Els bibliotecaris recomanen

 • Els nàufrags d’aquest còmic són l’Alejandra i el Julio, dos joves que es coneixen al Madrid dels anys vuitanta i es retroben a la Barcelona dels noranta. Dos ciutats i dos temps que queden diferenciats pel color sèpia del temps a Madrid i el blau de la Barcelona de les Olimpíades. El pas del temps és creixement, aquesta evolució farà que tant un com l’altre prenguin camins diferents. Quan es retroben miren de reprendre la relació però, com diu l’Alejandra, tots dos són  “uns desconeguts amb un tros de passat en comú”.

  En els records d’aquesta història hi caben moltes coses: llocs, família, amics, música..., per Laura Pérez, dibuixant de Náufragos,  hi han cançons que en la nostra adolescència deixen un pòsit i que quan ens fem grans ens serveix per recuperar aquells moments viscuts, sembla com diu ella que aquestes cançons ens entenguin. Pablo Monforte descriu uns ambients en els quals podem veure per una banda l’influencia de  Nada  de Carmen Laforet, per  la  seva capacitat en recrear els ambients de la ciutat de Barcelona, i per un altre de La Tregua de Mario Benedetti per la sensibilitat i la tendresa.

  Aquesta obra va guanyar el Premi FNAC Salamandra Graphic en la seva darrera edició. Una bona manera de llegir aquest còmic és escoltar la música de Joy Division i The Sisters of Mercy que ambienta la dècada dels vuitanta, viscuda per els protagonistes  de Náufragos.

  The Sisters of Mercy a les Biblioteques

  Joy Division a les Biblioteques

  Recomanat per Josep Benabarre  Biblioteca M. De Pedrolo. Sant Pere de Ribes

   

  27/05/2017
 • Nutrición para la salud, la condición física y el deporte

  Nutrición para la salud, la condición física y el deporte

  Williams, Melvin H.

  Badalona : Paidotribo, cop. 2015

  La nutrició és l’estudi dels aliments i els seus efectes en la salut, el desenvolupament i el rendiment. Una nutrició adequada pot esdevenir un factor clau per millorar l’activitat física i el rendiment esportiu. Cada any es publiquen nombrosos estudis que analitzen els efectes de la nutrició sobre la salut, l’exercici físic i el rendiment esportiu. I en el cas d’aquest extens manual l’objectiu és el d’avaluar aquestes dades científiques per poder fer recomanacions a aquelles persones que volen modificar la seva dieta per arribar a una salut o a un rendiment esportiu òptim.

  Els tres autors d’aquest text -que ja és una segona edició revisada i ampliada- Melvin H. Williams, Dawn E. Anderson i Eric S. Rawson,  són professors experts en la fisiologia de l’exercici  i la nutrició en l’esport. És un llibre pensat perquè serveixi de text universitari en programes de preparació professional de matèries com la salut, l’educació física, l’entrenament esportiu, la medicina i la nutrició esportiva. Però també pot servir per a monitors, entrenadors, esportistes, i per a qualsevol persona interessada en aspectes nutricionals del rendiment físic i esportiu.

  L’obra també inclou els resultats de les últimes investigacions sobre recomanacions dietètiques i algunes consideracions sobre l’ús dels suplements alimentaris.

   

  Més informació:

  Esportistes – Nutrició

  Nutrició

   

  Recomanat per Neus Capdevila de la  Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

  26/05/2017
 • Bridget Jones's diary

  Bridget Jones's diary

  Fielding, Helen

  Oxford : Macmillan, cop. 2009

  La lectura d’algun dels capítols de la vida de Bridget Jones’s és com a mínim refrescant, per això hi ha editorials com MacMillan, que en les seves col·leccions de llibres per l’aprenentatge i la pràctica de l’anglès, escullen títols com aquest per practicar l’anglès d’una forma entretinguda amb adaptacions fàcils de llegir.

  Aquest, en concret, pertany al nivell Intermediate, tot i que l’editorial ofereix un ampli catàleg de títols per a tots els nivells i que podreu trobar a les biblioteques de Xarxa: Starter, Beginner, Elementary, Preintermediate i Upper. A la web de MacMillan el lector pot fer un test per conèixer el seu nivell.

