Els bibliotecaris recomanen

 • La Solitaria pasión de Judith Hearne

  La Solitaria pasión de Judith Hearne

  Moore, Brian,

  Madrid : Impedimenta, 2015

  Brian Moore (Belfast, 1921-Malibú, 1999). Escriptor, professor universitari i guionista de cinema.

  "The Lonely passion of Judith Hearne" (1955) ha estat la seva novel·la més celebrada. La protagonista és una dona irlandesa catòlica, soltera de més de 40 anys que encara fa una mica de goig, de fermes conviccions morals i religioses. Porta una vida de pobresa respectable i viu a dispesa en una pensió. Tota la vida ha fet el que les convencions socials masclistes esperaven d’ella: s’ha aplicat als estudis secundaris, ha tingut cura de la seva tia malalta, s’ha dedicat a professions ben vistes per a una dona del seu temps (música i labors). Amb el pas dels anys, els seus parents moren, viu sense ingressos suficients i no té perspectives de casar-se. Per a ella, un bon matrimoni i el benestar material són els signes de la felicitat i l’èxit. L’educació que ha rebut i la por als comentaris desfavorables de la gent li impedeixen d’expressar obertament les seves emocions. Vist que no està bé per dins, els amics la compadeixen i els prínceps blaus la defugen. Sense poder sortir de l’ou, la beguda li dona una evasió secreta i solitària. Però atès el caràcter il·lusori d’aquest alliberament, que la destrueix per dins i li pren la respectabilitat social que encara la protegia de la marginació, ha d’acceptar que s’enfronta a un futur de solitud i arriba a la conclusió que ha gastat la seva vida en va.

  La traducció d’Amelia Pérez ens dona la mesura de la seva desesperació: “¿Qué va a ser de mi, oh, Señor, sola en esta ciudad, sin más compañía que la bebida, la bebida odiosa que me devasta, me desgracia, la bebida solitaria que me deja aún más sola, más abandonada? ¿Por qué esta cruz? Dame otra: dame un gran dolor, una enfermedad horrible, lo que sea, pero acompañada. Dame alguien con quien compartirlo”.

  L’any 1987 Jack Clayton va dirigir una pel·lícula basada en aquesta novel·la, amb l’actriu Maggie Smith de protagonista.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Josep Mateu i Miró. Castellbisbal. 

  21/02/2018
 • Los Ángeles mueren por nuestras heridas

  Los Ángeles mueren por nuestras heridas

  Khadra, Yasmina

  Barcelona : Destino, 2013

  Yasmina Khadra és el pseudònim de l’escriptor algerià Mohammed Moulessehoul. Va adoptar aquest nom femení després d’escriure algunes novel·les amb el seu nom real, principalment per evitar la censura deguda a la situació del seu país i a la seva posició de comandant a l’exèrcit. És l’autor àrab viu més traduït, en total a 43 idiomes. Les  obres de Khadra ens situen a la seva Algèria natal i ens parlen de la pobresa i la violència que pateix el país.

  "Los Ángeles mueren por nuestras heridas" ens trasllada a l’Algèria d’entre guerres, amb un relat ple de realisme. La novel·la, escrita en primera persona des del punt de vista de Turambo, narra la vida d’aquest noi des de la seva infància plena de misèria, que transcorre en poblats i campaments, fins a la seva joventut a la ciutat, on arriba a ser un reconegut boxejador. Acompanyarem a Turambo en la innocència inicial d’un nen i, també, en les experiències més dures, les que acabaran fent que els somnis tinguin cada vegada menys cabuda a la seva vida. 

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Mira-sol Marta Pessarrodona. Sant Cugat del Vallès.

  21/02/2018
 • No aconseguireu el meu odi

  No aconseguireu el meu odi

  Leiris, Antoine

  Barcelona : Edicions 62, 2016

  “Sovint l’odi perjudica més aquell que odia  que no pas aquell que és objecte de l’odi”
  Tot just fa 2 anys, el 13 de novembre de 2015 París va viure amb horror la mort de 120 persones en diversos atemptats. 

