Expositor de novetats

 • Other worlds, other sounds

  Other worlds, other sounds

  Esquivel

  [S.l.] : Jackpot, p. 2017

  Diuen que Juan García Esquivel va inventar la música lounge, aquest estil tan fresc de tocar jazz, que va combinar entre altres gèneres mambo i bossa nova, per donar-li un ritme més cadenciós, ideal per a la pista de ball. Gènere que sens dubte sona mexicà, o millor dit galàcticament mexicà. De la semblança entre música, creativitat i tecnologia va sorgir el seu estil musical per excel·lència, l'anomenat space age pop, que no és sinó una altra de les formes d'anomenar al lounge. Aquest CD presenta dos dels àlbums dels inicis de la seva carrera (1962). 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • Descalces

  Descalces

  Roba Estesa

  [Tarragona] : Coopula, DL 2016

  Guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2015, el sextet del Camp de Tarragona Roba Estesa presenta una dotzena de cançons que basculen en tres eixos que defineixen l'ideari de les músics: dona, lluita i tradició. 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • République Amazone

  République Amazone

  Amazones d'Afrique

  [S.l.] : Real World, p. 2017

  El primer supergrup femení d'Àfrica occidental, el col·lectiu Les Amazones d'Afrique, és un esdeveniment per a la música mundial. Ja siguin estrelles incontenibles o secrets ben guardats, els músics que participen en aquest projecte es troben entre les veus més aclamades de la música de l'Àfrica Occidental: Kandia Kouyaté, Mamani Keita, Rokia Koné, Mariam Doumbia (d'Amadou i Mariam), Mariam Koné, Aminata Danté (+ Nneka i Angélique Kidjo com convidats especials). El col·lectiu barreja amigablement les generacions i les energies i perpetua la tradició Mandingo, donant-li el poder de les megaciutats africanes.  Un "All-Star", però no només això. Inspirant-se en els formidables i misteriosos guerrers de Dahomey, els majors cantants i músics malians del moment s'uneixen per lluitar contra la violència cap a les dones. Lluiten per la llibertat, són dones i són músics, a Àfrica i en altres llocs. Les veus d'aquestes dives poden trencar les cadenes i fer-se càrrec del vostre cor. Ànima, respiració i un repte: convertir el seu recorregut en una eina de lluita per a dones.
  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • Near to the wild heart of life

  Near to the wild heart of life

  Japandroids

  [S.l.] : Anti, p. 2017

  Japandroids prefieren dejar de sonar tan crudos como antaño (olvídense de sus momentos post-hardcore y de cualquier chispazo hard rockero) y, como ya hicieran Titus Andronicus antes que ellos, echar la vista hacia la tradición rock estadounidense. Nunca antes había mirado con ojos más limpios hacia The Replacements o The Hold Steady. Lo demuestran sobre todo “North East South West”, “True Love And A Free Life Of Free Will” y “In A Body Like A Grave”. Nunca antes Japandroids habían sonado tan amables sin dejar de ser ellos mismos. Súmenle a eso, que King y Prowse se han permitido también el lujo de experimentar un poco con buenos resultados. Véasen los casos de esa suerte de I’m Sorry (For Not Finding You Sooner) –cuyo riff remite al éxito pop de los ochenta “Bette Davis Eyes” de Kim Carnes- o el inicio de “Arc Of Bar”. Ah, y como siempre, todo ello en ocho temas y menos cuarenta minutos de duración. Como debe ser.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • Koniec

  Koniec

  Koniec

  Barcelona : La Olla Expréss, DL 2015

  Doble CD amb l'obra completa de la llegendària agrupació barcelonina dels 80's amb abundant documentació sobre la història de la banda. Referència imprescindible de les músiques creatives al nostre país. 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  17/07/2017
 • Abisme, cavall, hivern, primavera i tornar

