Esports

El mundial de natació de Kazan 2015

Entre el final de juliol i el principi d'agost es disputen els 16ens Campionats del Món de Natació a Kazan. Ara fa 2 anys, l'anterior es va celebrar a Barcelona amb el majestuós Palau Sant Jordi fent de seu central (mira la notícia aquí). Deu anys enrere la ciutat comtal també havia sigut seu dels campionats. Les dues ocasions van suposar un èxit esportiu i organitzatiu.

 

La Fina va començar a organitzar els campionats del món de natació a la dècada dels 70 amb les curses de natació de la piscina de 50 metres. La primera edició va ser a Belgrado l'any 1973 on només es van disputar 29 proves diferents. La importància i la dimensió d'aquesta competició ha anat creixent. Al segle XXI s'estabilitza la seva periodicitat en els dos anys i augmenten els participants. També augmenten les disciplines acollides ja que a la prematura incorporació del waterpolo s'uneixen els salts, les curses en aigües obertes, la natació sincronitzada i per últim ara fa 2 anys, els salts de gran alçada.

Aquesta campionat de Kazan és molt important ja que en molts casos uns molt bons resultats donen accés directe a la participació als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016, suposa una oportunitat amb les últimes proves de màxima exigència abans d'aquests jocs. Malauradament Mireia Belmonte la nedadora catalana de més nivell, haurà d'esperar per classificar-se ja que s'ha de recuperar d'unes lesions a les dues espatlles. La balear Melani Costa ara és la gran esperança de la delegació estatal però no serà fàcil arribar a les posicions capdavanteres.

L'esforç i tenacitat que caracteritza a l'equip de waterpolo femení el conduirà a lluitar per la victòria final però hi ha molts combinats forts i tot es decidirà per marcadors ajustats i l'encert puntual en moments determinats. Han començat amb força la competició ja que han guanyat els dos  primers partits de la fase prèvia, golejant dèbils seleccions. Es tracta d'un equip quasi imbatible que creix cada dia i té molta ambició.

Els últims anys eren molt positius en quant a resultats per les representants nacionals de natació sincronitzada. A Barcelona van aconseguir medalla en set proves i un any abans als últims jocs olímpics van fer dos podis en les úniques proves olímpiques existents. L'actualitat és diferent Ona Carbonell porta guanyades dues medalles en proves individuals però el conjunt de l'equip s'està renovant i preparant per l'any següent i serà difícil aconseguir cap triomf més. Les noves integrants tenen una bona oportunitat per adquirir experiència sense pressió.

Hi ha algunes absències importants sobretot de nedadors nord-americans però durant dues setmanes l'interès esportiu mundial es troba a dins de l'aigua i segurament es recordaran moments espectaculars i també perquè no alguns rècords mundials a les curses de natació de la segona setmana.

Resum dels mundials anteriors

A les biblioteques trobaràs:"Guía completa de natación

"Inmersión total"

"L'aigua o la vida"

"La natación : ciencia y técnica"

"Natación : técnica, entrenamiento y competición

"Preparación física completa para la natación"

"Quan no n'hi ha prou amb ser la millor"

"Tratado de natación : de la iniciación al perfeccionamiento"

 Selecció de webs:

 També et pot interessar: