Els bibliotecaris recomanen

 • Clínica de l'abandó

  Clínica de l'abandó

  Merini, Alda

  [Vic] : Eumo, 2016

  Presentem amb aquest llibre, XII Premi “Jordi Domènech de Traducció de Poesia” una de les poetes italianes més reconegudes al seu país, Premio Librex-Guggenheim «Eugenio Montale», Premio Vareggio, Premio Procida-Elsa Morante, i proposada per Dario Fo, com a candidata al Premi Nobel.

  La poesia d’Alda Merini no s’adiu a cap de les tendències de la poesia de la segona meitat del Novecento. Alda Merini era, com es sol dir, “un personatge”. Va viure i morir a Milà, en la indigència, manera com ella va escollir viure. Fumava entre 3 i 4 paquets de cigarrets al dia, que argumentava que li van allargar la vida. No va escollir una vida fàcil, i va passar part d’aquesta en  manicomis. La seva poesia narra la història de la seva vida, una vida dura, que en la seva última època deriva cap a una profunda religiositat de caràcter místic. .

  Els poemes de Clínica de l’abandó  van sorgir entre el 2000 i el 2002. No van ser escrits, sinó dictats, a amics i col·laboradors, en les trobades en bars i altres espais, com solia fer Alda Merini en els darrers anys. Aquests poemes posteriorment va ser estabilitzats. Són poemes de surten la de la bogeria, però sobretot de  l’amor i el desig, l’amor al qual cridava i amava. Són poemes crus i apassionats, com la pròpia Alda Merini.

  L’obra conté la traducció catalana i el poema en l’idioma original, l’italià.

  Més informació al catàleg:

  Alda Merini a les biblioteques

  Poesia italiana a les biblioteques

  Més informació:

  Alda Merini (Wikipedia) https://es.wikipedia.org/wiki/Alda_Merini

  Círculo de poesia. Poesia italiana contemporánea 

  Recomanat per: Laura Perich. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu

  24/03/2017
 • El Espíritu de la ciencia-ficción

  El Espíritu de la ciencia-ficción

  Bolaño, Roberto,

  Barcelona : Alfaguara, 2016

  Com ha passat amb totes les obres pòstumes de Roberto Bolaño (Santiago de Xile 1953 – Barcelona 2003) la polèmica ha envoltat la publicació d'aquesta novel·la. Obviarem aquestes qüestions.
  Estem davant d'una novel·la primerenca de l'autor xilè establert a Blanes. Una obra que ens transporta a l'univers de Bolaño, on trobem bona part de les seves obsessions: poetes neòfits, tallers i revistes literàries, D.F., la ciència-ficció, els jocs de guerra,...

  La novel·la recorda Los detectives salvajes: els protagonistes són poetes, el paisatge és la capital mexicana, la cerca -en aquest cas de revistes literàries- forma part de la trama, assistim al desvetllar sexual dels personatges... Bolaño barreja a l'obra l'estil epistolari -cartes que el protagonista envia a escriptors de ciència-ficció- amb l'entrevista i la narració, sempre amb el particular toc d'humor de l'autor.

  Una novel·la per «bolañistas» i per aquells que vulguin introduir-se al món de Roberto Bolaño, abans de passar a les imprescindibles Los detectives salvajes i 2666.
   

  Més informació:

  Recomanat per Jose F. Mota. Bib. Volpelleres - Miquel Batllori. Sant Cugat del Vallès.