  El llibre va acompanyat de dos cd’s per poder escoltar els que es llegeix i millorar la pronunciació. També inclou un apartat de vocabulari i de conceptes clau de comprensió, de vocabulari, i d’exercicis per practicar la comprensió lectora i la gramàtica.

  Més informació:

  Recomanat per Sílvia Lanau. Biblioteca Valentí Almirall del Papiol.

  26/05/2017
 • Us proposem una nova ruta per recorrer Escòcia en cotxe, la North Coast 500 que ja s’anomena popularment la “Ruta 66” de les Highlands. Aquesta ruta panoràmica, considerada una de les millors rutes costaneres del món, ressegueix 800 km de costa i té el seu punt de partida a la ciutat d’Inverness. Una ruta per fer en calma i per disfrutar de la grandesa del paisatge de les terres altes, les Highlands.

  La ruta ens permet admirar castells de pel·lícula, com el d’ Eilean Donan, llacs famosos com el Loch Ness, paisatges muntanyosos i prats tenyits d’una variada gama de verds. Un dels atractius de la ruta són els fars i els acantilats des dels que es poden divisar balenes, foques prenent el sol i una gran quantitat d’ocells. Pel camí sempre ens podrem aturar en alguna destil·leria de de whisky o a pescar algun salmó…

  Recomanat per : Eva Leucó. Biblioteca Antoni Pladevall i Font. Taradell

  25/05/2017
 • Els Hereus de la terra

  Els Hereus de la terra

  Falcones, Ildefonso

  Barcelona : Rosa dels Vents, 2016

  Aquesta novel·la és la continuació de la novel·la 'L'església del mar' d'Ildefonso Falcones Deu anys després del seu debut literari, l'advocat i escriptor barceloní ha escrit´Els hereus de la terra´, una segona part de l'obra que s'ha editat en format digital i simultàniament en català (Rosa dels Vents) i en castellà (Grijalbo). La novel·la se situa de nou a la Barcelona del segle XIV, tres anys després del final de 'L'església del mar', i protagonitzada per un nen orfe que treballa a les drassanes i somia en convertir-se en constructor de vaixells.

  Els escenaris ara són el Raval, les Drassanes Reials i l'Hospital de la Santa Creu.Hugo Llor, un orfe de 12 anys que treballa a les Drassanes Reials a les ordres d'Arnau Estanyol, somia en convertir-se en constructor de vaixells. Però un conflicte entre el seu mentor i la família Puig complicarà les coses...

  Els membres del Club de lectura de la Biblioteca Sant Pere Almató de Sant Feliu Sasserra vam fer una visita cultural a les terrasses de l'església de Santa Maria del Mar, us ho recomanem!

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Sant Pere Almató. Sant Feliu Sasserra.

  24/05/2017
 • Instrumental

  Instrumental :

  Rhodes, James

  Barcelona : Blackie Books, 2015

  No és un llibre fàcil de recomanar. A la biblioteca només el suggerim als lectors més atrevits i tot terreny. Perquè es tracta d’un relat dur, a vegades angoixant. Però és que hi ha llibres que s'obliden tan bon punt has passat la darrera pagina i d’altres que perduren en el temps. I entre aquests, de tant en tant, n’hi ha algun que et fa sentir que la seva lectura t'ha canviat, que ja no ets la mateixa persona d'abans d'endinsar-t'hi. Instrumental és un d’aquests llibres.
  James Rhodes és un jove intèrpret de piano que ha sorprès trencant barreres elitistes del món de la música clàssica en concerts arreu del món. Si mireu els vídeos del seu canal de YouTube veureu un individu amb aspecte de músic de pop independent -ulleres de pasta, cabells esbullats, samarreta, texans, vambes- presentant a un públic jove, amb llenguatge de carrer, els seus ídols, els grans autors clàssics.

