques que l’autor va fer al diari El País arrel dels atemptats del 11 S a la ciutat de Nova York  i dels escrits que plasmava l’escriptor en els quaderns de tapes blaves que sempre l’acompanyaven quan sortia a caminar sense rumb pels carrers de la ciutat durant els anys que va viure a la ciutat dels gratacels. 

  En aquests quaderns l’autor, amb la mirada d’un fotògraf,  plasma la vida quotidiana captant la varietat i el moviment d’una gran ciutat plena de contrastos, els seus barris, els seus parcs, rius, museus...Al mig, però, apareix la seva pròpia vida i  la vivència personal de la ciutat. 
  La narració està amanida per una banda sonora d’estils molt diversos. 

  El llibre consta de 87 capítols i la seqüència de la narració és cronològica. Comença amb l’arribada de l’autor a la ciutat, on posa en evidència la mirada d’algú que acaba d’arribar i acaba amb la tornada de l’autor a la seva ciutat. 
  Escrita en primera persona, tens la sensació que estàs asseguda escoltant la veu de l’autor.


  Més informació:

  Recomanat per Bib. Joan Pomar i Solà. Sant Esteve Sesrovires

  10/07/2017
 • De la mano de Federico

  De la mano de Federico

  Pasqual, Lluís

  Barcelona : Arpa, 2016

  Lluís Pasqual és dramaturg i director del Teatre Lliure i amb el llibre “De la mano de Federico “ s'estrena a la literatura amb una evocació de Federico García Lorca

  Lluís Pasqual es declara fan precoç de l'obra lorquiana: «Quan era petit la meva mare i la meva germana cantaven cançons andaluses (... / ...). Cap als dotze anys vaig començar a llegir la seva poesia, i als catorze seu teatre ». Amb aquesta declaració arrenca «De la mano de Federico», un assaig literari que ofereix un viatge entre el director català i el poeta granadí. Amb aquest viatge Lluís Pasqual rememora la seva relació amb García Lorca i se'ns revela un narrador precís, elegant, commovedor. Un relat deliciós, d'una sensibilitat i una força narrativa excepcionals.

  «Igual que quan un s'enamora per primera vegada,  s'està enamorant d'algú i de l'amor al mateix temps, García Lorca era per a mi« l'autor »

  Més informació:

  Recomanat per Bib. P. Gual i Pujadas. Canet de Mar.

  12/07/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50