  21/03/2017
 • Crisi (d'ansietat)

  Crisi (d'ansietat)

  Sáez, Juanjo

  Barcelona : Reservoir Books, 2013

  El llibre “Crisi (d'ansietat)” recull les vinyetes que l'il·lustrador Juanjo Sáez va publicar diàriament al diari Ara durant dos anys i mig.
  Aquest llibre no és el primer que ha publicat Juanjo Sáez, d'ell podem destacar còmics com: "Arte, conversaciones con mi madre", "Yo. Otro libro egocéntrico" o la sèrie de televisió convertida en llibre "Arròs covat"; a més del llibre per a infants "Dentro del sombrero".
  "Crisi (d'ansietat)" ens transmet l'amargor de dues crisis, la primera com a societat, fent èmfasi en les pèrdues socials, polítiques i econòmiques. Exposant el sotmetiment dels obrers als poderosos i com aquests només pensen ens els beneficis sense tenir en compte les conseqüències que provoca la seva avarícia.

  La segona crisi palesa al còmic és la que l'autor travessa en l'àmbit personal. Perdre l' àvia, la mare i el pare en dos anys l'enfonsa en una depressió i el manté captiu en aquesta visió fosca i decebedora de la realitat quotidiana.

  Es tracta d'una visió molt personal tocada per l'actualitat del moment, tot i així a mesura que ens endinsem en el món del Juanjo Sáez i mirem les il·lustracions ens sentim cada cop més proper a tot aquest món ple de desgràcies injustes i solitud.
  Un còmic per reflexionar, un còmic vital, un còmic que, en definitiva, ens transporta a la ment del seu artista en el moment precís en què el seu món es va ensorrar i la societat estava immersa en una crisi financera.

  Tot això sota el paraigua d'un humor negre, satíric i burxador que ens fa reaccionar i ens fa veure que el món que es dibuixa és també el nostre món.

  Més informació:

  Recomanat per Daniel Lanuza. Bib. Mira-sol Marta Pessarrodona. Sant Cugat del Vallès.

  21/03/2017
 • Las Puertas de Anubis

  Las Puertas de Anubis

  Powers, Tim

  Barcelona : Círculo de Lectores, 1990

  Un professor dels anys 80 especialitzat en poetes del segle XIX es convidat a fer una conferència sobre un d’aquests artistes... al mateix segle XIX. Aquest és el punt de partida d’aquesta novel•la de 1983, considerada un clàssic de l’steampunk (un subgènere de la ciència ficció que es caracteritza per mesclar elements futuristes amb l’època de l’Anglaterra victoriana). Tot i els viatges en el temps, ens trobem davant una novel•la d’aventures i fantasia molt ben elaborada on seguirem les passes de Brendan Doyle (el professor) pel Londres de 1810. Un Londres infestat de bandes organitzades de captaires, un pallasso inquietant que mai deixa les seves xanques, el malvat Doctor Romany qui, amb la seva banda i seguint ordres del seu misteriós Amo situat a Egipte, posarà en greus problemes el nostre protagonista en els seus intents de tornar al seu present. Amb un ritme trepidant, i picades d’ullet a les novel·les d’estil dickensià, “Las puertas de Anubis” és una obra que us mantindrà enganxats fins al mateix final.
   
  Sobre l'autor: Tim Powers és un escriptor estatunidenc de ciència ficció i fantasia, molt proper a Philip K. Dick, un dels clàssics del gènere. Sovint les seves novel·les incorporen personatges i successos històrics. A banda de "Las puertas de Anubis", l'obra que li va donar renom l'any 1983, ha escrit altres novel·les notables com "La fuerza de su mirada" o "Esencia oscura", ambdues publicades en castellà per Gigamesh.
   

  Més informació:

  Recomanat per Samuel López. Bib. El Castell. Vacarisses.

  22/03/2017
 • Una mort molt dolça

  Una Mort molt dolça

  Beauvoir, Simone de,

  Barcelona : Aymà, 1966

  Una mort molt dolça és un testimoniatge de les desavinences que l’autora va tenir amb la seva mare. 
  Simone de Beauvoir va néixer en un món conformista i va ser precisament amb la seva mare, tancada en un món de convencions socials,  amb qui es va enfrontar més,  malgrat tot admirava la seva vitalitat i afany de superació. 