  L’esposa d’Antoine Leiris, Luna Hélène, de 35 anys, apareix en la llista dels 89 morts de l’atemptat comès al Bataclan per un comando d’Estat Islàmic. Tres dies després dels atemptats, Antoine publica a facebook un missatge titulat “No aconseguireu el meu odi”que registra més de 230.000 visites només a França i es tradueix a diverses llengües.
  El 30 de març de 2016, Antoine publica el seu primer llibre sota el mateix títol on explica els 12 primers dies “d’una vida de tres persones que s’han convertit en dues”.   
  L'amor que professava a l'Hélène i el que sent pel seu fill és un missatge preciós que ens envia a tots nosaltres, i al món convuls que ens ha tocat viure. 
   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Districte 2. Terrassa.

  21/02/2018
 • Déjame salir

  Déjame salir

  [Madrid] : Universal, DL 2017

  El cinema de terror té ja uns quants anys, passant per la factoria Hammer fins arribar al terror de fantasmes i fets paranormals dels darrers anys. És veritat que sembla ser que en el gènere de terror ja està tot escrit i filmat, però de tant en tant hi ha pel·lícules que sorprenen per la seva nova visió del gènere, reinventant els ensurts i la manera d’entendre el terror, cinematogràficament parlant.

  'Déjame salir' és tot un alenada d’aire fresc cap al gènere, quan semblava que tot era cosa de fantasmes, assassins en sèrie o bruixeria. La pel·lícula arranca d’una manera que atrapa a l’espectador des del primer moment, per després presentar-nos la trama: per en Chris, ha arribat el moment de conèixer els seus sogres. Ell i la seva xicota es traslladaran a casa d’ells durant un cap de setmana on poc a poc Chris anirà descobrint peces que no acaben d’encaixar, detalls que criden la seva atenció de manera pertorbadora. Alguna cosa sembla que passa amb la gent de color, i mica en mica s’anirà descobrint quin és el macabre secret que s’amaga darrera de tot. 

  El director Jordan Peele, conegut per haver actuat en diverses sèries nord-americanes, debuta com a director amb aquest llargmetratge. Peele sap jugar amb el suspens durant tota la pel·lícula, mantenint un pols ferm en la narració i aconseguint mantenir a l’espectador nerviós per saber què està passant, amb detalls que fan agafar esgarrifances de només pensar-hi què faries tu en aquella situació. 

  Un digne i innovador entreteniment pels amants del gènere.

   

  Més informació:

  Recomanat per Adrià Serra. Bib. Central. Terrassa.

  21/02/2018
 • Jóvenes prodigiosos

  Jóvenes prodigiosos

  Madrid : TRI Pictures, DL 2001

  Curtis Hanson dirigeix Michael Douglas, Robert Downey Jr, Frances McDormand, Katie Holmes i Tobey Maguire en aquesta pel·lícula de l'any 2000 basada en una novel·la de Michael Chabon. 

  Comèdia ambientada en un campus universitari. Grady Tripp és un professor d'escriptura creativa al qual acaba d'abandonar la seva dona, és incapaç d'acabar la seva segona novel·la, força anys després de l'èxit de la primera que va publicar i ha de decidir si fer un pas endavant amb la relació amb la seva amant un cop aquesta li ha anunciat que està embarassada. Per si tot això fos poc, el seu editor ha vingut a la ciutat per pressionar-lo i acaba de descobrir que té un alumne especialment dotat per l'escriptura. És junt amb aquest darrer, James Leer, un noi d'allò més peculiar, que viurà una aventura surrealista de conseqüències imprevisibles durant un festival literari. Aquesta experiència el conduirà a replantejar-se quines són les seves prioritats vitals.
   
  Més informació:

  Recomanat per Montserrat Terrones. Bib. Gabriel Ferrater. Sant Cugat del Vallès.