  Però Rhodes és sobretot conegut per la seva autobiografia. L’autor va patir violacions del  professor de gimnàstica dels sis als onze anys. Això va convertir un infant feliç en un adult traumatitzat i incapaç socialment. “Si comparéssim la vida amb córrer una marató, els abusos sexuals a la infantesa tindrien l’efecte de treure’t una de les cames i carregar-te amb una motxilla de totxos a la línia de sortida”, escriu Rhodes.

  Al llibre relata els successius problemes amb l’alcohol, les drogues, les malalties mentals, la medicació i els internaments forçosos en centres psiquiàtrics, els intents de suïcidi, els fracassos en feines i matrimoni. I ens ho explica amb una sinceritat terrible, amb un llenguatge directe i farcit de renecs, anant al fons de cada episodi.
  Però si el llibre ha resultat ser un èxit editorial arreu, ha estat perquè és sobretot un cant entusiasta a la vida, un relat que té la virtut d'encomanar una immensa vitalitat, tot i sortir del fons del l'infern humà. 

  El salvavides de l'autor, en diferents moments de la seva vida, va ser la música. “Bach em va salvar la vida”, diu. I el llibre sap transmetre un immens entusiasme per la música i els seus compositors, i el fa extensible a l'amor per la vida i per les persones que més estima. Amb una passió i una honestedat il·luminadores.
  Vivències i sentiments en estat pur, directes a l'ànima.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Sant Antoni Maria Claret. Sallent.

  24/05/2017
 • Cremeu Barcelona!

  Cremeu Barcelona!

  Martí, Guillem

  Barcelona : Columna, 2015

  «L'apassionant novel·la que descobreix Miquel Serra i Pàmies, l'heroi inesperat que va salvar una ciutat.»

  Guillem Martí (Barcelona, 1988) és llicenciat en administració d’empreses i en dret. Arran d'una investigació iniciada durant el batxillerat va descobrir la història del germà del seu besavi, membre del PSUC i Conseller de la Generalitat, i d'aquí en va sorgir la seva primera novel·la.

  És l'any 1939, falten deu dies per la caiguda de Barcelona. La ciutat pateix fam i misèria, tothom qui té mitjans fuig cap a la frontera, l'assetjament dels bombardejos és constant. Moscou, veient la derrota imminent dóna a Serra rep l'ordre directa d'arrasar la ciutat abans no sigui ocupada per l'enemic, seguint la tàctica de terra cremada. Com es va aconseguir que aquest pla no fos executat? Fins a quin punt els ideals són més importants que les persones? 

  Una història que narra uns fets reals que han quedat a l'oblit però que van ser cabdals per salvar la ciutat i la vida dels barcelonins que encara hi quedaven.

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Pare Ignasi Casanovas. Santpedor.

  24/05/2017
 • Forastera

  Forastera

  Gabaldon, Diana

  Barcelona : Salamandra, 2015

  Tot comença a les acaballes de la segona guerra mundial, l’any 1945. Claire i el seu marit per fi es poden retrobar i decideixen passar la seva segona lluna de mel a Escòcia on el marit vol cercar  informació sobre el seu avantpassat, un honorable  soldat anglès. Una tarda, Claire, infermera i aficionada a les herbes remeieres, passeja pels boscos escocesos i troba un cercle de pedres molt antigues. Per accident toca una de les pedres i és transportada a l’any 1743. A partir d’aquest moment, Claire lluita amb totes les seves forces per poder tornar a retrobar-se amb el seu marit. 

  Durant tot aquest temps es trobarà immersa enmig dels clans escocesos, les seves lleis, les seves supersticions i sobretot, descobrirà fins a on és capaç d’arribar per  amor...
  Forastera, parla doncs, de la vida del segle XVIII a l’Escòcia dels grans clans, de les seves gents que a través dels ulls de Claire ens endinsa i atrapa des de la primera pàgina.

  Una novel·la plena d’intriga i acció amb girs inesperats al llarg de la trama amb molta complicitat.  Estant sempre present el dubte de si la protagonista podrà tornar o no al seu temps i si realment li convé. 