  Cap al final de la novel·la quan la mare és a prop de la mort, aflora l’afecte maternal  soterrat durant molt de temps per malentesos. Aqui es percep una tebior humana i compassiva, més rica d’emocions i aflora la humanitat de l’autora, posant en evidència que la mort despulla de falsetats la comunicació entre els éssers humans.

  Simone de Beauvoir, aquí i a la majoria dels seus llibres, defensa de forma aferrissada la igualtat de drets de la condició humana, tant de l’home com de la dona i proclama que la sinceritat i la coherència són essencials per assolir la llibertat.

  Els sentiments de culpa i la responsabilitat són una constant. Defensa que la responsabilitat és necessària per fer la tria de la ideologia i les opcions de vida i que sense responsabilitat neix el sentiment de culpa que és el motiu principal de l’angoixa existencialista.
  Fidel a l’ètica de l’autora, una mort molt dolça és un document patètic, un testimoniatge lúcid i coratjós.

  Més informació:

  Recomanat per M. Àngels Alfonso. Bib. Àngel Guimerà. Matadepera.

  21/03/2017
 • Mi dieta cojea

  Mi dieta cojea

  Sánchez García, Aitor

  Barcelona [etc.] : Paidós, 2016

  Aitor Sánchez és dietista-nutricionista, tecnòleg alimentari, molt bon divulgador i responsable del bloc del mateix títol.

  Al llibre trobareu arguments que, amb una barreja de sentit comú i ciència, rebaten idees recurrents i habituals sobre la nutrició però que no són del tot certes.

  Entre els mites que s’hi tracten estan el de reduir la ingesta de greix, el de prendre menys calories per aprimar, el de la importància de l’esmorzar, el de la perillositat del colesterol, i així fins a dinou organitzats en capítols dedicats cadascun a un tema.

  L’autor marca clarament les distàncies entre les falses creences, les “modes” alimentàries i els interessos de la indústria.

  Tot està explicat de manera amena, accessible, amb epígrafs curts en un format molt agradable, mitjançant  preguntes directes amb respostes concises però molt ben argumentades.

  Afegeix en annex una guia molt pràctica dedicada a l'etiquetat de productes alimentaris.

  A més, de en format en paper, aquest llibre el teniu també disponible per a préstec en format electrònic a la plataforma eBiblio.

  Hàbits alimentaris al catàleg Aladí

  Més informació:

  10 mites sobre la teva alimentació, que no et deixaran indiferent. Infermera virtual

  Els 10 mites de l’alimentacio saludable. Ara.cat

  Mites i creences de l’alimentació durant el tractament del càncer. Institut Català d’Oncologia (ICO); Fundació Alícia

   

  Recomanat per Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

   

  21/03/2017
 • 12 hombres sin piedad

  12 hombres sin piedad

  Madrid : MGM, DL 2009

  Doce hombres sin piedad és una pel·lícula de 1957 dirigida per Sidney Lumet, protagonitzada per Henry Fonda i basada en l'obra de teatre homònima de Reginald Rose. La trama és molt senzilla: dotze homes formen part del jurat popular que ha decidir la culpabilitat o innocència d'un jove acusat d'haver mort el seu pare. Tots menys un el consideren culpable sense cap mena de dubte, i l'únic membre que no hi està d'acord, provarà d'incloure en el debat, mitjançant l'ús de la raó, la figura del dubte raonable, per tal que la resta de membres reconsiderin la seva decisió.

  Obra paradigma de la força del text quan aquest esdevé un mecanisme de rellotgeria, Doce hombres sin piedad és un exercici dramàtic basat fonamentalment en la paraula. I aquest exercici assoleix una execució excel·lent. L'escenari és simple, dotze homes asseguts al voltant d'una taula. No hi ha res més en l'esfera material, però al voltant de la taula hi ha dotze subjectivitats que són cada una d'elles un univers i que es projecten sobre el jove acusat.