  Abisme, cavall, hivern, primavera i tornar

  Vallvé, Pau

  [Barcelona?] : Pau Vallvé, DL 2016

  El títol recorda la narració cíclica de la novel·la de Marta Rojals Primavera, estiu, etcètera (La Magrana, 2011), però Pau Vallvé enfoca el doble CD des del fred. Canta a “Que vingui l’hivern” al primer disc, que no es queda només amb la ‘serotonina’, sinó que s’enfronta a les ‘pors’ en les seves cançons, tot confessant debilitats: ‘Sempre m’espanto quan tot va massa bé’. Se sent còmode amb l’esperit saturnià ‘on l’abisme és tan gran’ (“Saturn”). El gran viatge sonor que ofereix neix d’una peça instrumental que amara totes les cançons titulada “Pareidòlia”, un concepte que assenyala la música com a generadora de formes segons les psicologies de qui la fa i qui l’escolta. I clou amb la instrumental “Ikigai”, concepte japonès sobre trobar ‘la raó de viure’. Abans, Vallvé ha enviat a prendre pel sac envejosos i gent de prejudicis (“Avui l’únic que vull”), ha esmolat guitarres per al seu autodespertar (“Quan tots els ocells ja no hi són”, “Jo i la il·lusió”) i ha estat capaç de crear espais tendres com la preciosa “A l’altre costat”. Al segon disc reneix per créixer més encara, a “Antiherois” o a “La Polinèsia”, amb una aclucada d’ull al “Júlia” de John Lennon, d’amorosa maduresa.
  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • Els Tres porquets es caguen de por

  Els Tres porquets es caguen de por

  Samfaina de Colors

  Argelaguer : Discos a Mà, DL 2016

  Samfaina de Colors hem entrat al bosc dels tres porquets per conèixer com acaba realment aquesta gran història. A Els tres porquets es caguen de por hem volgut visitar també la por infantil.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  17/07/2017
 • Freedom highway

  Freedom highway

  Giddens, Rhiannon

  New York : Nonesuch, p. 2017

  Estamos ante un álbum de texturas variadas que juega en terrenos comunes a la música tradicional americana y que podríamos afirmar que gira alrededor de lo que ha significado y significa ser una madre negra en los Estados Unidos. Así el disco se abre con un estremecedor tema titulado “At The Purchaser’s Option” que narra como mediante anuncios en diarios se producía la venta de esclavos separando a los hijos de sus madres sin ningún tipo de escrúpulos. Una canción desgarradora en la que el banjo de Rhiannon Giddens marca un tempo cadencioso sobre el que sobrevuela hasta imponerse la preciosa voz de la artista. Salvando las distancias, a mi me ha recordado y estremecido de la misma forma en que lo hizo el “Let England Shake” de PJ Harvey. Tras este la cantante recupera un viejo blues de Mississippi John Hurt en el que la muerte de un infante de color es el protagonista. “Julie” es otro blues convertido en desesperado lamento gracias al banjo y los violines. Un tema basado en la lectura por parte de la artista del libro de Andrew Ward titulado “The Slaves’War: The Civil War in The Words Of Former Slaves”. Y así continúa un disco que pasará del r’n’b más elegante (Better Get It Right The First Time”) al jazz de Nueva Orleans (“Hey Bebe”), la balada desgarradora (“Baby Boy”) para finalizar con una versión de los The Staple Singers que da nombre y sentido a este maravilloso trabajo. 

  * Novetat de la Xarxa de Bibklioteques Municipals 

  17/07/2017
 • Canzoni napoletane

  Canzoni napolitane

  Bergonzi, Carlo,

  Barcelona : Disc Medi, DL 2016

  Tots els grans tenors italians paguen tribut a l'immortal repertori de la canzone naoletana. Bergonzi és el darrer d'ells. 
  17/07/2017
 • Bratislava y Eslovaquia

  Bratislava y Eslovaquia

  Madrid : Anaya Touring, 2017

   

  Tot i ser Eslovàquia un estat relativament nou, l’any 1993 es va crear després de  la dissolució de Txecoslovàquia, el país té molta història. Amb aquesta guia podrem conèixer una mica més del país i de la seva capital, Bratislava. El no tenir accés directe al mar i ser un lloc sobretot muntanyós, amb la serralada carpàtica li donen el seu tret característic. Les muntanyes Tatra són conegudes per les seves estacions d’esquí i també pels les seves valls panoràmiques i els seus llacs i són una atracció pels amants de la muntanya i la natura.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  08/05/2017
S'estan mostrant 1-10 de 50 resultats
Pàgina de 5