  19/02/2018
 • 28 dies

  28 dies

  Safier, David

  Barcelona : Empúries, 2014

  Gairebé tothom coneix l’autor alemany David Safier (Bremen, 1966) per les seves novel·les d’humor, liderades pel Maleït karma. Pocs saben que també ha novel·lat els darrers vint-i-vuit dies de la resistència jueva al gueto de Varsòvia (del 19 d’abril al 16 de maig de 1943).

  Safier ens regala una obra de ficció basada en fets reals, ben documentada, ben construïda i narrada amb un llenguatge modern i immediat.

  La protagonitza Mira, una noia de setze anys que s’esforça per tirar endavant la seva família malgrat les penoses situacions que es viuen al gueto. Allà hi cohabiten l’altruisme, la felicitat i la misericòrdia amb la vilesa, la covardia i la crueltat.

  Veient cada cop més clar que els exterminaran, joves jueus d’entre tretze i vint-i-nou anys prenen les armes per plantar cara als alemanys i lluitar per la seva dignitat. L’objectiu no és matar, sinó sobreviure. Les armes, però també la imaginació, la fantasia, l’enginy i la generositat es revelen com a poderoses eines de supervivència.

  Amb els personatges de ficció s’hi barregen altres de reals, com el reconegut pedagog Janusz Korczak, autor d’El Rey Matías, tot un clàssic de la literatura infantil i juvenil.

  Els personatges estan molt ben treballats. Afronten la realitat de manera molt diferent, mostrant el ventall de possibles reaccions humanes davant l’horror. Tots es veuen obligats a triar i és aleshores quan aflora el millor i el pitjor de cadascú.

  Safier interpel·la també el lector sobre què faria en aquesta situació extrema: tu quina mena de persona vols ser?

   

  Més informació:

  Recomanat per Maria Àngels Fernández. Bib. Pare Miquel. Esplugues

  09/02/2018
 • El Manual del corredor principiante : el programa contrastado de trece semanas para caminar y correr

  El Manual del corredor principiante : el programa contrastado de trece semanas para caminar y correr

  MacNeill, Ian

  Barcelona : Paidotribo, cop. 2005

  Aquesta obra escrit per Ian McNeill, membre del consell de  Medicina Esportiva de la British Columbia,  és una obra dirigida exclusivament a principiants que volen començar a córrer però que no saben per on començar.

  L’obra abraça diversos aspectes del corredor: com trobar la motivació, la tècnica, els estiraments, la dieta, les lesions freqüents o la preparació prèvia que haurem de fer.

  Tal i com diu el títol, el llibre conté un programa contrastat de 13 setmanes per córrer i per caminar. Aquest programa ens permetrà arribar a córrer 10 quilòmetres en aquest termini de temps, tot indicant per a cada sessió quines pautes hem de seguir.

  En definitiva, una obra excepcional per tots aquells que volen iniciar-se en el món del running. 

  Més informació:

  Recomanat per la  Biblioteca de Ponent de Sabadell.

  16/02/2018
 • Presentaciones memorables: crea experiencias únicas que cautiven a tu audiencia

  Presentaciones memorables: crea experiencias únicas que cautiven a tu audiencia

  [Barcelona] : Empresa Activa, 2017

  Aprendre a parlar en públic és una habilitat necessària en molts àmbits laborals. Si ens centrem en la idea de presentar un projecte, trobem diferents opcions per fer-ho. El llibre Presentaciones memorables: crea experiencias únicas que cautiven a tu audiencia mostra els punts rellevants d’una presentació, on s’inclouen notes com a breus recomanacions i experiències com a exemple. 
  Presentaciones memorables: crea experiencias únicas que cautiven a tu audiencia tracta qüestions com l’estil del text, els colors i tipografies, el muntatge d’imatges, així com altres elements que milloren les presentacions en funció de la idea que es vol transmetre. L’enfocament pràctic del llibre permet al lector saltar d’un contingut a un altre segons la seva necessitat. Els temes que tracta el llibre són:

  • Contingut. S’enfoca en la idea i el missatge.
  • Disseny. Es tracten temes visuals, així com diferents opcions de suport.
  • Exposició. Presenta formes d’expressar-se, comunicació no verbal, assaig. 
  • Presentar l’experiència. Es centra en l’audiència: com podem connectar-hi i fer un seguiment després de la presentació.

