Arriben les primeres activitats del BiblioLab a les biblioteques
Arriben les primeres activitats del BiblioLab a les biblioteques

La creació i l’experimentació són els ingredients principals de les més de 300 activitats que arribaran a noranta biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals en els propers mesos en el marc del nou programa BiblioLab. La Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès serà la primera en acollir una activitat BiblioLab, concretament del 5 al 19 de juliol disposarà del kit Planeta Mòbil, de la Fundació EduCaixa, per apropar l’astronomia i biologia a tots els públics.

BiblioLab és l’aposta de la Diputació de Barcelona per una evolució en el model de les biblioteques públiques, que posa l’accent en l’accés al coneixement a través de l’experimentació i les metodologies innovadores i creatives en un entorn de col·laboració obert a la ciutadania. Amb el model BiblioLab, les biblioteques passen a ser espais de cocreació i coinnovació i els usuaris, no només receptors sinó també protagonistes.

Entre altres accions, el BiblioLab inclou una programació d’activitats que abastarà els àmbits següents: científic, tecnològic, artístic i de lectoescriptura. Dins de cada àmbit hi haurà propostes per a diferents tipus de públic. Les noranta biblioteques participants al projecte programaran les activitats a partir d’aquesta tardor i fins a l’abril de l’any vinent.

La programació BiblioLab s’estrena amb el kit Planeta Mòbil que arriba a la biblioteca de Cerdanyola i que posteriorment serà a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat (del 24 de juliol al 4 d’agost) i a la Vapor Badia de Sabadell (del 4 al 23 d’agost). 

03/07/2017 12:17h