Esports

Els esports i el Carnaval

Disfresses de Star Wars, disfresses de Minions, disfresses de tot allò que ens agrada i no podem assolir a la vida reial... I també d'esportistes per què no? Disfresses d'atletes, disfresses de motoristes, disfresses del nostre jugador de futbol preferit...

I al revés? Hi ha esportistes que en determinades situacions es disfressen?

Intentarem demostrar-vos que també hi ha moments de l'esport on la disfressa hi és present.

Professionals disfressats!!

En primer lloc volem fer un recull de petites anècdotes en què per raons molt diferents els professionals de l'esport han decidit disfressar-se. Són situacions un pèl singulars on esport i disfresses han estat agafats de la mà.

Un dels casos més recent i recordat fou quan els jugadors del FC Barcelona es van presentar a una  roda de premsa disfressats, donat que es trobaven en vigílies de la festivitat de Tots Sants. Els agents de seguretat van intentar actuar, al creure que potser eren aficionats d'un dels equips. Per altra banda, des d'alguns sectors es va considerar una falta de respecte, ja que la compareixença la van fer just després de guanyar 2 a 0 el Getafe.

Més divertit va ser quan, a l'any 2013, dos jugadors de la NBA, Kyrie Irving i Nate Robinson, es van fer passar per avis per enfrontar-se a un grup de jugadors de carrer. No cal dir que quan aquests els van veure jugar, no s'ho podien creure. Aquesta acció formava part d'un anunci de begudes i va tenir un gran efecte propagandístic. Ho pots veure al vídeo.

També es troben presents les disfresses al Nadal. Durant el Nadal de 2013, jugadors de futbol de l'Arsenal van disfressar-se de superherois per celebrar les festivitats. El canvi de vestuari es va fer en el transcurs d'un sopar de l'equip. Aquest fet va ajudar a fer pinya de cara a assolir les fites esportives. 

Fem esports disfressats!!

Coneixes la tradicional Copa Nadal de Barcelona? Se celebra al Port Vell cada 25 de desembre des de fa més de 100 anys  i de la mateixa manera que qualsevol Sant Silvestre o Cursa dels Nassos s'omple de centenars de participants anònims disfressats o de Pares Noël o dels personatges més absurds!!

La febre per les curses populars ha fet que a les curses que es fan al llarg de l'any i es reparteixen per tots els indrets sempre apareguin participants amb vestits estranys. A Girona s'ha fet la primera edició de la Cursa de Carnestoltes.

Una cultura de l'esport ben diferent:

Al llarg del temps i segons els llocs els costums varien molt, però trobem alguns molt curiosos. Es poden recollir exemples històrics com el Futbol de Carnaval que es practicava al Regne Unit a l'Edat Mitjana: consistia en un perillós enfrontament entre diferents pobles durant l'època de Carnaval.

En l'actualitat també al més alt nivell hi ha diferents esports, normalment d'equip i potser per influència nord-americana on un personatge molt important de l'equip està disfressat, es tracta de la mascota, que normalment s'utilitza com un element d'animació.

Les mascotes però tenen una altre funció molt important dintre del món de l'esport. Absolutament totes les competicions internacionals de qualsevol esport a més del logotip,  tenen una mascota que les identifica.

 

RECURSOS WEB


All Star de la NBA

A vegades coincideix amb el cap de setmana de Carnaval, sempre és al febrer. Les mascotes de les franquícies tenen un paper important.

 


Copa Nadal de Natació

Més de 100 anys porta el Club Natació barcelona organitzant aquesta prova al nadal. Molt nedadors disfressats prenen part.

 


Championchip

Organitzadors de moltíssimes curses populars on molts dels atletes més modestos participen disfressats.

 


 

A LES BIBLIOTEQUES TROBARÀS


 


A prop de les estrelles de la NBA (recomanació)


Celtic & Lakers

Generación NBA

  Invasión o victoria


   El sueño de mi desvelo


Fiebre en las gradas


Non stop (recomanació)

Les petjades dels herois (recomanació)

   ¿Por qué corremos?


    Un món en blaugrana