  Els autors (Kenny Nguyen, Gus Murillo, entre d’altres) són membres de l’empresa Big Fish Presentations, experts en crear presentacions per a empreses. 

  Per ampliar el coneixement sobre els processos de presentació podeu veure com ho explica Big Fisk Presentations:

  15/02/2018
 • Live in Tokyo

  Live in Tokyo

  Mehldau, Brad

  [S.l.] : Nonesuch, p. 2004

  Un home jove surt pel lateral d'un escenari a Tokyo. Porta el cabell curt, la mirada mig perduda, tatuatges al braç, va vestit informal, sembla venir de Saturn. Saluda amb educació, com qui ho fa per dissimular, per continuar sol. I sí. S'asseu al piano de cua, l'únic moble que hi ha a l'escena, i tothom calla. L'home no ha preparat res, no ha assajat cançons, no ha plantejat un show, no té partitures. Està sol. Sol davant de milers de persones. Sol davant d'un piano. Sol amb el seu cap, els seus dits i una música que encara no ha nascut. Els dits aterren lentament sobre les tecles, que comencen a sonar. L'home estira del fil musical, com si les melodies que van sorgint per sorpresa, tan per ell com per l'audiència, tinguessin la seva pròpia lògica. La música es va creant a mesura que els dits la permeten. 

  L'home és Brad Mehldau. La meravella està enregistrada dins aquest disc. 

  Si voleu veure'l a més, clickeu aquest video, deixeu els vostres telèfons i seguiu amb ell. Arribarem junts al lloc d'on ha vingut: Saturn. 

   
   
   

  Més informació:

  Recomanat per Julián Figueres. Bib. Vapor Vell. Barcelona.

  16/02/2018
 • Mentalidad ganadora, el método Émery

  Mentalidad ganadora, el método Émery

  Cubeiro, Juan Carlos

  Madrid : Temas de Hoy, 2012

  Hi ha dies (o nits!) en que dedicar-se al món del futbol es deu fer difícil. Hi ha dies (o nits) en que haver marcat 4 gols a un dels millors equips del món deu ser més una creu que una victòria per recordar. Passa el temps i la història pot ser molt capritxosa, tornes a jugar a un camp dels gran d'Europa i et fan 3 gols quan guanyaves 0 a 1 i tenies el partit controlat.

  Per això i per tantes altres coses que passen al món de l’esport no podem deixar de recomanar llibres que serveixin no només per formar entrenadors d’èxit, com diu el títol que presentem, sinó també per sobreposar-se a situacions complicades i on l’esperit d’equip, la canalització de tots els esforços i l’equilibri de les emocions ha d’enforcar-se a mantenir un equip malgrat els contratemps.

  Va rebre el premi a millor entrenador de segona divisió l’any 2005, per haver reflotat el Lorca i aconseguit pujar a primera l’Almeria. L’any 2008 va fitxar pel València FC i en va ser l’entrenador fins la temporada 2011-12, on va començar la seva aventura a l’exterior, entrenant l’Spartak De Moscou. Al cap d’uns mesos, però, va tornar a la lliga espanyola posant-se al capdavant del Sevilla Futbol Club, amb qui va guanyar la UEFA l’any 2014, el 2015 i el 2016.

  Juan Carlos Cubeiro, autor del llibre juntament amb Emery, és un reconegut expert en lideratge. La combinació perfecta per a tots aquells que us vulgueu convertir en entrenadors d’èxit. Perquè l’èxit no sempre és guanyar per golejada. De vegades l’èxit rau en saber gestionar allò que passa als vestidors, siguin victòries, derrotes, lesions, reconeixements... L’esport és com la vida, està plena d’alegries i d’entrebancs. I un bon entrenador ha d’estar preparat per això. I per a molt més.

  Més informació:

  Recomanat per Marta Puig. Bib. Sta. Oliva - Olesa de Montserrat

  16/02/2018
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50