  Forastera forma part d’una saga composta per vuit títols. L’autora, Diana J. Gabaldon, és una escriptora nord-americana coneguda principalment per ser l’autora d’aquesta saga. El llibre que recomanem fou escrit a l’any 1991 però degut al seu gran èxit ha estat reeditat en diverses ocasions fins el dia d’avui. 

  Darrerament ha inspirat al món de les sèries televisives i n’han creat “Outlander” la sèrie que està triomfant arreu. Recomanem llegir primer el llibre i desprès mirar la sèrie!

  Més informació:

  Recomanat per Pilar Sanjiao Antas. Bib. Cal Gallifa. Sant Joan de Vilatorrada.

  24/05/2017
 • Color de llet

  Color de llet

  Leyshon, Nell

  Barcelona : Angle, 2017

  Nell  Leyshon (Glastonbury, 1962)  és una novel·lista i dramaturga anglesa que, malgrat que ha rebut nombrosos premis per les seves obres, és gairebé desconeguda a casa nostra. 
  L’any 2010, es va convertir en la primera dona que va escriure pel teatre Shakespeare’s Globe de Londres, que portava 400 anys sense donar cabuda a la creativitat femenina.  Habitualment alterna prosa, teatre i guions per a la ràdio. 
  Color de llet ha estat guardonada  amb el Premi Libro del Año del Gremio de Libreros de Madrid (2014) i a França amb el Premi de la Union Interallié (2015) on també va ser finalista del premi Femina .   Publicada  l’any 2012, no ha estat fins el gener del 2017 que  s’ha traduït per primera vegada al català.
  Color de llet explica la història de la Mary, una noia de quinze anys,  que té el cabell del color de la llet i  un defecte físic a la cama.  Viu amb la seva família en una granja de l’Anglaterra de 1830, on es passa  el dia treballant  i sotmesa, igual que la mare i les germanes,  a l’autoritat del pare.  Un dia, aquest  decideix  enviar- la  a casa del vicari a fer de minyona, i  arrel  d’això la seva vida donarà un tomb.
  Amb un final impactant, el que més destacaria no és l’argument, sinó la manera de ser narrat. I és que  d’entrada és un llibre diferent, que sorprèn,  només  començar, pel seu estil.  Directe, amb frases curtes, senzilles  i sense majúscules.  I és així perquè l’autora es posa en la pell d’una noia de quinze anys analfabeta, que el primer que escriu és allò que estem llegint. Aconsegueix  reproduir el llenguatge i el pensament de la noia, d’una manera molt creïble. 
  Malgrat ser un llibre dur, per on desfilen situacions de masclisme, de submissió i on hi ha una violència present en l’ambient, hi ha moments que et descobreixes somrient davant les reflexions que fa la protagonista.
  Per  a mi un llibre molt recomanable.

  Més informació:

  Recomanat per Marta González. Bib. Ateneu Les Bases. Manresa.

  24/05/2017
 • Lola Vendetta : más vale Lola que mal acompañada

  Lola Vendetta :

  Riba Rossy, Raquel

  Barcelona : Lumen, 2017

  Lola Vendetta és una noia jove, valenta i apoderada, que dia rere dia lluita per acabar amb el masclisme acompanyada de les seves millors armes, una Katana i cap pèl a la llengua.

  Amb un llenguatge directe i provocador i un dibuix de línies clares amb una gama de colors en què els protagonistes són el blanc, el negre i el vermell, la Raquel Riba Rossy ens presenta un personatge que ha de sobreviure a relacions sentimentals que no porten enlloc i a les convencions socials. Fent el seu camí aprèn a estimar-se a si mateixa, a abraçar la seva sexualitat i a créixer, pàgina rere pàgina, com a dona.

  A vegades violenta, a vegades sentimental, la Lola és un personatge que es fa estimar i que ens farà pensar, com bé diu ella mateixa «el feminisme no es pateix... el feminisme es gaudeix».

  Podeu seguir les darreres novetats de la Lola al seu instagram, facebook i a la seva pàgina web.

  Recomanat per Daniel Rio Romo. Biblioteca Central d'Igualada.

  23/05/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50