   

   
  Recomanat per Montserrat Terrones. Biblioteca  Gabriel Ferrater . Sant Cugat del Vallès.
  21/03/2017
 • Arkandú

  Arkandú

  Club Super 3

  Barcelona : Blanco y Negro, DL 2015

  Aquest CD no és nomes per a nens. Els adults també el gaudireu.

  Marc Parrot és patrimoni cultural de casa nostra. Té el mèrit, talent, intuïció, gust i qualitat  per realitzar obres amb “filosofia Pixar”: que agradin als més petits, als petits, als adolescents i als grans.

  Melodies senzilles i fàcils però que enganxen, baixos potents, guitarres molt ben posades, molts registres rítmics, lletres que parlen de treballar en equip, que l’amor està per sobre les discussions i baralles, que per triar s’ha de ser fort, que és important tenir amics i que it’s amazing viatjar sigui aquí o allà.

  Us agraden ...

  • Els temes tipus hit synth-pop disco? Arkandú
  • Els temes Pop-rock amb una tornada fabulosa? Petits desastres
  • La contundència per arribar junts, més lluny? Som un equip
  • Les cançons èpiques amb fons d’orquestres i cors? Jo vinc d’un món de foc
  • Lletres musicades per a teatre? Tan diferents
  • Temes rock in crescendo? Tenim un pla
  • El mambo o el cha-cha-chá? Pati Pla
  • El country? It’s amazing

   

  Si us agrada .... també us agradarà:

  Més informació:

  Recomanat per Marc de Blas.

  20/03/2017
 • Conflict management: ciencia aplicada a la gestión de conflictos

  Conflict management :

  Redorta, Josep

  [Córdoba] : Almuzara, 2016

  La resolució de conflictes en l’àmbit laboral és de gran importància, ja que una gestió efectiva pot maximitzar els efectes beneficiosos, com per exemple, aprendre a construir millors relacions.

  Conflict management: ciencia aplicada a la gestión de conflictos explica què és un conflicte, per què es produeix i en quines formes es representa. A més, parla de la mediació i les eines per a la resolució de conflictes.

  Aquest és un manual divulgatiu que ofereix criteris, taules i patrons per a entendre i solucionar conflictes d’una forma dinàmica, però també reflexiona sobre les idees que es desprenen dels conflictes, com per exemple, les bases biològiques i culturals de les persones implicades

  L’autor, Josep Redorta és un expert en mediació i doctor en psicologia social. Ha escrit diversos llibres pràctics sobre la conflictologia. 

  Per saber-ne més:

  Recomanat per Sofía Möller. Biblioteca Can Pedrals de Granollers

   

  20/03/2017
 • Mañana lo dejo : confidencias de un campeón olímpico que venció a las drogas y al alcohol

  Mañana lo dejo : confidencias de un campeón olímpico que venció a las drogas y al alcohol

  García Aguado, Pedro

  Barcelona : Amat, 2012

  Pedro García, conegut avui dia com a coach de programes de televisió com Hermano Mayor, fou campió olímpic, campió del món i més de 500 vegades internacional  com a waterpolista.  Tot i els seus èxits esportius, aquest fet no va impedir que també s’immergís en el món de les drogues i l’alcohol. En aquest llibre el propi autor ens explica la seva vida: de com va començar a nadar, però també de com va començar a beure alcohol, de com el van convocar per anar a un centre d’alt rendiment però també de com el seu pare es va tornar a casar i el trauma que li va causar i de com aquests èxits esportius anaven acompanyats d’un creixent consum d’alcohol i drogues que el van obligar a tallar de cop la seva vida per iniciar-ne una de nova.

  Una obra que ens mostra la part més dura de l’èxit però també com amb superació i esforç es pot capgirar una situació personal dura aparentment irreversible.

   

  Lloc oficial del programa “Hermano mayor”: http://www.cuatro.com/hermano-mayor/

   

  Recomanat per la  Biblioteca de Ponent de Sabadell.

  11/03/2017
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50